Dětský pokoj v bytě pro 2-3 děti - jak velký?

5570
8.8.16 15:57

Dětský pokoj v bytě pro 2-3 děti - jak velký?

Poohlížíme se s manželem po bytu nebo domku a pracujeme na prvním miminku. Dívala jsem se na nabídku nemovitostí a skoro všechny byty za lidovou cenu mají dětský pokoj 12m2 a menší, zdá se mi to malé pro víc než jedno dítě. Dají se do takového pokoje naskládat 2 děti, aniž by si šlapaly po hlavě? Chtěla bych nomální nízké postele, ne palandy.
Jediným dalším řešením je nechat dětem obývák, který ale obvykle sousedí s kuchyní a je průchozí, což taky není ideální. Řešily jste to některá? Jak jste to udělaly?
Ideálně bych volila 4+1, ale u nás nejsou v nabídce skoro žádné a když už, stojí jako starší domek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
143
8.8.16 16:05

Taky shanime.. Ja teda pocitam s tim, ze bude mit kazdy svuj pokoj. Protoze holka/kluk v obdobi puberty, to si nedokazu moc predstavit. Ikdyby stejne pohlavi, soukromi je potreba. Myslim, ze cenove vyjde stejne 4+1 s velkymi mistnostmi nebo 5+1 s malymi mistnostmi. Ja jsem teda aspon rodicum vdecna za svuj vlastni pokoj, ale mozna to ma nekdo jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
8.8.16 16:22
@Saidy píše:
Poohlížíme se s manželem po bytu nebo domku a pracujeme na prvním miminku. Dívala jsem se na nabídku nemovitostí a skoro všechny byty za lidovou cenu mají dětský pokoj 12m2 a menší, zdá se mi to malé pro víc než jedno dítě. Dají se do takového pokoje naskládat 2 děti, aniž by si šlapaly po hlavě? Chtěla bych nomální nízké postele, ne palandy.
Jediným dalším řešením je nechat dětem obývák, který ale obvykle sousedí s kuchyní a je průchozí, což taky není ideální. Řešily jste to některá? Jak jste to udělaly?
Ideálně bych volila 4+1, ale u nás nejsou v nabídce skoro žádné a když už, stojí jako starší domek.

12m2 je tak pro jedno dítě. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
8.8.16 16:23

@Tink Lama My s bratrem taky měli každý vlastní pokoj, takže si nedokážu představit 2 puberťáky v jedné místnosti, my bychom se asi sežrali. Jediný problém je, že u nás větší byty prostě nejsou a když jo, stojí jako barák.. Zase bychom si neradi vzali moc velkou hypo a pak 30 let nemohli ani na kafe, je to zapeklité..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2856
8.8.16 16:32

Já vyrostla s bráchou v jednom pokoji a nijak mě to nepoznamenalo, obyčejný panelákový byt, ten pokoj měl cca těch 12 metrů. Alespoň se děti naučí toleranci a vycházet s druhými. Kdybych si měla vybrat, zda svůj pokoj a téměř žádné výlety, protože rodiče splácí vysokou hypotéku, nebo pokoj dohromady a výlety, dovolené, tak mám jasno :) My teď koupili 4+1, ale stejně budou mít děti pokoj dohromady, ta další místnost je pracovna/pokoj pro třetí dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
8.8.16 16:36

@Saidy V tom pripade bych volila jen dve deti. Velka rodina je krasna, ale zase na ukor pohodli deti. Ja nevim no.. Nechci nikoho soudit, ani nic podobneho. My mame v obhlidce domky kolem milionu, ktere jsou docela obyvatelne a postupne rekonstruovat a pristavet patro.. Je pravda, ze mame kde bydlet behem pripadne rekonstrukce, pri ktere by se dum nedal obyvat. Kazdopadne pod 2 500 000 se asi nevejdeme, ale byt 5+kk u nas stoji v novostavbe 3 500 000, tak si radsi opravime nejaky baracek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
8.8.16 16:47

