Cermat testy na gymnázium

148
26.1.14 12:25

Cermat testy na gymnázium

:kytka: Ahoj všem maminkám. Chci se zeptat, jestli má některá zkušenost s těmito testy na zkouškách na osmileté gymnázium. Celou dobu jsem myslela, že budou SCIO testy a třeba otevřou přípravný kroužek nebo něco nějaké doučování. Byli jsme právě na dni otevřených dveří a pan učitel říkal, že nebudou tento rok už SCIO, ale CERMAT, nevím jestli to píšu správně :D. Prý jsou ty testy podobné Scio testům a nemáme se čeho bát, že tam určitě nebude co by dítě neznalo ze ZŠ. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.1.14 12:28

@lusess jsou to normální testy, jen to má pod palcem jiná firma.. není čeho se bát. Je to učivo daného ročníku dle osnov. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
26.1.14 12:30

Ja znam jen SCIO :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
26.1.14 12:38

A je to tedy Cermat? :mrgreen: Já sem to totiž zaslechla jen v rychlosti, bylo tam strašně moc lidí, tak jestli jsem název nezkomolila :).Našla jsem právě ukázkové testy z minulého roku z ČJ a M na stránkách Cermat.cz a nejsou zas až tak moc těžké se mi zdá. V zadání píšou, že si má dítě vzít psací a rýsovací potřeby, právě jsem myslela, že to bude jen na PC? Myslím, že Scio jsou na PC :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.1.14 12:44

@lusess cermat je firma, co má pod palcem státní maturity ;) bylo s tim hodně problémů, proto je tak „populární“.. ale jinak testy jsou klasické, papírové a fakt se není čeho bát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
26.1.14 12:50

Na PC by neměly být, přijde mi to i nesmyslné, třeba v matice.. Nevím jak na osmičky, ale na čyřletky jsou v našem kraji SCIA, přišly mi nedávno vzory mailem. Nevím, proč to ještě nemají sjednocené, na to jsem moc dlouho na mateřský, ale není se čeho bát. Cermaty jsou obecně asi trochu víc zmatené, ale na druhou stranu jsou podle mě pro děcka o dost snazší než SCIA. A upřímně - gymply, i osmičky dneska berou skoro všechny děti, co se hlásí. Jasně, ve větších městech (krom Prahy teda) vezmou třeba 60 dětí z 90, ale jsou i města, kde jsou přijaty všechny přihlášené děti, i když třeba testy skončily s minusovým počtem bodů z matiky :roll: Tak to tedy aspoň bylo ještě před dvěma lety, když jsem ty výsledky viděla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
26.1.14 12:54

No doufám :D, já se toho bojím víc než dcera :lol:.Tak hlavně, že to zkusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
26.1.14 12:58

„@lusess“

http://www. kvic. cz/clanky/290/1/Projekty/Prijimaci_zkousky/Ilustracni_testy

Tady jsou ilustrační testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
26.1.14 13:00

CERMAT jsme si na osmiletym gymplu psali na zkoušku, je to pohodička ;) čeština plnej počet, matika o něco míň, ale taky supr ;) mrkni na net, určitě najdeš nějaký ukázky..

• Citovat
  • Upravit
148
26.1.14 13:04

No mě právě ty Cermaty taky přijdou snažší. Tak jsem právě nevěděla, jestli to je ten správný název. Protože ty vzory testů Cermatu holce šly docela dobře, o hodně lépe než Scio na ty jsem sama koukala 8o a něco nechápala :).No malá má 3× dvojku, protože jsme měli zápal plic tak byla přes 2 měsíce doma.Ale tím ji neomlouvám, ale vím, že se to snažila chudák dohánět. Tak asi nebude mít vyznamenání, nevím jak se to počítá. Ale ten pan učitel říkal, že budou spíš přičítat body za samé jedničky. Tak tu berou jen 30 dětí myslím, ještě to mají zveřejnit do konce ledna.Ale myslím, že 30 dětí přijmou třeba z 60 je to jediný gympl u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
26.1.14 13:05

Mi nefunguje odkaz :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
26.1.14 13:06

Našla jsem právě ilustrační testy z minulého roku a taky dceři ta čeština šla lépe :).Tak jsem o něco klidnější, já se těch SCIO strašně bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
26.1.14 13:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
26.1.14 13:11

Děkuji :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
26.1.14 13:12

A tedy Obecné studijní předpoklady u toho Cermatu taky budou? A nevíte, jestli seženu i knížky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze