Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Tak když to chceš, tak by ti mělo být jedno, co si myslí ostatní, ne? Za mě je to prostě barva nevhodná na svatbu ![]()
Běž v tom, v čem se cítíš dobře. Já bych v černé nešla, je to smuteční barva a nechtěla bych vypadat jak na pohřbu. Zvolila bych jakoukoliv jinou barvu, ale je to jen tvoje věc.
Tvoje věc v čem půjdeš, ale počítej s tím, že starší generace bude fest pindat.
Zvolila bych černé šaty, zenichovi bílý frak a ideálně cylindr. Byl to také kdysi můj sen/plán.
Proc ne. Taky jsem se vdavala v cernem. Prvni manzelstvi tedy nedopadlo, ale barva za to opravdu nemohla.
Co? Odchýlení? Poslední dobou se vdává v černém každá druhá ![]()
Barevným svatbám fandím, jakákoli barva je super, kromě červené a černé. To na mě působí jako póza.
Určitě se dozvíš, že v jiných končinách je černá na svatbu tradiční. Pokud se ptáš na názor, tak dle mého, pokud se vdávat tady, černá je barva na pohřeb. Slušně vychování jedinci nic neřeknou, od některých možná sklidila pochvalu, ale většina lidí minimálně ve skrytu duše nadšená nebude. A někteří nezůstanou u skrytu duše a projeví to veřejné. Je jen na tobě, jak to cítíš a jak moc je to názor okolí jedno. Pokud je to to, jak to oba chcete, udělej to. A to píšu z pozice nevěsty, co měla před osmnácti lety sytě barevné šaty, ale do černé bych teda nešla.
Já bych do černé nesla, pro mě je to smuteční barva, ALE pokud ty i chlap chcete, líbí se vám to, tak proč ne
vždyť je to vaše svatba
![]()
P. S.: byli jsme na jedné svatbě kde nevěsta byla v bílém (těhotná a už měla dítě s jiným, takže dle nějakých zvyku z dříve by bílou mít neměla, ale o to nejde) a obě maminky celé v černém, opravdu celé, černé saty, silonky, lodičky. Jedná dokonce i černou roušku
působilo to hodně zvláště, hlavně na fotkách…ale proč to píšu, jsou nějaké „zvyky“, co by se melo/nemělo…mění se to a navíc každý i ty zvyky zná jinak…kaslete na to co se má a nemá a udělejte si to tak, jak chcete vy
jak píšeš o té viktoriánské době, viděli jsme svatbu lidi co miluji šerm a středověk, měli i takový průvod a byla to fakt pecka.
![]()
Je to tvoje svatba. Tvoje volba šatů. ![]()
Příspěvek upraven 06.03.23 v 09:45
Tvoje svatba, tvoje věc. Klidně se vdávej v černém. Bílé šaty tedy zavedla zrovna královna Viktorie, to jen na okraj k té viktoriánské době…
Já odmítla podvazek, únos nevěsty a házení kyticí, nikdo to ani nekomentoval. Udělejte si svatbu po svém ![]()
Nic si nemyslím, ať si kazdej dela, co chce
když se na tom shodnete, tak co
![]()
Ale pocitej s tím, ze ti pak nějaký šprýmař může z legrace kondolovat
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky moje, jdu sem s otázkou - jaký máte názor na černý svatební šaty?
Vím, že to není úplně vídané, ale chci něco jiného, než bílou… chci se odtrhnout od toho stereotypu, že k oltáři jde žena v bílým.
S přítelem jsme do takového.. no, líbí se nám moc viktoriánská doba.Jemu se to taky moc líbí a chtěl by mě mít v černých.
Ale stejně se zeptám radši žen.. co si o tom myslíte? Jsou černý svatební šaty až moc na odchýlení od stereotypu?Děkuji za jakoukoliv odpověď (a hezké ráno, krásky).![]()
Za mě je to ok. Taky jsem neměla bílé, taky jsem si od okolí vyslechla, ale je to hlavně TVŮJ den a máš se cítit dobře hlavně ty. Klidně i v černé.
Mne prijde cerna lepsi nez petatricetileta nevesta se dvema detma v dlouhych bilych.
@Anonymní píše:
Vím, že to není úplně vídané, ale chci něco jiného, než bílou… chci se odtrhnout od toho stereotypu, že k oltáři jde žena v bílým.
S přítelem jsme do takového.. no, líbí se nám moc viktoriánská doba.Jemu se to taky moc líbí a chtěl by mě mít v černých.
Ale stejně se zeptám radši žen.. co si o tom myslíte? Jsou černý svatební šaty až moc na odchýlení od stereotypu?Děkuji za jakoukoliv odpověď (a hezké ráno, krásky).![]()
Ani nahodou, jakoukoliv jinou. Cerna nema na svatbe co delat..je na pohrby..
Jemu se to taky moc líbí a chtěl by mě mít v černých.
S přítelem jsme do takového.. no, líbí se nám moc viktoriánská doba.
Ale stejně se zeptám radši žen.. co si o tom myslíte? Jsou černý svatební šaty až moc na odchýlení od stereotypu?
Děkuji za jakoukoliv odpověď (a hezké ráno, krásky).