No tak žít se dá i v menších prostorách. Jen počítám. Dvě postele = 4m, dvě skříně= 2m, psací stůl = 1m. To je dohromady 7m2. No 12-7=5 m2 je pro dvě děti na hraní a životní prostor dost málo. U těch našich rarachů si to neumím představit. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
8.8.16 16:48

Podle mne aspon 14m2, lepe 16 a vice.. pro dve deti. My teda nakonec volili patrovou postel, ale spis kvuli jejich soukromi, i tak mi prijde, ze maji v pokoji (ma tech 14,5m2) malo mista.

• Citovat
  • Upravit
49159
8.8.16 16:52
@Saidy píše:
Ideálně bych volila 4+1, ale u nás nejsou v nabídce skoro žádné a když už, stojí jako starší domek.

pokud 2-3 děti v jednom pokoji, pak jim nechat ten největší v bytě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
8.8.16 16:53

Ja vyrostla v jednom pokoji s brachou a naopak bych rekla, ze je to velky vklad do zivota - naucili jsme se tolerance a kompromisu. Muj manzel mel svuj vlastni pokoj a je to dost videt :jazyk: Takze popravde uplne bych netrvala na tom, ze kazde dite musi mit nutne svuj vlastni pokoj. Ale je jasne, ze kdyz uz, chce to velky pokoj, kde se da v urcitem veku rozestavit nabytek tak, aby kazde dite melo svuj soukromy koutek. A mezi nami, palandy do urciteho veku, jsou pro deti poklad a velmi zadany atrikl. Nase deti nas otravovaly tak dlouho, az mame palandu doma :mrgreen: :lol: My s brachou spali na palandach snad jeste na stredni a bylo to super. Bracha mel svoje hnizdo nahore a ja dole. Mela jsem tam i neco jako zaclonky a zavesy, svuj soukromy koutek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
8.8.16 16:56

@jdukolem I za cenu toho, že bude průchozí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 16:58
@Saidy píše:
@jdukolem I za cenu toho, že bude průchozí?

za cenu nějaké přestavby..volila bych tak aby se šlo probourat třeba z kuchyně do předsíně a tak něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
8.8.16 16:58

Tak my mame dve deticky, kluka a holku a kdyz jsme jim chteli delat pokoj kazdemu zvlast, tak nechteli, museli jsme udelat jeden pokoj na spani a jeden na hrani a jsou spokojeny, ale je jim 5 a 2,5 takze za par let si myslim, ze kazdej bude rad za svuj pokoj. Omlouvam se ji to trochu od veci, ale kdyz tu obcas ctu ty komentare tak jsem musela taky prispet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
8.8.16 17:03

@Lencaaaa Malé děti jsou prý rády spolu - my měli původně společný pokoj a byli jsme rádi, že si máme s kým hrát a když jsme šli do školy, stěhovali jsme se do většího, kde jsme měli každý svůj. Musím ještě pohledat, jestli se nenajde něco rozumného, kde by se dala větší místnost časem oddělit aspoň nábytkem, aby měli každý svůj koutek.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
8.8.16 17:05

Mame 3+1,ale diky velkemu obyvaku, ktery mame rozdeleny na loznici s klasickou 2 m manzelskou posteli a klasicky obyvak s rohovou sedackou, knihovnou, kreslem…,tak muzou mit nase deti kazdy svuj pokoj. Jinak standartne to rodice takhle nedelaji a loznice se nevzdaji, takze znam nekolik rodin, ktere maji 2 deti v tom vetsim pokoji, ktery ma asi 12 m. A da se to no… moc mista tam tedy nezbyde a kdyz jsou to pak uz 2 dospivajici deti, tak je to taky na prd. Ale urcite se da detstvi prozit i hur, nez s brachou nebo segrou ve 12 m pokojicku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí