Černé džíny blednou

1.3.20 22:14

Černé džíny blednou

Ahoj, potřebovala bych poradit, hodně mi blednou všechny mé černé džíny. Je možné je dobarvit, popřípadě čím? Nebudou pak pouštět barvu?
Díky ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4256
1.3.20 22:28

Černá barva na textil.
Já hodila hadr od Sava ráno do pračky a zapomela jsem na něj a pak jsem prala černý :roll: výsledek? Zrzave fleky. Normálně to obarvy černou barvou na textil. Nebarví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
1.3.20 22:30

Obarvila jsem v pračce barvou duha
peru práškem na černé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39734
1.3.20 23:16

Taky je prát naruby a nedávat aviváž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13192
21.7.20 22:26

Pokud by ještě někdo toto řešil: někde doporučují i trochu octu, že to barvu fixuje. Manželovi nevybledly jen 1 kalhoty, ostatní buď mají světlejší proužky nebo ty jedny jsou seprané skoro do rezavé. Takové jednou za čas hodím do barvy na textil, klidně i 2× po sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
22.7.20 08:07

@Samina007 a jak do te barvy? Do pracky nebo do nadoby? A na kolik stupnu

Koupila jsem si cernou sukni a vyprala a po vyprani mam znat prehyb z pracky :(, jeste jsem ji nemela na sobe :zed: tak premyslim, zda obarvit, nebo jak se toho zbavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13192
22.7.20 08:17

@Káťa19 na některých barvách je i psáno, že se má přidat ocet kvůli zakonzervování barev. A tohle jsem našla na netu přímo k praní s octem. Vím, že se dost radí hlavně při prvních 2-3 praních ho používat. Já to zkusila asi 2×, jenže i po vymáhání a uschnutí ocet cítit. To může být ale i pračkou, máme starou, pere jak chce.
Při praní černého prádla můžete do pračky přidat trochu vody s octem (asi 2-3 lžíce octa a zbytek vody) v množství o něco menším než aviváž. Ocet černou barvu v prádle zafixuje a ta pak nešedne. Pokud už je vaše černé oblečení vybledlé, máte ještě šanci barvy znovu oživit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
22.7.20 09:51

@Samina007 já chtěla info k tomu barvení, zda jde oživit starší černá trička a novou sukni, kterou jsem blbka blbě vyprala…
ocet používám normálně na praní prádla místo aviváže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13192
22.7.20 11:17

@Káťa19 no však ano. Vždyť ti píšu, že ten ocet se přidává k barvě. Záleží jakou koupíš. Některé se rozmíchají a nalejí do nádobky na prášek. Nebo se dávají přímo do bubnu, tak pak ocet s ním do bubnu. Pomáhá to dost i na ty záhyby, já je mívám od žehličky vyšisované. Pokud to máš opravdu hodně, je lepší nejdřív to dát „nabarvit“ do nádoby: kýbl, dětská vanička a pak ještě v další dávce vyprat.
Vím, že u jedněch kalhot muž míval proužky po vyprání a ty stačilo jen znovu vyprat samotné v pračce a byli to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
22.7.20 12:37

@Samina007 jo taaak, ja to blbe pochopila, promin a diky :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13192
22.7.20 17:01

@Káťa19 v klidu. A prala jsi to obráceně? Je to dobrá prevence i proti chloupkům z osušek atd z předchozího praní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
22.7.20 19:29

@Samina007 neprala, mela jsem asi zatmeni mozku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13192
22.7.20 19:46

@Káťa19 a účtenku asi nemáš? Mohla bys to zkusit reklamovat nebo vyměnit jako vadu materiálu. Ovšem záleží, jestli by to uznali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková