Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Hele já se třeba inspiruji dle toho, co vidím (v obchodech na figurínách, influenceři,…). Ale hlavně podle toho, jak se mi to líbí, jak se v tom cítím a jak v tom vypadám! Třeba zalando má sekci get the look a tam se můžeš inspirovat, třeba se ti něco bude líbit.
Ale obecně - nelze říct, co je trendy. Třeba teď hodně lidí takové ty „holiny“ - někomu to připadá trendy, někomu ne. Nebo třeba i kabáty - ještě tak 3-4 roky zpět byly hitem parky, teď hodně lidí nosí takové ty jednobarevné kabáty s páskem, který zavážou,… Ale je to jedno! To že všichni nosí to a to, neznamená, že to musíš nosit i ty! Páč nikdy nic nebudou nosit úplně všichni. Já třeba zásadně nosím černé džíny a nikdy ne modré. I kdyby „trendy“ byly modré, nic mě nedonutí si je koupit, páč se mi na mně líbí jen černé
A též záleží na tvém povolání, zda máte nějaký dress code nebo to je jedno.
Stačí si stoupnout v Praze na Václavák a projde kolem tebe tolik stylů, že si třeba všimneš jednotlivých stejných prvků, ale také uvidíš, že co člověk, to originál! A tak to má být.
Ahojky,
mě se osvědčil nákup několika dražších kousků, které se dají skvěle kombinovat - např. sako - můžeš ho mít k sukni, riflím, kraťasům, volným kalhotám… Moc se mi líbí profil „Najdi svůj styl“ na IG, kde jsou tipy právě na takovýhle nákupy.
Hlavně nos to, co se líbí Tobě, jestli jsi sportovní typ, neboj se sportovního oblečení, jestli máš radši elegantnější styl, ten se dá také krásně kombinovat se sportovními kousky… Na AbouYou jsou prý také sekce s outfity k inspiraci, můžeš si dané kousky rovnou objednat…
Skvělé jsou také sekáče, za pár kaček seženeš různé hadříky
Já sama v tom také někdy tápu, ale vyplatilo se mi nakoupit spíše jednobarevné oblečení, dobře se kombinuje a k tomu třeba barevnou kabelku. Ideálně je sladit boty s páskem/kabelkou, ale není to nutnost. Je důležité, aby ses v tom sama cítila. A ještě co se týče inspirace, jsou fajn nějaké časáky, vždy jsou tam nafocené tipy na kolekce - podzimní, jarní, atd. Můžeš to tam očíhnout, najít něco na netu nebo ve zmíněných sekáčích ![]()
About You nebo Zalando má fashion rádce, takže tam by ses mohla mrknout. Jinak osobně sem asi nikdy žádný vyhraněný styl neměla, měnilo se mi to s věkem dá se říct. Dřív sem byla schopná lítat na podpatkách, teď s dětmi / po dětech prostě oblékám zase spíš pohodlnější obuv. Postava už mi nedovolí nosit co před lety, takže na tom pracuji. Ale co všímám teď kolem sebe (over size, rifle široké a vysoké pod 🐐, crop topíky…) to se mi nelíbí, ale to je čistě můj problém ☺️️ Když sem byla mladá holčina, strašně frčely co nejnižší bokovky, pak letní satičky a pod to rifle, péřové vesty atp. To mně prostě minulo, nikdy sem nešla úplně s davem. Někdy je fajn být originál a sama sebou, než vypadat jako všechny okolo 😘
@AnetaNovakov píše:
Ahoj holky,
prosím o radu. Neumím se absolutně oblékat, chybí mi šmrnc a při každé příležitosti vypadam jak sedá mys. Kde se inspirujete vy? Kde se dá sledovat, co je aktuálně trendy? Jak mít styl? Kdo mi pořadí a pomuze?
Mně moc nedá a smysl to sledování aktuálních trendů. Naopak bys měla spíš zjistit, co ti sluší ( barvy, střihy, kombinace, vrstvení) bez ohledu na trendy.
Díky tomu si začneš utvářet svůj vlastní styl, který nebude podléhat trendům.
Já bych volila nadčasové ( klasické) kvalitní kousky. V případě módních trendů ( trička nad pupík, roztrhané nohavice, boty na platformě) bych volila rychloobratkove značky, jinak by to pro mě bylo vyhazování peněz.
Možná bych začala barevnou typologií.
Do šatníku pořídila univerzální kousky… Např černé nebo tmavě modré sako, tím asi nic nezkazíš. Sokol se dá vzít k formální sukni, šatům, ale i k džínám…
Hodně udělají doplňky ( bižuterie - brože, náhrdelníky nebo šátky)…
A teď je tolik možností!
Možná se zkus zamyslet, které celebrite jsi typově podobná a jejíž styl se ti líbí a nech se inspirovat.
Kromě zalando a about you i treba blbý bonprix nabízí celý outfit. Vybereš si, nevím, třeba kalhoty, klikneš na ně a když sjedes trochu dolů, tak tam máš jejich nápad na kombinaci, většinou to vypadá dobře. Tak se tam můžeš inspirovat nebo rovnou celý model koupit.
Nesleduj trendy, snaž se porozumět tomu co sluší tobě, co vyhovuje tvému životnímu stylu, srovnej si jak chceš působit na okolí. A podle toho si vytvoř šatník věcí co ti padnou, ve kterých se cítíš dobře a které ti sluší.
A ideýlně jsou natolik kvalitně ušité a z dobrého materiálu a nějakého dobrého střihu, že ti stejně slušet budou i za 10 let a nebudeš je muset vyhazovat a shánět nové hadry na jedno použití.
Mrkni třeba na to jak o módě a stylu přemýšlí Táňa Havlíčková
Já si myslím že než nějaké kopírování nějakých trendu je lepší se zaměřit fakt sama na sebe co sluší tobě. Protože prostě každý má jiný typ postavy, jiné vlasy, jiný typ obličeje a to co sluší modelce v časopise ještě nemusí slušet tobě a naopak. Snažila bych se najít svůj styl, sestavit si nějaký outfity z toho co se líbí tobě ![]()
@Magical-eyes píše:
Mně moc nedá a smysl to sledování aktuálních trendů. Naopak bys měla spíš zjistit, co ti sluší ( barvy, střihy, kombinace, vrstvení) bez ohledu na trendy.
Díky tomu si začneš utvářet svůj vlastní styl, který nebude podléhat trendům.
Já bych volila nadčasové ( klasické) kvalitní kousky. V případě módních trendů ( trička nad pupík, roztrhané nohavice, boty na platformě) bych volila rychloobratkove značky, jinak by to pro mě bylo vyhazování peněz.
Možná bych začala barevnou typologií.
Do šatníku pořídila univerzální kousky… Např černé nebo tmavě modré sako, tím asi nic nezkazíš. Sokol se dá vzít k formální sukni, šatům, ale i k džínám…
Hodně udělají doplňky ( bižuterie - brože, náhrdelníky nebo šátky)…
A teď je tolik možností!
Možná se zkus zamyslet, které celebrite jsi typově podobná a jejíž styl se ti líbí a nech se inspirovat.
K formální sukni, šatům ale i k džínám namísto sokola můžeš mít i orla, krkavce nebo sojku, styl je zachován ![]()
Ahoj holky,
prosím o radu. Neumím se absolutně oblékat, chybí mi šmrnc a při každé příležitosti vypadam jak sedá mys. Kde se inspirujete vy? Kde se dá sledovat, co je aktuálně trendy? Jak mít styl? Kdo mi pořadí a pomuze?