Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Je to naprosto nevhodne. Nicmene, zazila jsem vesnicke plesy, kde bylo fakt vsechno a tam bys zapadla. Za me ale jedno velke NE.
Tak to vážně trapne JE 🙈 pletené saty jsou do kanceláře nebo do města, na ples fakt ne
![]()
Vem si ty plesovky, a dej si přes ramena nějaký vhodný lehký šátek, když chceš zakryt vrchní část rukou. Klidně i přes ty saty si vezmi lehký svetřík do pasu, bolerko, kratke sáčko…
Zalezi jaka to je vesnice… u nas zensky chodi vetsinou v cernych kalhotech a halence, nebo v ty pletenine, chlapi v dzinach s kosili
ja v malejch cernejch a manzel v tmavych kalhotech a sako co ma na neformalni akce a jsme nejlepe obeleceni
ale taky jsem zazila ples na sumave v male visce a tam zenske s satama s obruci ![]()
No, vzhledem k tomu, ze na vesnicky ples jsou i zemy schopne prijit v dzinach, asi to bude jedno ![]()
V pletenych se na plese uvaris. Uz si na nem byla v predeslem rocniku, nebo je tvuj prvni?. Jak tam lidi prijdou obleceny
nekde by to nevadilo, ale vseobecne je to trapne… taky bych to resila salou apod..a po par drincich si nikdo tvych rukou vsimat nebude
(ono ani predtim ne, lidi se z nejvetsi casti zabyvaji jen samy sebou)
U nás na vesnici by to bylo úplně v pohodě. Tam někteří chodí i v riflích.
@Anonymní píše:
Máme jít zítra na ples, s hrůzou jsem zjistila, že šaty, které jsem nosívala, nevypadají tak, jak bych si představovala.. nevypadají v nich zrovna nejlépe silnější ruce, protože mají krátký spadlý rukavek…necítím se v nich zrovna nejlépe…Je hloupé si na sebe vzít černé krátké šaty, sice pletené, ale z jemné pleteniny se 3/4rukávem? Mají sice kapsy, ale nejde to tolik vidět… podotýkám, že nejde o nóbl ples ve městě, ale na vesnici… nicméně přesto nechci být za Křupana. Je mi jasné, že za hvězdu nebudu, chci jen zapadnout a cítit se dobře.
Dej sem foto. Přesto si myslím, jestli jsi hubená, tak pletené šaty nevadí. Když bych byla při těle, asi bych se rozmýšlela
Pletené šaty fakt ne
to víš, že se tam najdou, co to nebudou řešit, ale ty píšeš sem, takže to řešit chceš ---- já bych zítra vlítla do obchodu, klidně sekáč a našla si šaty na takovou příležitost. Nebo si půjčit od kamarádky.
Nemusi to uplne vadit, ale pocitej s tim, ze za hvezdu nebudes.
Radsi bych k tem plesovym sehnala bolerko, satek apod.
(Stejne ty silnejsi ruce vidis jen ty, ostatnim to bude sumak.)
Tak buď tě budou pomlouvat za šaty které jsou ti malé nebo jsi v nich při těle nebo za pletené.
![]()
Já bych si je nevzala určite. Nemůžeš si zajet po práci zítra ještě na nákupy?
Tak oni ani ty druhé nejsou vyloženě plesové, ale jsou třpytivější, také černé, ale z takové látky co háže odlesky.Na břiše řasené, aby skryly nedostatky, ale bohužel ty ruce a i faldiky vzadu jsou vidět. Bolerko ani svetřík nemám, ani nic, co bych dala přes ramena. Vím, že to asi nikdo řešit nebude, že je to pouze v hlavě..ale tak nějak se lépe cítím v těch úpletových…nechci vyčnívat..chci pouze zapadnout a nedělat ostudu ![]()
@Anonymní píše:
Tak oni ani ty druhé nejsou vyloženě plesové, ale jsou třpytivější, také černé, ale z takové látky co háže odlesky.Na břiše řasené, aby skryly nedostatky, ale bohužel ty ruce a i faldiky vzadu jsou vidět. Bolerko ani svetřík nemám, ani nic, co bych dala přes ramena. Vím, že to asi nikdo řešit nebude, že je to pouze v hlavě..ale tak nějak se lépe cítím v těch úpletových…nechci vyčnívat..chci pouze zapadnout a nedělat ostudu
Za mě je to nepřípustné a raději bych nešla. Šaty řeším a vyzkouším dopředu abych se vyhla něčemu podobnému.
A to může udělat každý.
Sama musíš vědět, jak to u vás chodí, nicméně s ohledem na to, že kulturní morálka v odívání jde prudce dolů, tak zapadnout můžeš.
Mám známou tvých úvah. Pokaždé dopadne nějak podobně.
Sice se jedná už o formální plesy, ale v čem ona tam přijde je příšerné a každý rok stejna výmluva, tak když vám to nevadí…
Za mě je to projev neúcty a buranství. Nicméně pokud vás tam bude více takových.
Ano, ples je velká společenská událost a podle toho by mělo vypadat i oblečení, prostě slavnostně a trochu okázale… Ale tam, kde jsem dřív bydlela, to nikdo neřešil a lidi chodili úplně nevhodně oblečení, ples neples.
Máme jít zítra na ples, s hrůzou jsem zjistila, že šaty, které jsem nosívala, nevypadají tak, jak bych si představovala.. nevypadají v nich zrovna nejlépe silnější ruce, protože mají krátký spadlý rukavek…necítím se v nich zrovna nejlépe…Je hloupé si na sebe vzít černé krátké šaty, sice pletené, ale z jemné pleteniny se 3/4rukávem? Mají sice kapsy, ale nejde to tolik vidět… podotýkám, že nejde o nóbl ples ve městě, ale na vesnici… nicméně přesto nechci být za Křupana. Je mi jasné, že za hvězdu nebudu, chci jen zapadnout a cítit se dobře.