Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni, potřebovala bych poradit od někoho, kdo zná Černošice nebo Jesenici nebo ideálně oboje, rozhodujeme se mezi pozemky v těchto dvou místech (zatím je rezervace v Černosicich) a potřebovala bych vědět jak se tam žije, jestli je tam kam jít, co podniknout s dětmi, co školy, školky, kroužky, doktoři a prostě všechno co vás napadne. Jesenice má plus blízkost D1, okruhu, hodně mě tam zaujala kanadská škola, ale nevím no. Černošice mají všude les, dole řeka, příroda krásná, vlak, jediný co, tak mají celkem drsný regulační řád pro výstavbu a horší cestu do Prahy. Budu rada za jakýkoliv postřeh ![]()
Detailně Černošice neznám, ale znám spooustu lidí, co tam bydlí. Fakt děsně moc. A nezdá se, že by někdo chtěl pryč. Tak asi „v Černošicích by chtěl žít každý“.
Mně by dojíždění vadilo, ale vy se nerozhodujete mezi nimi a centrem, takže vám evidentně ne.
Ee, nevadilo, jako do nějaký zapadlý vesničky kde dávají lišky dobrou noc bych nešla, tak max na chatu, ale tady je v podstatě všechno, takže dojíždění jen kvůli práci a to je pro manžela tři dny v týdnu, jinak může pracovat z domu a já jsem zatím na rodičáku
hlavně v bytě trpím ![]()
@baryskaa Ono je to taky někdy vlakem z Č. rychlejší než tramvají/busem přes celou Prahu, abych byla fér… ![]()
Černošice znám z vyprávění od přítele, je tam škola a vlaky odtamtud jezdí. A mají se tam dobře ![]()
Jesenice je vážně špatná adresa - přerostlý urban sprawl uprostřed polí s věčně zasekanou dopravuo a nezvládající infrastruktura.
Černošice mají lepší dopravní obslužnost, hezčí okolí a přeci jen je to městečko, ne vesnice do které se najednou v 90. letech nastěhoval každý kdo chtěl domeček a neměl peníze na dobré místo.
To že mají regulační řád je právě důvodem, proč to město může fungovat a růst organicky…
Nevim jak v cernosicich ale Jesenice je priiiiserna rano na dopravu, jak bus, tak auto, aby jste byli v 8ve skole/praci, je dobry vyjet rozhodne pred pul 7rano… Jinak je to konecna… No a nic tam neni.. Je to takova bida s novejma barakama, neni tam nic poradnyho
Můžu potvrdit tu Jesenici - dokud byla výstavba jen tam, bylo to OK, pak se rozjel Vestec a přístupová Vídeňská už se ucpávala a za posledních cca 5 let s enormní výstavbou satelitů na jihu Prahy se to dorazilo. Takže byť je Jesenice skutečně blízko Prahy, třeba od Thomayerovy nemocnice pod Kačerovem odhadem lehce přes 10 minut autem, když se to ve špičce zaseká, máš z toho několikanásobek. Občas potřebuju projet přes Kunratickou spojku, která se na kruháči křižuje s tou Vídeňskou ještě před Jesenicí a teda už jsem se naučila ve špičce ani po téhle spojce nejezdit, protože o ten kruháč se zaseknu právě kvůli těm davům do Jesenice a spol.
V Černošicích jsem před několika lety učila ve škole. Jsou krásné, určitě bych volila Černošice. Všichni známí, co tam bydlí, jsou maximálně spokojeni
Mě životodvál zpět na Vysočinu
A Jesenice, ne ne, taky tam známe pár lidí a ti litují.
Jediný co jsem tam neobjevila je dětské hřiště (pro prťata), jedno je u školy, ale to netuším, jestli je veřejné a je asi pro větší děti ( což u školy dává celkem smysl)
Ahoj, měla jsem v Černošicích babičku. Je to tam bezva, vlak jezdí na Prahy každou chvilku, ve městě je kino, zimní stadion, často tam pořádají různé akce. Rozhodně můžu doporučit! ![]()
My v Černošicich bydlíme, jsme tu spokojeni, děti taky, super zázemí i cesta směr Praha…
Naši známý z Jesenice, se sem k nám přestěhovali a jejich sousedi a kamarádi díky jim i nám se sem stěhují taky
, jen ne do Černoš., ale do Dobřichovic, tady jsou bohužel pozemky drahé a špatně se shání :/
Takže jestli máte tady sehnáno je to tu prima ![]()
Hm hm, tak myslím je rozhodnuto
, doufám, že to konečně klapne, ptz už hledáme přes rok a vždycky, když už jako jo, tak se něco po… a nedopadne to ![]()
Na mapě teď vidím, že Jesenice jsou u Prahy dvě, z toho jedna na jihu vedle Dolních Břežan (25242) a druhá (ta Jesenice nebo ty Jesenice?.. ) hned vedle Černošic (Stejné PSČ jako Černošice, tj. 25228). Opravdu všechny mluvíme/píšeme o tom stejném místě??? ![]()
V Jesenici jsem bydlela mnoho let, dřív než se tam nastěhovalo půl národa to tam bylo fajn. Teď to je tam tuna baráků a lidí nahečmáno, naprosto šílený provoz aut skrze i blízký nájezd na okruh. Nulová příroda, tam kde je kousek zeleně jsou ho. na od psů. Školka x desítek dětí pod čarou nemožno dostat se tam a škola přeplněná a špatná kvalita výuky vedení atd. Černošice budou jistě lepší.☺