Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo podstoupil nedávno preventivní cerkláž čípku U Apolináře? Potřebuju trochu povzbudit…
Jsem po 5ti potratech (z toho jeden v 2.trim), momentálně v 17tt po IVF. Mám imuno léčbu s dobrými výsledky, a i přesto u mě v úterý zjistili na gyn prohlídce 25mm čípek, dnes jsem byla na konzultaci u dr. Koutského - ten mi naměřil 24mm celkový, ale funkční délka jen 15mm - a rovnou navrhl, že by mi zítra provedl cerkláž. Byl moc fajn, ale já se strašně bojím po těch všech potratech ????
Je tu někdo s podobným příběhem a happy endem, prosím?
Moc děkuji za odpovědi ????
@MiliX ahojky, jak jsi dopadla? Ja jsem po 3 potratech v 2.trimestru, chteji mi delat transabdominalni cerklaz (primo na deloznim hrdle, ne na cipku), ale mam problem jeste s chronickou infekci, tak je to nejisty…
@TKaa
Ahoj, je mi moc líto, že toho máš za sebou tolik
to by se nemělo dít..
U mě to dopadlo nejlépe, jak mohlo: dr. Koucký mi 19.6.2020 udělal tu akutní cerkláž a 27.11.2020 se nám díky tomu ve 40+1 narodila holčička
A ironií je, že pro nepostupující porod to bylo akutní sekcí.
Ale je pravda, že jsem od toho června do konce října opravdu ležela (s podloženýma nohama postele), vstávala jsem jen na hygienu a k jídlu. I přesto & imuno a hemat léčbu, se v září čípek hodně zkrátil a ležela jsem zase U Apolináře týden - dávali mi infuze Atosibanu.
Jestli máš zájem, klidně mi napiš SZ a zeptej se na co chceš, ráda pomohu, když budu moct. Dr. Koucký mi říkal, že u té transabd. cerkláže jsou super výsledky, jen se musí udělat ještě před těhotenstvím a porod je pak vždy císařem.