Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebuji poradit. Dcera má půl roku, ještě nesedí a do klasického vajíčka se pomalu nevejde na šířku. S deckou už vůbec ne. Jak jste to prosím řešily? Pokud koupím větší, tak pochybuju, že ji s tím unesu třeba do schodů. Takže vyndat z vajíčka v autě a dat ji ještě v autě bundu? Ta deka do vajíčka je tam přece jen na pevno. A kdybyste měly tip na větší vajíčko budu rada. Mám bázi na besafe, ale nevím, jestli se tam dá dat i větší vajíčko. Díky
To je fakt divný. Co máte za vajíčko a jak je dcera velká? Nechceš poslat fotku?
Jak to myslíš s tou dekou? Přece ji normálně su dáš bundu, zapneš a pak přes ní deku hodíš ne?
@Tosidelassrandu píše:
To je fakt divný. Co máte za vajíčko a jak je dcera velká? Nechceš poslat fotku?Jak to myslíš s tou dekou? Přece ji normálně su dáš bundu, zapneša pak přes ní deku hodíš ne?
s bundou do autosedačky zapnout??? To snad nee???!!!
Mám besafe klasicky 0-13, ale ona je taková peknoucka
a má už přes 9 kg. Takže je tam napasovana. Tou dekou jsem myslela takový ten fusak do autosedačky. Takže proste v autě sundat bundu? No asi jo, jak jinak ze?
Jde mi i o dobrý tip na větší vajíčko, jelikož ještě nesedí a do autosedačky ji zatím dávat nechci.
V autosedacce má byt dite jen v základním oblečení. Tak tu deku vyndej, a mas po problému, ne? Až dite někam poneses, prikryjes ho, a na delší dobu ho můžeš oblect a dat do kočárku do fusaku. Ze by se nevešlo půlroční je dost divne, to váží 15 kg?
Jo a ještě jsou pak taková ta větší vajicka, protisměrne sedačky 9-18 kg, nebo 0-18 s novorozeneckou vložkou, tu máme my.
Příspěvek upraven 25.10.23 v 13:35
@Janadzus píše:
Mám besafe klasicky 0-13, ale ona je taková peknouckaa má už přes 9 kg. Takže je tam napasovana. Tou dekou jsem myslela takový ten fusak do autosedačky. Takže proste v autě sundat bundu? No asi jo, jak jinak ze?
Jde mi i o dobrý tip na větší vajíčko, jelikož ještě nesedí a do autosedačky ji zatím dávat nechci.
Já měla ten fusák do autosedačky, od emitex. Ne moc hrubý. Doma jsem ji dala do vajíčka, zapla, přehodila ten fusák.. jak byl fakt mráz dala ještě přes ní další hrubou deku. Na sobě měla max. tenčí fleesový overálek. Za prvé do autosedačky nepatří žádná bunda, je to strašně nebezpečné!!! A za druhé jak začne být auto vyhřáte uvavařila by se. Já pak odepínala ten fusák po nějaké době až bylo v autě teplo. a jela prostě v tom fleesovém overálku a jen podsebou spodek fusáku.
@KKK85 píše:
s bundou do autosedačky zapnout??? To snad nee???!!!
asi tam mělo být sundáš..
@Semtex píše:
V autosedacce má byt dite jen v základním oblečení. Tak tu deku vyndej, a mas po problému, ne? Až dite někam poneses, prikryjes ho, a na delší dobu ho můžeš oblect a dat do kočárku do fusaku. Ze by se nevešlo půlroční je dost divne, to váží 15 kg?
Ona se tam prave pomalu nevejde ani v mikine bez deky. Proto to řeším
. Zatím to dělám, tak jak popisuješ. A má už 9kg a je tam opravdu napasovana a rozčiluje se ![]()
@lucynka25 píše:
asi tam mělo být sundáš..
ahaa nooo už koukám.. já viděla spíše to dáš. Dcera v půlroce ani žádnou bundu neměla.. jen overálky fleesové.. od tenčích po hrubší, ale do auta vždy ty tenčí.
Besafe jsou menší, ani na délku nevydrží tak dlouho. Opravdu obří vejce je Klippan Dinofix, tak jsem příležitostně vozila ještě i dvouleťáka.
@Janadzus píše:
Ona se tam prave pomalu nevejde ani v mikine bez deky. Proto to řeším. Zatím to dělám, tak jak popisuješ. A má už 9kg a je tam opravdu napasovana a rozčiluje se
Nojo, tak zkuste to větší vejce, jak jsem doplnila, třeba by ji tam bylo volněji ![]()
@Janadzus píše:
Ona se tam prave pomalu nevejde ani v mikine bez deky. Proto to řeším. Zatím to dělám, tak jak popisuješ. A má už 9kg a je tam opravdu napasovana a rozčiluje se
Tak potom nějakou co je 0-18 např. Britax Römer Dualfix Plus, tipují že bude širší.
@Janadzus píše:
Mám besafe klasicky 0-13, ale ona je taková peknouckaa má už přes 9 kg. Takže je tam napasovana. Tou dekou jsem myslela takový ten fusak do autosedačky. Takže proste v autě sundat bundu?No asi jo, jak jinak ze?
Do autosedačky žádná bunda nepatří - naopak, dítě toho má mít na sobě co nejméně, aby mělo správně utažené pásy.
Mas vybranou novorozeneckou vlozku? Já si to neumím představit, já dam do vajíčka bez problému i skoro 2 letou
jinak dávat bez bund, kombinez apod, deku hodit přes dítě, ne pod nej. Případně koupit větší sedacku no, já už s takhle velkým dítětem vajíčko nikam nenosila, bylo na pevno v autě, měla sem co dělat v tom nosit novorozence.