Miminko nespavec

381
26.10.23 09:31

Miminko nespavec

Ahoj holky, prosím o Váš názor, zda je tohle ješte „normální " a jak to řešit, jak miminku pomoct..jsem už zoufalá..mám 4 měsíčního syna, který přes den spinká cca 4× po 30 minut a večer se taky stále budí, někdy nevydrží spát vkuse ani hodinu, stále se převrací na bříško, pak brečí, lebo ješte neumí zpátky na záda.. papat vyžaduje i v noci každé 2-3 hodiny a to je na UM, co se povídá, že tyhle děti spinkají v noci déle.. Kolem 5 hod. je už vyspaný, už neusne, někdy i kolem 4 hod..jsem z toho už zoufalá..unavena, nevyspaná..nevím co dělat, stále jsem doufala, že to bude časem lepší, jenomže to jde spíše k horšímu..vyžaduje hodně pozornosti, nemohu téměř nic jiného dělat když je vzhůru, stále mrnká i když si ho dám např. k sebe do kuchyně do lehátka a neustále se mu přihovárám..už mi to začíná lézt "na hlavu“..a to mám ješte jedno starší dítko, které je pořád nemocné (stále sople, kašel, uši..) a tedy není ve školce ale s námi doma…jak se z tohohle nezbláznit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
26.10.23 10:06

A kde spi? Mě třeba děti spaly jen u mě, buď se mnou v posteli v noci a přes den v šátku. Kdekoliv jinde sem je odložila, tak byly do 10 minut vzhůru. Holt mas víc kontaktni dítě třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
26.10.23 10:11

Dej si mimčo do šátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
26.10.23 10:22

Moc neporadím, ale soucítím. Mám 10měsíční, přes den už nespí a večer / v noci se od ní nesmím hnout na krok, jinak se hned budí. A i tak je vzhůru skoro každou hodinu. Nechat ji byť jen na minutu bez pozornosti, abych třeba v klidu uvařila, je utopie. Je taková od miminka a fakt se to moc nelepší.

Docela zabírá šátek, ale musí na něj mít náladu. Jakmile má „hravou“ nebo „chodící“, nevydrží tam. V noci se mnou spí v posteli a občas, když se vzbudí, stačí přitulit, dát v leže na sebe a pohoupat. Prostě nabízet kontakt, kdykoliv je to jen trochu možné. Jinak jedině zapojovat chlapa a prarodiče, co to jde. A myslet na to, že holt to mimino potřebuje kontakt a bezpečí a že to jednou přejde… A pak nám to (třeba v pubertě) bude sakra chybět :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
26.10.23 13:24

Zkousej různý způsoby. Mně mala v postýlce taky spala 4× 30 min. V šátku i 2 hodiny v kuse. V autě hodinu. U prsa taky hodinu. V kocarku hodinu a půl. Proste jsem zkoušela a zkoušela. Po 30 minutách se jim mění spánek a pokud nenavaze na další, probudí se úplně. Klidne bych po 30 minutách znovu zkusila uspat. Vydržet par dni, třeba jen na jedno usnuti a třeba se přizpůsobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
26.10.23 13:34

Jo a ráno se mi budí taky kolem 5. Ale já dělám ze spim a ona se naučila to znovu zalomit a spi mi i do 7. Trvalo to nějaký týden, ale oni se přizpůsobí. Pokud by rvala, tak bych vstavala, ale pokud jen povídá a vrti se apod., tak bych zkoušela dyl a dyl v te posteli zůstat. Třeba jen po 10 minutách a třeba znovu také usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24414
27.10.23 06:46

Zkus šátek. Mě takto stejně starý syn spí nejlíp. K tomu houpám i na míči. Ale je to únavné. Budu zkoušet hojdavak. A noc je teď v tomto věku normální. Ona i probíhá spánková regrese, zkouší co se naučili přes den. U nás už se to zase maličko zlepšilo. Ale dnes třeba děs. ;) a spí naštěstí třeba od půl sedmé do šesti. Musím dávat brzy spát. Pak spí lépe. Ale budí se dost. Kolikrát nevím, pač kojím. Ono to totiž není pravda, že na UM se děti budí méně. Vyzkoušeno na dvou dětech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí