Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A na o po železe je zelenočerná až úplně černá stolice která může i divně smrdět. Proto i po um je stolice často do zelená nebo zelenožlutá protože zpravidla obsahuje více železa než mateřské mleko. Železo taky může u někoho způsobovat zácpu, u někoho zase naopak průjem…to že mimco se nají a hned na to se vykadi je normální. Tím že jí se ji daji do pohybu streva. Spousta dětí se během jídla nebo těsně po něm začne kroutit a plakat protože tím jak se to dá do pohybu je začne bolet bříško kvůli prdikum nebo právě začnou tlačit…jestli to z ní vyjede jak po másle tak je to jedině dobře ![]()
U nás stejně, mně teda víc než barva vadí ten smrad, jako by to dítě zevnitř rezivělo ![]()
Ale ano, je to úplně normální a neznačí to žádný problém.
Je možné že mi železo vždy co ho beru ( cca 14 dnů ) zbarvilo stolici do tmava a najednou přestalo? Mám z toho trochu strach byla jsem hospitalizována pro těžkou anémii tak se bojím že je něco špatně
Dobrý večer, je mi to velice trapné psát na toto téma, ale nevím si rady.
Dcera momentálně necelé 3 měsíce bio, 10 dní korigo má už cca týden vždy večer černou stolici, zapáchá stejně, jako stolička přes den (zeleno žlutá). Už dlouho jsme na speciální um kvůli špatnému prospívání a problém s ní nebyl (pouze občas tuhé bobky).
14 dní užíváme denně 4kapky maltoferu. Pediatr mi řekl, že černá stolice je po železe. Ale začíná mě to trápit. Dcera večer pije a najednou kručení v břiše a vyjede to z ní, jako po másle.. většinou každý den večer, železo dávám 2× 2 kapky po 3h ráno. Může to být opravdu z toho? Foto raději přidávat nebudu, už tak se cítím opravdu trapně o tom psát