Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojte, dcera 3,5 roku je hodně citlivá na oblečení. Vadí jí cedulky, švy, drsný materiál atp. V poslední době mi odmítá všechny košilky a trička (i když pářu cedulky úplně pryč a sešívám). I pyžama jí vadí. Možná to souvisí i s tím, že má sušší kůži, kterou samozřejmě mažeme… Ale chci se zeptat na tipy na nějaké příjemné bezešvé oblečení nebo aspoň bez cedulek. Hlavně ty košilky, trička a pyžama. Máte dobrou zkušenost s nějakou značkou, eshopem? Může to být klidně i udržitelná móda…
Já mám zkušenost akorát se značkou Gina, mám od nich super bezešvou košilku, ale dětskou jsem tam nenašla.
Děkuji ![]()
Znacku nevim, ale syn jednu dobu nosil veci naruby - u tricka by to bylo asi divne, ale kosilky si umim predstavit, pyzama klido taky…u nas byly nejvetsi peklo ponozky.
Znas Outlast? Znacka Little Angel, ceska vyroba, termoregulacni, prijemne mekoucke, vevnitr zadne cedulky. Ja to pouzivam pro citliveho kojence, ale maji i pro vetsi deti. Je to teda drazsi, ale za me super. ![]()
Zkus švadlenu, ať ti něco ušije. Trička klidně s rubem ven. Nebo nějaký plochý šev. Košilky nosit nemusí. Volnější kalhoty.
Dobry vecer, pokud chcete nasmerovat, napiste SZ. Mohu vam dat kontakt na pani, ktera se v techto vecech vyzna. Jeji syn nemuze mit temet nic se svy a nektere deti z naseho okruhu take ne….
Jinak jak radi @beruska9 s tim otacenim veci - vyborny napad, take to tak doposud delame…
@karkuš Ano, od Outlast jsme měli punčochy. Dobrý tip. Díky.
@Petája Jo, to otáčení oblečení mě vůbec nenapadlo
Zrovna jsem dceři obrátila pyžamo dnes večer.
@Lejuli Z materiálu doporučuju bambus. Nosíme ho hrozné rádi. Je hebký, pružný, nesepírá se jako bavlna, nežmolkuje. My máme hodně bambusového oblečení od Farmers, které tedy má cedulky (pářu) a švy (ty nám nevadí), ale materiál kvalitní, super příjemný a dlouho vydrží beze změny tvaru nebo barvy. Nebo pokud by vám vadily ty švy, tak najít jiného výrobce.