Jak v zimě poutat dítě do autosedačky?

133
24.11.22 08:35

Jak v zimě obléct dítě do autosedačky?

Jak v zimě obléct dítě do autosedačky? Všude se píše, že hlavně né v bundě nebo kombinéze, kvuli bezpečnosti.. Ale upřímně si nedovedu představit jako dospělý člověk v zimě když je třeba -5 vlést do studeného auta, které začne topit až po xx kilometrech (hlavně u nafty).

Tak teda, jak to děláte vy? Necháváte mimčo/dítko v bundě nebo?🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35787
24.11.22 08:40

Nenechavam, ale my máme v autě webasto takže než jedeme tak zatopim na dálku. A kdyby jsme neměli tak dám na dítě deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30963
24.11.22 08:41
@Ricotka píše:
Jak v zimě obléct dítě do autosedačky? Všude se píše, že hlavně né v bundě nebo kombinéze, kvuli bezpečnosti.. Ale upřímně si nedovedu představit jako dospělý člověk v zimě když je třeba -5 vlést do studeného auta, které začne topit až po xx kilometrech (hlavně u nafty).Tak teda, jak to děláte vy? Necháváte mimčo/dítko v bundě nebo?🤔

Ne, z toho duvodu nemam rada kombinezy. Schvlane si tam zkus dat dite v bunde, dopni pasy, bundu sundej a dej tam dite znovu. Uvidis, jak ty pasy vubec nejsou utazene. A v pripade nehody pusobi takove sily, ze nejaka vycpavka v bunde je nic. Jine je to u deti, co jsou v sedacce poutane s pasem u auta. Ale jinak te chapu, zvlast na horach, auto studene, clovek zmrzly, auto se zahreje po nejakych 15 minutach, kdy jiz jsme na chate… Pro male mimco jsem mela v autosedacce fusak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
24.11.22 08:44

Vím, že se doporučuje vozit bez bundy, ale z praktických důvodů jsem se na to (možná nezodpovědně) vykašlala. Parkovali jsme mnohdy několik set metrů od domu (velké sídliště). Představa, že jdu s děckem ráno několik minut v zimě k autu v -10°C, pak ho svlíkám a dávám do promrzlého auta…to by nezachránila ani deka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.11.22 08:44

Nekupuju dětem šusťákový bundy, ale s “drsným” povrchem. Dávat neoblečený dítě do vymrzlýho auta fakt nebudu.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
24.11.22 08:49

Dám svetr, čepici a přes děti deky. Těch 10minut vydrží. Ale auto máme před domem. Ale i tak bych asi tu bundu svlékla, já sama si ji svlékám do auta na řízení. Já si zas neumím třeba představit, že za 15minut, když už je v autě teplo, zastavuji, abych ty děti svlékla.

• Citovat
  • Upravit
845
24.11.22 08:56
@Janli píše:
Nekupuju dětem šusťákový bundy, ale s “drsným” povrchem. Dávat neoblečený dítě do vymrzlýho auta fakt nebudu.

Je docela jedno, jaký povrch bunda ma. Zeptejte se záchranářů, co jezdí k nehodám, jak to potom vypadá..a to muže být i jen “neškodná” nehoda, pokud by bylo dite správně připoutane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61092
24.11.22 08:57

Když jedou jen do školy, 2 km, nebo k babičce 4 km, jedou normálně v bundě, druhá babička je hodinu cesty, tam jim davam softky, bundy do kufru..
Ale stejně babička každej rok brbla, že nejedou v bundě :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
24.11.22 08:58

Ja bundu poctive svlikam, nachlazeni me desi min, nez ze vylitne pri nehode. V aute je v tenkem svetru a prikryju dekou. A deti nemocny nemivam.
A existuji ruzne fusaky a deky do autosedacek, kterymi provleces pásy, takže neovlivňuji jejich funkci. My jsme ale otuzilci, pro nas je takových vychytavek skoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
24.11.22 09:03
@Ricotka píše:
Jak v zimě obléct dítě do autosedačky? Všude se píše, že hlavně né v bundě nebo kombinéze, kvuli bezpečnosti.. Ale upřímně si nedovedu představit jako dospělý člověk v zimě když je třeba -5 vlést do studeného auta, které začne topit až po xx kilometrech (hlavně u nafty).Tak teda, jak to děláte vy? Necháváte mimčo/dítko v bundě nebo?🤔

