Oblečení pro typ jablko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.11.22 11:08

Oblečení pro typ jablko

Ahoj, v oblečení se moc nevyznám, tak prosím o radu problematiky znalejší :D Vůbec nevím, co na sebe, snad ve všem vypadám hrozně tlustá. Mám typ postavy jablko, bohužel geneticky. Do toho po 2 porodech, takže břicho jak v 5. měsíci. Stačí, že si dám sklenici vody a vyvalí se mi (už tak vyvalené břicho) ještě víc dopředu :zed: A já fakt nevím, jaký typ a střih oblečení na sebe abych zároveň nevypadala jak v pytli. Ráda bych si dala něco hezkého, ale mám dojem, že to prostě s tou postavou nejde a nic mi vyloženě nesluší. Co s takovým typem nosit? Doteď třeba nemám zimní bundu/kabát, protože prostě pytle… :roll: Jinak bych tedy nejraději nějaké šaty, sukně a halenky. Děkuji za inspiraci :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
20.11.22 11:20

No, vím, jak ti je…
Bojuju s tím taky, jen s vypětím sil a v posledních letech až na hranici vyčerpání pohybem, cvičením, se držím na vyrovnaném typu postavy, ale jinak bych byla ne jablko, ale meloun.
Máš pravdu, že kupování oblečení mě nebaví, jakmile zjablečním, konec…
A ano, stačí vypít vodu… Mě dost pomohlo omezit lepek, protože mě spíš stačil rohlík a byla jsem jablko.
S oblečením, v dobách krize jen jediné. Asi to není ideál, ale mě nic jinýho nepadalo, ono asi nic jiného ani nejde. Áčkové střihy. Prostě to rozšířit ještě dole, ať plandáš. Nejhorší je, když si jablko vezme úzký spodek no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.11.22 12:10

Záleží na spouste věci, jak velká máš prsa, jestli máš větší nadváhu, kolik meris,… obecně jablku lichoti zavinovací strihy, u šatů podkasat a snížit pas, veckovy výstřih, netopýří strihy,… tyhle pytle co říkáš nosila v jednom filmu Tatiana Dykova a vypadala fantasticky. Ja je mám třeba ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14561
20.11.22 14:10

Náhodou třeba zrovna ty “pytle” by to schovala si myslím ;) leginy a delší svetr/svetrove saty, přes to pasek. Volnejsi mikina, obtahle kalhoty. Brala bych spíše ty rovné nebo širší střihy, vypasovane ti zvyrazni, co nechceš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.22 14:30

Ve volných věcech jsem jak těhule, ty mi právě vůbec, ale vůbec nesedí :? Jak se mi ty volnější hadry dotknou břicha, okamžitě jde poznat, že je prostě velké. Hned mi to v té části opticky přidá 15kilo… Jinak mám 165cm/50kg, hrudník tedy větší :nevim: čumí mi žebra, zadek žádný, ale z tuku na břiše bych si je vymodelovala klidně 2 :zed:

• Citovat
  • Upravit
34473
20.11.22 14:48
@Anonymní píše:
Ve volných věcech jsem jak těhule, ty mi právě vůbec, ale vůbec nesedí :? Jak se mi ty volnější hadry dotknou břicha, okamžitě jde poznat, že je prostě velké. Hned mi to v té části opticky přidá 15kilo… Jinak mám 165cm/50kg, hrudník tedy větší :nevim: čumí mi žebra, zadek žádný, ale z tuku na břiše bych si je vymodelovala klidně 2 :zed:

No víš co, jestli máš velké břicho, tak těžko najdeš věci, ve kterých to není vidět. Pak tedy zkusit oblečení, které zdůrazní pas. Podle kg a cm bys měla být štíhlá, proč máš to břicho? Takhle rozložený tuk od přírody nebo diastaza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13099
20.11.22 14:49

Hele a co abdominoplastika, neuvažovala jsi o tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
20.11.22 15:15
@Anonymní píše:
Ve volných věcech jsem jak těhule, ty mi právě vůbec, ale vůbec nesedí :? Jak se mi ty volnější hadry dotknou břicha, okamžitě jde poznat, že je prostě velké. Hned mi to v té části opticky přidá 15kilo… Jinak mám 165cm/50kg, hrudník tedy větší :nevim: čumí mi žebra, zadek žádný, ale z tuku na břiše bych si je vymodelovala klidně 2 :zed:

Prosímtě neni to nejaka tvoje zkreslena predstava? Nemůžes dat foto- jen postavy? Pri 165//50 nemuzes mit zadne obri bricho.
Ja jsem teda postarsi, mam 160/63,taky jablko s brichem, ale dle vahy jsem na tom hur nez ty. Proste nemuzu mit uple, obcucavajici bricho obleceni.Aby to sedelo v ramenou a pres prsa- dobrá podprsenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.22 18:29

@terien kombinace obojího. Po pár měsících mamacore bez nějakého výsledku jsem přestala plýtvat časem. Od12 let, tzn začátku puberty se mi tuk ukládá převážně tam. Je fakt hnusně sádelnaté a úplný nepoměr k ostatním částem těla :lol:

@Magical-eyes přemýšlela :) zatím to není na pořadu dne, ale v budoucnu o tom vážně uvažuju.

