Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj všem, asi úplně blbej dotaz ale netuším, jestli jsem malému nemohla nějak ublížit. Dnes mi vytlačil bobek, při přebalování mu ze zadečku koukal kus vlasu, tak jsem za něj vzala a táhla, myslela jsem si, že ho tam má jen někde nalepený na půlce. No ale nešel vytáhnout a malej se u toho začal rozčilovat. Nemohla jsem mu tam v bříšku něco utáhnout nebo nějak ublížit?Nebo kdo máte zkušenosti, vyjde to v pořádku s další stolicí? Vlasy mám dlouhé, tak z toho mám děs.
Vlasem?? Utáhnout něco v bříšku???
@Anonymní píše:
Ahoj všem, asi úplně blbej dotaz ale netuším, jestli jsem malému nemohla nějak ublížit. Dnes mi vytlačil bobek, při přebalování mu ze zadečku koukal kus vlasu, tak jsem za něj vzala a táhla, myslela jsem si, že ho tam má jen někde nalepený na půlce. No ale nešel vytáhnout a malej se u toho začal rozčilovat. Nemohla jsem mu tam v bříšku něco utáhnout nebo nějak ublížit? Nebo kdo máte zkušenosti, vyjde to v pořádku s další stolicí? Vlasy mám dlouhé, tak z toho mám děs.
Hlavně klid. Nic se mu nestalo.
Jako ze bys mu tim vlaskem povytahla strivka? Boze, chapu, prvni dite, ze? Ale biologii si snad mela, ne?
Víš jak jsou dlouhá střeva? To bys musela mít dlouhé vlasy jak Locika ![]()
mám vlasy po pás a už sem je oboum dětem tahala ze zadku mockrát 😂 🤭 zatím žijou 😁 řval protože to asi není úplně prijemny, ale nic se mu nestalo…vlasy jsou ještě zlatý..počkej až budeš čekat jestli konečně vyjde nějaký tenmkousek lega nebo figurka z clovece nezlob se 😂 😁
Nic se mu nestane, co bys jako chtěla utáhnout? Sem si vzpomnela na naše psy, vždycky sezrali nějaký vlas a pak jim visely bobky u zadku a museli sme to vytahovat
to vyjde.
@Kriss Tina píše:
Nic se mu nestane, co bys jako chtěla utáhnout? Sem si vzpomnela na naše psy, vždycky sezrali nějaký vlas a pak jim visely bobky u zadku a museli sme to vytahovatto vyjde.
jo to znám moc dobře, nebo různý šnůrky, provazy
![]()
Je to divny, ale vytáhnout se to musí
jako jemne a pomalu samozřejmě.
Ten vlas je celý uvnitř střeva, takže nemůžeš nikde nic utáhnout „okolo“. Není potřeba nijak plašit, pokud vytáhnout nejde, tak bych ho ustřihla třeba, on vyjde s další stolicí.
@Vladusxx píše:![]()
mám vlasy po pás a už sem je oboum dětem tahala ze zadku mockrát 😂 🤭 zatím žijou 😁 řval protože to asi není úplně prijemny, ale nic se mu nestalo…vlasy jsou ještě zlatý..počkej až budeš čekat jestli konečně vyjde nějaký tenmkousek lega nebo figurka z clovece nezlob se 😂 😁
Ziram, to jako kojenci polykaji vlasy? ![]()
Vlas je v pohodě, to budou ještě jiné věci v nose, v puse, v uchu.
Blbý příklad, ale kočka mi jednou vykadila niť i s navlčenou jehlou. Jo, je to extrém, ale neboj, ten spolknutý předmět se většinou obalí a vyjde ven. Hlavně bacha na syrové fazole, sponky, magnetky a baterie, to už není sranda.
@lilith1 tak stane se že se nějaký vlas někam přimotá…a nebo si prostě sprostě ukradnou hřeben a ozuzlavaji… ![]()
Ahoj všem, asi úplně blbej dotaz ale netuším, jestli jsem malému nemohla nějak ublížit. Dnes mi vytlačil bobek, při přebalování mu ze zadečku koukal kus vlasu, tak jsem za něj vzala a táhla, myslela jsem si, že ho tam má jen někde nalepený na půlce. No ale nešel vytáhnout a malej se u toho začal rozčilovat. Nemohla jsem mu tam v bříšku něco utáhnout nebo nějak ublížit? Nebo kdo máte zkušenosti, vyjde to v pořádku s další stolicí? Vlasy mám dlouhé, tak z toho mám děs.