Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Už tak od svých jedenácti mám problematickou pleť. Nemám takové to hodně špatné akné, kdy už holky chodí ke kožnímu, ale na co trpím hodně, jsou ucpané póry a černé tečky. Vlastně už nějakých 5 let mám černé tečky a mám pocit, že nikdy nezmizely. Mám jimi posetý celý nos, a vlastně celou T-zónu včetně brady. Vyzkoušela jsem už dost produktů, ale nikdy mi nic nepomohlo a upřímně už se mi nechce trávit další roky hledáním ideálního produktu, který bych dost možná ani nenašla.
Proto bych se chtěla zeptat, bylo by dobré zajít na hloubkové čištění ke kosmetičce? Já ty kosmetické salony apod. úplně nevyhledávám (taky se mi do toho nechce úplně tolik dávat), jde mi vážně jen o to zbavit se těch černých teček xd
Nebo víte o nějaké metodě, kterou bych mohla sama praktikovat, abych je mechanicky odstranila? Počítám s tím, že by to bylo potřeba praktikovat pravidelně a taky by to trošku trvalo, třeba i bolelo. To mi ale vůbec nevadí. Tak kdybyste věděly o něčem, co by mi třeba mohlo konečně pomoct, byla bych vám nesmírně vděčná. Děkuju.
@yoloo A co používáš k péči o pleť teď? Často si to ženy ještě zhoršují špatnou péčí.
@marzanna momentálně čistící gel a krém z řady Sebo Vegetal od Yves Rocher, předtím čistící gel od značky Garnier BIO. Sem tam se mi stane, že nejsem tak důsledná v čištění pleti a třeba 2 nebo 3 dny si ji vůbec nečistím a s těmi černými tečkami je to stále úplně stejné.
Ja mam od srpna spachtli od Reclar, opravdu pomaha, ale chce to pravidelne cistit. Pod makeup pouzivam podklad od benefitu, vyhladi plet.
Mám čisticí gel z řady Vital Just a čas od času mi ksichtík kamarádka projede UTZ špachtlí ![]()
Já používám jilove masky, třeba od Oriflame. Pak jsou dobré cerne masky s uhlím. I pro pubertálního syna.
@yoloo tak zaprve doporucim navstevu kosmeticky, ktera ti plet vycisti, a zadruhe doporucuju spravnou a hlavne PRAVIDELNOU peci o plet, bez toho se pravdepodobne problemu nezbavis. Kosmeticka doporuci spravny postup. Obecne ale chces neco na vycisteni, na to jsou ruzne gely dobre (byt osobne treba yves rocher opravdu nemam rada, mam ozkouseny jako super treba gel od Alverde), nicmene to chce pouzivat i dalsi kroky - tonikum a spravny hydratacni krem pomuze pleti, aby se prilisne nemastila a tudiz nevytvarela dalsi ucpane pory. Cas od casu peeling (spise enzymaticky nez neco abrazivniho).
@marzanna moc děkuju, zdá se, že v tomhle ohledu toho víte hodně a já si vaše rady vezmu k srdci
@yoloo A zkusila bych se vyhnout kosmetice urcene na mastnou plet, obvykle je hodne vysusujici, pritom vylozene mastnou plet ma hodne malo lidi. U vetsiny ostatnich jde o obranou reakci dehydratovane pleti ![]()