@Konnny hele kéž by… Foto vkládat nechci, ale pro rychlou představu: nedávno jsem si zapisovala míry, chtěla jsem nové kalhoty. Přes břicho to je dle krejčovského metru 85cm… Naproti tomu, takový obvod podprsenky mám 65…

• Citovat
  • Upravit
34473
20.11.22 18:43

Jestli máš tak vyraznou disproporci, tak bych zcela vážně uvažovala o plastice. Nebo se s tím prostě smířit a najít si svůj styl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
20.11.22 23:51

Moje rada se asi nebude nikomu moc líbit, ale zní takto: POSILOVNA, FITKO, GYM - říkejte si tomu jak chcete, a nejlépe kvalitní, zdůrazňuji kvalitní trenér. Pokud uvažujete o plastice, myslím, že by to pro vás neměl být finančně problém.
Nevím, co je konkrétně to mamacore, asi nějaké cvičení středu těla po porodu, ale být vámi bych se úplně vykašlala na nějaké nesmyslné cvičení podle aplikací, internetu, YouTube a podobně. Neříkám, že je to úplně k ničemu, ale pokud nevíte, jak to máte dělat, děláte to zbytečně.
Trenér v posilovně vám ukáže správnou techniku cviků - což je to nejdůležitější, a budete v podstatě cvičit pár základních cviků, třeba i s váhami (samozřejmě podle rad uvážení trenéra) uvidíte, že to břicho půjde dolů. Genetika je genetika, chápu to, ale dá se s tím něco udělat, pokud se nevzdáte.
50 kg je opravdu málo, možná máte i podváhu a „skinny fat“ typ postavy - to znamená, že nemáte zase tak moc tuků, ale máte extrémně málo svalů, takže postava může vypadat „neforemně“, s velkým břichem malým zadkem, takže tak, jak píšete.
(Po porovnání: já cvičím, mám 168 cm, 67 v pase, asi 94 cm přes prsa a asi 100 cm přes boky, nosím vel. S/36, ale vážím zhruba 62-63 kg. To je o dost víc než vy.)
Chápu, že jste se už snažila dost a že toho máte možná po krk, ale myslím si, že pokud to rozhodnutí uděláte a pár měsíců vydržíte, nebudete litovat.

Trenér vám nastaví i jídelníček, takže budete správně jíst (je možné, že jíte málo), a lepek, jeden rohlík a podobně, jak tady dámy píšou, opravdu za velké břicho nemůže, je to komplexnější problém. Nemusíte se bát, že by to byla nějaká strašná dieta, to vůbec, naopak myslím, že budete mít víc energie a budete se cítit líp.
Já osobně preferuji stravování 80 na 20 - 80% jíst zdravě, 20% „nezdravě“, to si dám klidně i dort nebo zákusek. Osobně se totiž řídím heslem, že každé jídlo je dobré a „zdravé“, ale záleží na množství.

Nakonec, s tím OBLEČENÍm. Pokud budete nosit uplé kalhoty a vytahané volné trička, svetry a mikiny, jak tu také někteří radí, bude to vypadat hrozně a břicho to ještě víc zvýrazní. Postavě typu jablko sluší paradoxně věci do pasu (kalhoty i sukně), kterými to břicho jakoby opticky rozdělíte a vytvoříte pas, takže břicho nebude „slité“ do jedné velké plochy. Sukně do áčka, výstřihy do V, topy se spadlými rameny, netopýří rukávy, širší pásky, kalhoty rovného střihu, zavinovací sukně s šaty. Určitě jde vaše postava obléct hezky.

Za mě ale, pokud jste nespokojená, je lepší problém řešit, než ho zakrývat - stejně se tím budete pořád trápit. Takže pořádné cvičení v posilovně s trenérem, správná strava, a teprve potom, pokud to nepomůže (o čemž pochybuji) jít pod kudlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
21.11.22 00:02

Šaty prestrizene pod prsy - pas trošku výš a břicho volnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.11.22 00:42
@Takco píše: Šaty prestrizene pod prsy - pas trošku výš a břicho volnější.

Bude vypadat jako těhotná. Tento střih se hodí pro boky a zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
21.11.22 00:55

Je to otrava. Chce to najít střihy, který dobře sednou, a těch se držet móda nemóda. Mně obecně vyhovují téčková trička (jakoby se spadlými rukavy), lehce projmutá, abyl zdůraznily pas a volnější (ale ne pytel) přes špíček. Zdůraznit výstrih a nohy. Znám i holky, který velmi úspěšně nosí oversize, ale to je podle mě o nějakým osobním stylu, protože já v tom vypadám jak šejkův stan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25075
21.11.22 10:04

Kdyz ono to není jen o jablku jako takovém. Někdo je k tomu treba ramenaty. Hodně udělá třeba u dobre padnoucí podprsenka, atd.
Ja nosím rovné střihy a zvýraznit nohy. Sedí mi halenky a trika, co mají dole gumu. Ale nemám to břicho až tak velké. Na jiné to muže vypadat blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková