Vesnický ples pletené šaty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.1.23 17:54

Vesnický ples pletené šaty

Máme jít zítra na ples, s hrůzou jsem zjistila, že šaty, které jsem nosívala, nevypadají tak, jak bych si představovala.. nevypadají v nich zrovna nejlépe silnější ruce, protože mají krátký spadlý rukavek…necítím se v nich zrovna nejlépe…Je hloupé si na sebe vzít černé krátké šaty, sice pletené, ale z jemné pleteniny se 3/4rukávem? Mají sice kapsy, ale nejde to tolik vidět… podotýkám, že nejde o nóbl ples ve městě, ale na vesnici… nicméně přesto nechci být za Křupana. Je mi jasné, že za hvězdu nebudu, chci jen zapadnout a cítit se dobře.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
952
19.1.23 17:55

Je to naprosto nevhodne. Nicmene, zazila jsem vesnicke plesy, kde bylo fakt vsechno a tam bys zapadla. Za me ale jedno velke NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1996
19.1.23 17:57

Co takhle vzít si přes ně bolerko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14569
19.1.23 17:58

Tak to vážně trapne JE 🙈 pletené saty jsou do kanceláře nebo do města, na ples fakt ne :zed: :zed: :zed:

Vem si ty plesovky, a dej si přes ramena nějaký vhodný lehký šátek, když chceš zakryt vrchní část rukou. Klidně i přes ty saty si vezmi lehký svetřík do pasu, bolerko, kratke sáčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
19.1.23 18:06

Zalezi jaka to je vesnice… u nas zensky chodi vetsinou v cernych kalhotech a halence, nebo v ty pletenine, chlapi v dzinach s kosili :D ja v malejch cernejch a manzel v tmavych kalhotech a sako co ma na neformalni akce a jsme nejlepe obeleceni :) ale taky jsem zazila ples na sumave v male visce a tam zenske s satama s obruci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.1.23 18:07

No, vzhledem k tomu, ze na vesnicky ples jsou i zemy schopne prijit v dzinach, asi to bude jedno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
19.1.23 18:07

V pletenych se na plese uvaris. Uz si na nem byla v predeslem rocniku, nebo je tvuj prvni?. Jak tam lidi prijdou obleceny :nevim: nekde by to nevadilo, ale vseobecne je to trapne… taky bych to resila salou apod..a po par drincich si nikdo tvych rukou vsimat nebude :lol: (ono ani predtim ne, lidi se z nejvetsi casti zabyvaji jen samy sebou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
19.1.23 18:26

U nás na vesnici by to bylo úplně v pohodě. Tam někteří chodí i v riflích.

• Citovat
  • Upravit
6307
19.1.23 18:29
@Anonymní píše:
Máme jít zítra na ples, s hrůzou jsem zjistila, že šaty, které jsem nosívala, nevypadají tak, jak bych si představovala.. nevypadají v nich zrovna nejlépe silnější ruce, protože mají krátký spadlý rukavek…necítím se v nich zrovna nejlépe…Je hloupé si na sebe vzít černé krátké šaty, sice pletené, ale z jemné pleteniny se 3/4rukávem? Mají sice kapsy, ale nejde to tolik vidět… podotýkám, že nejde o nóbl ples ve městě, ale na vesnici… nicméně přesto nechci být za Křupana. Je mi jasné, že za hvězdu nebudu, chci jen zapadnout a cítit se dobře.

Dej sem foto. Přesto si myslím, jestli jsi hubená, tak pletené šaty nevadí. Když bych byla při těle, asi bych se rozmýšlela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
19.1.23 18:36

Pletené šaty fakt ne 8o to víš, že se tam najdou, co to nebudou řešit, ale ty píšeš sem, takže to řešit chceš ---- já bych zítra vlítla do obchodu, klidně sekáč a našla si šaty na takovou příležitost. Nebo si půjčit od kamarádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.1.23 18:42

Nemusi to uplne vadit, ale pocitej s tim, ze za hvezdu nebudes.

Radsi bych k tem plesovym sehnala bolerko, satek apod.
(Stejne ty silnejsi ruce vidis jen ty, ostatnim to bude sumak.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
19.1.23 18:59

Tak buď tě budou pomlouvat za šaty které jsou ti malé nebo jsi v nich při těle nebo za pletené. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já bych si je nevzala určite. Nemůžeš si zajet po práci zítra ještě na nákupy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.23 19:01

Tak oni ani ty druhé nejsou vyloženě plesové, ale jsou třpytivější, také černé, ale z takové látky co háže odlesky.Na břiše řasené, aby skryly nedostatky, ale bohužel ty ruce a i faldiky vzadu jsou vidět. Bolerko ani svetřík nemám, ani nic, co bych dala přes ramena. Vím, že to asi nikdo řešit nebude, že je to pouze v hlavě..ale tak nějak se lépe cítím v těch úpletových…nechci vyčnívat..chci pouze zapadnout a nedělat ostudu :roll:

• Citovat
  • Upravit
10876
19.1.23 19:09
@Anonymní píše:
Tak oni ani ty druhé nejsou vyloženě plesové, ale jsou třpytivější, také černé, ale z takové látky co háže odlesky.Na břiše řasené, aby skryly nedostatky, ale bohužel ty ruce a i faldiky vzadu jsou vidět. Bolerko ani svetřík nemám, ani nic, co bych dala přes ramena. Vím, že to asi nikdo řešit nebude, že je to pouze v hlavě..ale tak nějak se lépe cítím v těch úpletových…nechci vyčnívat..chci pouze zapadnout a nedělat ostudu :roll:

Za mě je to nepřípustné a raději bych nešla. Šaty řeším a vyzkouším dopředu abych se vyhla něčemu podobnému.
A to může udělat každý.
Sama musíš vědět, jak to u vás chodí, nicméně s ohledem na to, že kulturní morálka v odívání jde prudce dolů, tak zapadnout můžeš.
Mám známou tvých úvah. Pokaždé dopadne nějak podobně.
Sice se jedná už o formální plesy, ale v čem ona tam přijde je příšerné a každý rok stejna výmluva, tak když vám to nevadí…
Za mě je to projev neúcty a buranství. Nicméně pokud vás tam bude více takových.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42219
19.1.23 19:19

Ano, ples je velká společenská událost a podle toho by mělo vypadat i oblečení, prostě slavnostně a trochu okázale… Ale tam, kde jsem dřív bydlela, to nikdo neřešil a lidi chodili úplně nevhodně oblečení, ples neples.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková