Kurz péče o dítě, MŠMT a MPSV
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
MŠMT a MPSV
Dobrý den, ahoj,
našla jsem si kurzy - Péče o dítě, jeden je akreditovaný MPSV a druhý MŠMT. Zajímalo by mě, jestli budu mít větší šanci pro přijetí do soukromé školky s kurzem, který je akreditovaný MŠMT nebo ne. Nemá některá z vás zkušenost? ![]()
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud je školka (soukromá) v rejstříku škol, budou po tobě chtít kvalifikaci…pokud není, tak je to asi fuk…jinak pro školky jsou směrodatné kurzy pořádané MŠMT…
- Citovat
- Upravit
U těch kurzů MŠMT je vlastně státem zaručená kvalita kurzu pro školy a školky…budou ti platit v jakékoliv školce, tedy i obecní (státní)…a rozhodně to i líp vypadá ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 píše:
U těch kurzů MŠMT je vlastně státem zaručená kvalita kurzu pro školy a školky…budou ti platit v jakékoliv školce, tedy i obecní (státní)…a rozhodně to i líp vypadá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda píše:
Jitko, to stačí pro práci ve školce jenom kurz? To se mi nechce ani věřit… Jaký jsou tam podmínky v tomto případě?
Mluvíme li o SOUKROMÉ školce, která NENÍ zařazená do REJSTŘÍKU ŠKOL…v takovém případě je jen na zřizovateli, koho má v personálu…do takové školky nechodí ČŠI, která má kromě jiného na starosti i kvalifikaci zaměstnanců…samozřejmě, pokud školka bude v rejstříku, bude pobírat státní dotace, tak se taky musí „chovat“ jako obecní (státní) školka, tedy zaměstnat kvalifikovaný personál…nebo aspoň studující učitelky (předškolní a mimoškolní pedagogiku, učitelství pro 1.stupeň ZŠ, spec. pedagogiku-v případě integrace)
Já třeba učila dlouho v obecní školce, tam je to teď jasně dané…do roku 2014 (tedy letos) musí VŠECHNY nekvalifikované uč. začít studovat…jinak by je měla řed. propustit…teď učím druhým rokem v soukromé školce, zařazené do rejstříku a platí to samé…všechny uč. máme kvalifikované…asistentka pedagoga, kterou mám ve třídě (2děti s PAS + těžká oční a řečová vada a 1 dítě s ADHD + těžká oční vada)si dodělává kurz pro asistenty…
Ale co si zaměstná zřizovatel v souk. školce bez zařazení je jen na něm…určitě je fajn, když své učitelky nechá proškolit…nějaké ped. minimum…výtvarné, hudební, dramatické kurzy…práce s hlasem…hodně to pomůže. A pokud kurzy, tak bych vždycky volila takové, které zaštiťuje MŠMT-zvlášť, pokud jsou drahé… ![]()
Já takhle před cca 12 lety absolvovala kurz Montessori, vedly to dvě lektorky z USA…kurz super…ale neměl akreditaci ministrestva školství pro ČR…takže jsem vyhodila 15 tisíc z okna…(v té době byl můj plat cca 8 tisíc)… ![]()
Ten kurz jsem pak absolvovala ještě jednou…tentokrát akreditovaný…za 18 tisíc (roční kurz) a mám diplom, můžu učit v kterékolik školce s Montessori pedagogikou v celé ČR, SR…a to i v ZŠ (kurz je pro děti od 3-9 let) Takže já vždycky upřednostním kurzy MŠMT…po této zkušenosti ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 Aha, já mám kurz „pečovatelka o děti od 0 do 15 let“ od společnosti Domestica http://www.domestica.cz/…z/lesson.htm , takže s tím bych taky mohla do té soukromé školky, co není registrovaná?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda píše:
@Jitka1976 Aha, já mám kurz „pečovatelka o děti od 0 do 15 let“ od společnosti Domestica http://www.domestica.cz/…z/lesson.htm , takže s tím bych taky mohla do té soukromé školky, co není registrovaná?
Já myslím, že jo…tam je opravdu čistě na zřizovateli koho zaměstná…a určitě raději vezme někoho, kdo má kurz a zkušenosti, než někoho dětmi nedotčeného…
- Citovat
- Upravit
Kurz chůva
Dobrý den,
píněte mi prosím někdo jak probíhaly zkoušky z rekvalifikace chůva pro děti do zahájení školní docházky. Děkuji za rady. H.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.domestica.cz/…cz/index.php
Vpravo jsou termíny kurzů i zkoušek. Kurz jsem absolvovala před třema lety a bylo to skvělý.
- Citovat
- Upravit
Zkouška ústní z pedagogiky, psychologie a ošetřování dítěte, praktická z první pomoci a psychotesty.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zkouška ústní z pedagogiky, psychologie a ošetřování dítěte, praktická z první pomoci a psychotesty.
Jo a ještě byl písemný test ze souhrnu všeho.
- Citovat
- Upravit
To nám říkaly, ale jak moc to bylo náročný. Máme nějaká skripta, ale mám pocit že to všechno do hlavy nedostanu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hancakov píše:
To nám říkaly, ale jak moc to bylo náročný. Máme nějaká skripta, ale mám pocit že to všechno do hlavy nedostanu.
No abych řekla pravdu, tak na to, že to byl poměrně krátký kurz, tak byl dost obsáhlý a zkoušky náročný. Jedna paní to neudělala. Otázky u ústních zkoušek jsme si tahali jako u maturity.
- Citovat
- Upravit