Ano, tak je to správné, bez bundy, bez kombinézy. Zatopit předem jedině. Nebo přes dítě hodit teplou deku, nechat čepici, rukavice.
Nám vždy v autě je horko, sundaváme si bundy a dáváme do kufru automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24660
24.11.22 09:04

To jsem vůbec nevěděla o těch bundách a kombinézách. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.11.22 09:08
@NicknackEK píše:
Je docela jedno, jaký povrch bunda ma. Zeptejte se záchranářů, co jezdí k nehodám, jak to potom vypadá..a to muže být i jen “neškodná” nehoda, pokud by bylo dite správně připoutane..

A jak asi dotáhnu tříbodovej pás? Ten vždycky zástává volnej. Tam jde jen o to, aby to dítě mělo takový oblečení, aby se po něm nesmekl a pás byl dobře vedenej přes tělo. Připadala bych si jako idiot, kdybych dítě vedla v mínus deseti stupních k autu, tam ho svlíkla, donutila sednout do ledové sedačky, vezla dvě minuty do školy a tam ho zas oblékala do ledové bundy.

• Citovat
  • Upravit
10461
24.11.22 09:14

Asi jsme otužilí, ale nám svlékání do auta nevadí. Bundy si sundáváme všichni, nejen kvůli bezpečnosti, ale za chvíli by nám v nich bylo horko. Přes malé děti jsem dávala deku, kterou po 5 minutách stejně většinou sundali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
24.11.22 09:14
@Janli píše:
A jak asi dotáhnu tříbodovej pás? Ten vždycky zástává volnej. Tam jde jen o to, aby to dítě mělo takový oblečení, aby se po něm nesmekl a pás byl dobře vedenej přes tělo. Připadala bych si jako idiot, kdybych dítě vedla v mínus deseti stupních k autu, tam ho svlíkla, donutila sednout do ledové sedačky, vezla dvě minuty do školy a tam ho zas oblékala do ledové bundy.

Tribodovej? Pokud jsem tedy Dobre pochopila, tak tady řešíme POUZE a jen autosedačky s vlastním poutanim, tj 5bodovy..pod pas v autě je to docela jedno..tam jde ten pas úplně jinak a s jiným mechanismem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.22 09:15

Dávám v bundě, taky se do auta z bundy nesvlíkám, když je to cesta na 10-15 minut po městě. V autě je zima, zatopit dopředu nejde, začne mi topit tak po 5 minutách cesty. Dítě má 5 bodové pásy, tzn. i přes nohy, tam bunda není a je to dotažené na fest, fakt bych neřekla, že vyklouzne, i když samozřejmě spousta matek bude tvrdit, jak určitě ano. A jinak tedy rozdíl v tom utažení pásů s bundou a bez je v našem případě opravdu malý, bunda se zmáčkne, není to rozdíl dvou centimetrů. A je hrubá, ne klouzavá.
Pokud je to cesta po dálnici někam na hodiny, tak jede ve fleesce nebo mikině, stejně jako my.
Ony ty nehody jsou stejně myšleny na rychlostní silnici ve 120 km/hod třeba. Pokud jedeš po městě 30-50km a někdo do tebe ťukne, tak to není takový naráz, který by pásy nevydržely.

Nicméně jasně, mít garáž, kam dojdu suchou nohou z domu a auto, které vytopím dopředu a pojedu z garáže do garáže, tak bych klidně jezdila bez bundy. Ale zatím bohužel. :lol:
Minule jsem docela koukala, jak maminka nesla z paneláku asi 6m chlapečka v mikině a dávala do zmrzlého auta. Kolem sníh, mráz…no, nic moc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková