Podlah topení - radiátory?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
167
6.8.16 19:34

Podlah topeni-radiatory?

Ahoj, prosim mam dotaz k podlahovemu topeni. Budeme stavet a chceme podlahove topeni a pocitali jsme s tim, ze bude bez radiatoru. Ale nedavno mi jeden projektant tvrdil, ze se podlahove dela vetsinou s radiatory… 8o Potrebovala bych vedet, jak to tedy je. Mate nekdo podlahove trubkove topeni /elektricky kotel/ bez radiatoru ci s nimi? A proc? Co ma ktera varianta za vyhody a nevyhody. Prosim o konkretni priklady, ne domnenky. Moc diky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66800
6.8.16 19:36

Nemáme radiátory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
6.8.16 19:43

Máme systém raychem, bez kotle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 19:44

@matkabagristy Aha, to vubec nevim, co je… my mame v projektu podlahove topeni plus elektricky kotel. Domlouval to manzel, ale neni doma a v pondeli se to musi rozseknout a mne to ted vrta v hlave, co je nejlepsi varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
6.8.16 19:49

Máme podlahové topení v přízemí, radiátor jen v technické místnosti (přiznám se, že nevím, proč tam je) a v koupelně- tam takové to žebříčkové topení, na sušení ručníků je to fajn. V patře máme radiátory (které téměř nepouštíme), tam podlahové topení není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 19:53

@Samamama dekuji za info! Ja prave uz parkrat zaslechla, ze maji lidi dole podlahovku a nahore radiatory. No doufam, ze kdyz budeme mit vsude jen podlahovku, ze to bude OK… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
6.8.16 19:57

@ragnar Bude, radiátory se musí čistit, děti se o ně bijí do hlavy…to je ta výhoda je nemít :mrgreen:. Občas se mi stalo, že jsem měla potřebu něco dát usušit na radiátor a neměla jsem kam (v mírné zimě topíme obvykle v krbu, takže i ty radiátory, co máme jsou studené), ale to si člověk zvykne. Na oblečení máme sušičku a v horní koupelně je žebříčkové topení, které lze pustit i na elektriku. Teď jsem se zamyslela a vlastně i v horní koupelně máme podlahové topení, jen v ostatních místnostech v patře ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
caa
45
6.8.16 20:42

Radiatory se davaji do mistnosti, kde se spi, aby neslo teplo od spodu do postele. My mame radiatory v detskych pokojich a loznici. Zbytek domu ma podlahovku. V koupelnach mame pridane zebriky, kdyz je chladnejsi pocasi, ale jeste se netopi (topeni mame na plyn, tak zebriky jsou na plyn i na elektriku). Pokud jsou oba druhy, nutny „rozdelovac“ kazdy system ma jinou teplotu ohrevu. Nasi topenari nam to tam „zapomneli“ dat, tak jsme museli reklamovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
6.8.16 20:43

V přízemí mame podlahovku, v koupelně zebrikovy radiator a v patře jsou jen radiátory. Za me podlahovka super věc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 21:28

Holky, moc vsem dekuji za rady, uz vim, co a jak!! :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.8.16 21:59

Máme vsude podlahovku v baraku, jediný zebrikovy radiátor máme v koupelně.
Nikde jinde jsme viditelné topení nechtěli proto máme podlahovku ne radiátory :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
6.8.16 22:07

My máme všude podlahovku, v koupelnách navíc žebříky (dá se v nich topit elektrikou, i když nejede podlahovka jinde v domě), v obýváku ještě krbovky, kterými topíme třeba při přechodných měsících k večeru a super :palec:

Radiátory nikde „nehyzdí“ ani nepřekáží (umisťování nábytku) a díky elektrokotli máme i nízký tarif na elektřinu asi 22 hodin denně :palec: Spotřebou elektriky (podlahové topení vodní) jsme byli příjemně překvapeni a to máme dům spíš větší… ale asi je to i tím, že nevytápíme na 26 st. jako dost našich sousedů a známých :mrgreen: a dost tvz. „zabzdíváme“ kamny, které vytopí obývák i kuchyni s jídelnou, kde se ponejvíc zdržujeme :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 22:09

@Kelsey Diky za info! :mrgreen: Nakonec to budeme mit zrejme taky takto- podlahovku vsude vcetne wc, koupelny a technicke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.8.16 22:10

A máme topení na elekt. kotel.
V zimě tu bývá horko, jak svinka, musím vetrat často.
Kotel je jaksi nastaveny, že se zapne 3× denně v intervalech, takže se netopi zbytečně často. Jak je teplo jednak od noh a v patře je taky v podlaze, tak vzduch je ohřátý.
A pokud by klesla teplota pod 21,5 což se pokud neotevru dokořán okna nestane.
Já nejvíc oceňuji, že když muž odjede do práce do zahraničí, že se nemusím vůbec starat bude to topit nebude.
Mě to nezajímá, jak to nastaví, tak to je, já nanejvýš zanesu čidlo do chladna, aby se kotel zapnul.
Roční spotřeba na 200m2 barak máme 24tis. a to je celková spotřeba elektriky.
Máme sníženy tarif.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 22:13

@bořková no super! Tak to rada slysim, ze cena ok. :mrgreen: My budeme mit taky elektrokotel a ja jsem zrovna clovek, co by teda 26 st opravdu nesnesla, takze snad budeme mit taky dobry naklady- topeni taky vodni. Nejdrive jsme chteli v koupelne a technicke elektricky, ale dame trubkovy do celyho baraku po konzultacich tady, co jsem dnes zjistila. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí