Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Proaim o vaše zkušenosti. Asi po deseti letech brání Mersilonu musím přejít kvůli vysokému tlaku na Cerazette. Brala jste je některá taky takhle? já je brala.kdyz jsem kojila…mezi druhým porodem…je pravda.ze díky Mersilonu jsem neměla žádnou menstruaci a bolesti a bylo to fajn. Strasne my ty prášky vyhovovaly…tak se bojím. co se mnou udělají po těch letech, tyhle…
Mě cerazette nevyhovoval ani při kojení. Neudržel mi cyklus. Nezvažovala jsi hormonální tělísko?
Užívám to od posledního porodu už 11 let. Je mi 48. A hlavně mi vyhovuje právě to, že nemám menstruaci.
Já brala evellien (mělo by to být tuším to stejné, co cerazette) od druhého porodu asi 13 let. Neměla jsem při tom mestruaci, docela mi to vyhovovalo.
Pak jsem změnila doktorku a ta mi doporučila změnit, aby krvácení radši bylo. Tak beru Qlaire. Ale nějak zpětně mám pocit, že jsem ji poslechnout neměla, nevím, no.
Vlastně mi není vůbec jasné, jak se s blížícím přechodem tělo vyrovnává s těmihle hormony, jestli to přechod může oddálit, nebo ho to neovlivní?
Pomalu docházím k tomu, že asi vysadím i tohle, ale tělísko nechci, to mám nějaký vnitřní blok, to bych nedala…tak vlastně měsíc co měsíc rozhodnutí oddaluju…a nevím…
A spolehlivost je v pohode? a opravdu brát pravidelně ve stejný čas? já ten Mersilon brala tak nějak priblizne:-))
Pro jistotu používáme dvojitou antikoncepci - manžel kondom. Případné těhotenství by totiž byl velký zdravotní průšvih.
Tak ono se u žádné hormonální antikoncepce neuvádí spolehlivost 100 %. Neužívám ji úplně pravidelně a občas (jednou za pár měsíců) i jednu tabletku zapomenu. Ale za tu dobu, co jí užívám, jsem měla pocit, že mám možná ovulaci (pobolívalo mě v podbřišku) a následně jsem dostala skoro normální měsíčky, jen jednou. Bylo to po tom, co jsem začala hubnout.
Dobrý den. Ozivuji diskuzi.Jsem přímo i zakladatelka…Cerazette budu teď brat skoro rok.Uz ale minulý rok v říjnu. Jsem byla na gynekologii s bolestí v podbrisku..vše bylo v pořádku. Bolesri přestaly. A teď zase…pobolivani v podbrisku…je možné. ze to může být z té antikoncepce?