Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
nevíte kde bych sehnala čepičku, která se dává miminkům v porodnici (pruhovaná růžovo-modrá)? V porodnici mi ji nedali a chtěla bych ji pro dcerku do “památečního kufříku”. Moc děkuji za jakékoliv tipy ![]()
To asi nebude moc snadné. Předpokládám, že se šijí na zakázku nemocnic. Stejně jako prádlo, povlečení, se hned pozná, že je nemocniční. Čepičky jsou erární, neberou se na památku domů.
@petra9404 píše:
Zdravím,
nevíte kde bych sehnala čepičku, která se dává miminkům v porodnici (pruhovaná růžovo-modrá)? V porodnici mi ji nedali a chtěla bych ji pro dcerku do “památečního kufříku”. Moc děkuji za jakékoliv tipy
Tak měla nějakou značku, tak podle značky koupit v krámě.
Proč by ti ji měli dávat?
By za týden byla porodnice bez oblečení, kdyby to chtěl každý ![]()
@Fonty píše:
Segra si ji odnesla domůse neptala no…
@Fonty píše:
Segra si ji odnesla domůse neptala no…
Fakt super. Ono je to ale všechno v systému a pak to chybí.
@Zeoli jojo to je celá ona, já bych si to taky nedovolila a to už jsem mohla odnést 3 ![]()
@Zeoli píše:neskutečný
Nám se takhle nejvíc ztrácely plinky. Fakt super, když pak každé novorozenecké a porodní oddělení v nemocnicích žádá 60 plinek, a vy jich za celou směnu ani nesezenete tolik dohromady a pošlete na každé oddělení po 10. Pak lidé nadávaji, že si musí do porodnice všechno nosit a že nedávají oblečení na převlečení…
U nás je dávali domu, když sme odcházeli, všem
akorat já už všechny novorozenecké věci dala pryč a Čepička určitě byla mezitím, nostalgicky si nic neschovavam. Ale hod třeba někam na bazar poptávku, těch cepicek bude mezi lidma hodně a každý si to určitě doma nesysli.
Nám ji taky dali. Sestřička výslovně řekla, že čepičku si máme nechat na památku, tak se tady hned nečilte. Každá porodnice to dělá jinak. Ale k dotazu - já bych do památečního kufříku cizí čepičku nechtěla, jen kvůli tomu, aby tam byl ten konkrétní kousek z porodnice. Co nějakou uplést nebo uháčkovat (na youtube jsou velmi jednoduché návody) a dát do kufříku tu?
Nam ji z porodnice dali vyslovne domu, takze vsude erarni nejsou.
@andelka83 píše:
To asi nebude moc snadné. Předpokládám, že se šijí na zakázku nemocnic. Stejně jako prádlo, povlečení, se hned pozná, že je nemocniční. Čepičky jsou erární, neberou se na památku domů.
@Zeoli píše:
Tak měla nějakou značku, tak podle značky koupit v krámě.
Proč by ti ji měli dávat?By za týden byla porodnice bez oblečení, kdyby to chtěl každý
Normalne se davaji. Sama sestra rekla, ze si ji mame vzit.
@petra9404 nám dali na památku, a to dokonce dvě. Sestřička mi to při odchodu zdůraznila, že jsou naše, ať si je vezmu. Podívám se a jestli chceš a napíšeš mi adresu, pošlu ti jí
Pokud ji tedy najdu ☺️
My jsme měli také z porodnice na památku.
Myslím, že jsem někde četla, že je to součást sterilních porodnických balíčků.