Černé tečky na pize

7
4.11.24 21:47

Černé tečky na pize

Zdravím, mám dotaz ohledně mateřského znaménka. Nedávno jsem si všimla že se mi na něm udělali drobne černé tečky. Zasílám foto. 1. Před rokem druhé je teď. Zajímá mě jestli je tato změna v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2128
4.11.24 21:49

No.. To ti rekne lékař po vyšetření, případně můžeš zkusit samovyšetření pres SkinVision.

Každopádně změna znamínka by se měla kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21778
4.11.24 22:05

Kožní lékařka mi vždy po kontrole znamének klade na srdce, že běžná kontrola za cca rok až dva, ale v případě jakékoliv změny na znaménkách či pihách mám přijít okamžitě. Takže nespekuluj nad fotkama v této diskusi a hned ráno se objednej na kontrolu na kožní. Pokud by bylo potřeba to odstranit, je nyní ideální doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.11.24 18:32

Děkuji za rady. A ke kožní potřebuji žadanku? Bohužel nevím co to je SkinVision. Mrknu se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.11.24 21:32

Tak jsem zkusila SkinVision a podle aplikace je znaménko v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21778
5.11.24 22:26

@Ajka289 na kožní žádanku nepotřebuješ. Na nějakou aplikaci bych se osobně nespoléhala. Ale je to tvoje zdraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
5.11.24 22:36
@Ajka289 píše: Více

To jsi teda odvážná, že to ti stačí na uklidnění. Já chodím jako samoplátce každý rok (žádnou žádanku nepotřebuješ) na dermatoskop, rakovina kůže je asi tak 4. nejčastější a mít jakoukoliv změnu znamínka, tak se tam vtírnu do týdne, rozhodně se nebudu zkoumat přes aplikaci. A zrovna barevné změny černá a modrá jsou docela varovný signál, tak nevím, co ti ta aplikace jako vyhodnocuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
5.11.24 22:38

To znamínko vypadá podivně i tak, já mám všechny ploché a ohraničené, to tvoje vypadá jak hnědá malina s černýma tečkama, rozhodně bych si to nechala prohlídnout. Pokud váháš, 3 dny zpátky byl článek jak na znamínko na zádech umřela asi 24letá holka. Myslím, že 1500 obětovat za klid (nebo včasný záchyt) můžeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21778
6.11.24 06:40

@hopsahejsa ona za to ale platit nemusí. Já chodím normálně na prevenci na dermatoskop, doktorka vždy zkontrolujte celé tělo, a je to zdarma. Jinak s tebou plně souhlasím. Toto nejsou věci, u kterých je vhodné strkat hlavu do písku a uklidňovat se vyhodnocením z aplikace. Stačí, aby to bylo špatně nasvícené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
6.11.24 07:16
@nozu píše: Více

Tak to máš super, mě to kožní nikdy nedělala - měla jen lupu, ne dermatoskop s PC, aby to porovnala v čase a taky mi na to VZP přispívá (stejně jako na dobrovolný UZ prsou), takže si myslím, že to mít zdarma je spíš vzácné, jelikož obojí je v rámci doborovolné placené prevence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí