Černý čaj pro dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
17.9.19 10:45

Ano, samozřejmě že můžou pít černý čaj, jen ho nedělej jako botu a nedávej jim ho odpoledne a na večer.

Případně udělej třeba lipový s troškou citronu a s medem, ten jim taky bude chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.9.19 10:45

Mně černý čaj doporučila doktorka už pro ročního při průjmu. Nám ho kdysi dělali i ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
17.9.19 10:50
@Russet píše:
To se máš. Já uvařím kafe a usnu na gauči :mrgreen: Tady je celkem dost čajů pro děti, stačí jít do lékárny nebo zdravé výživy.

To tady zase vubec neni 8o Ale vubec…Des. Navic hlavne starsi je silne cajovy a taky mel tendence blbeji usinat.
Kafe piju jak blazen, ale porad je to o tom, ze me silne povzbuzuje… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.9.19 10:51

Dávala jsem černý čaj klukovi, když měl žaludeční problémy.

Jinak bych spíš nedávala ten dětský čištěný bez theinu, protože musel projít nějakým chemickým procesem.

• Citovat
  • Upravit
26559
17.9.19 10:52

Ja netvrdim, ze deti cerny caj nemuzou, ono to nicemu neskodi, jen je potreba vedet o tom riziku, ze nektere deti pak nebudou chtit spat, coz je treba pro me znacne neprijemna zalezitost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
17.9.19 10:53

Dávám holkám (2,5 a 1,5) o víkendu k snídani klasický černý čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.9.19 10:55
@Russet píše:
To se máš. Já uvařím kafe a usnu na gauči :mrgreen: Tady je celkem dost čajů pro děti, stačí jít do lékárny nebo zdravé výživy.

jo, asi tak. to samý. udělám si kafe a vytuhnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
17.9.19 11:01

My doma čajujeme celkem dost, takže i syn dostává. Někdy ovocný, někdy bylinkový, někdy černý, nějak to nehrotíme ;)
Pokud dělám čaj pro zahřátí při nemoci, tak ho dělám slabší, 3 nebo 4 pytlíky do skoro dvoulitrové konvice, přídám med a citron a popíjíme to celý den (přidělávám v případě potřeby) a žádné ovlivnění teinem nepozoruju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.9.19 11:02
@Russet píše:
Na trhu je dostatek ovocných čajů pro nastydnuté děti. Sama si pamatuju, že jsem jako dítě dostávala šípkový čaj. Tenkrát takový výběr nebyl. Syn mi ale ani při rýmě teplý čaj nevypije. Takže jen doplňuju tekutiny a rýma přejde i tak.

To je dobrý nápad, u nás všude roste šípek, tak ho půjdu nasbírat a udělám jim ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12581
17.9.19 11:10

Jasně, já ho tedy dělala i mladším dětem, jen jsem ho tehdá louhovala fakt krátce (vpodstatě jsem jen obarvila vodu). Dětem v tvém věku bych dělala normálka černý čaj s medem a moc bych nad tim nepřemýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
17.9.19 11:16

@terien Pochybuju…ale my jako děti taky byly poutaný v autosedačkách až od 3 let (a to je naše mamka sehnala pokoutně buhví kde a okolí na ní koukalo, že je magor - že na co sedačka do auta), v těhotenství se nedělal žádný ultrazvuk, dětem se standardně cpal Aspirin a v padesátých letech se netušilo, že kouření je pro děti docela nevhodné…mno…tyhle argumenty ve stylu „to za nás“ mě nechávají chladnou, neb vývoj jde kupředu a u spousty věcí se už stihlo přijít na to, že nejsou tak úplně košér, stejně jako u spousty se na to ještě přijít nestihlo ;)
Takže netvrdím, že pár šílků černého čaje dítě zabije, ale reagovala jsem na tvůj pohrdavý údiv - někteří se nad věcmi zamýšlí, místo aby kopírovali zažité vzorce předchozích generaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
17.9.19 11:19
@Freya10 píše:
@terien Pochybuju…ale my jako děti taky byly poutaný v autosedačkách až od 3 let (a to je naše mamka sehnala pokoutně buhví kde a okolí na ní koukalo, že je magor - že na co sedačka do auta), v těhotenství se nedělal žádný ultrazvuk, dětem se standardně cpal Aspirin a v padesátých letech se netušilo, že kouření je pro děti docela nevhodné…mno…tyhle argumenty ve stylu „to za nás“ mě nechávají chladnou, neb vývoj jde kupředu a u spousty věcí se už stihlo přijít na to, že nejsou tak úplně košér, stejně jako u spousty se na to ještě přijít nestihlo ;)
Takže netvrdím, že pár šílků černého čaje dítě zabije, ale reagovala jsem na tvůj pohrdavý údiv - někteří se nad věcmi zamýšlí, místo aby kopírovali zažité vzorce předchozích generaci ;)

No tak ať se zamýšlím jak chci, nepřišla jsem na jediný důvod, proč by malé dítě nemohlo pít černý čaj. O ničem jiném jsem se nebavila. Někdy stačí zapojit selský rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
17.9.19 11:22

Na nachlazení bych dala radši bylinkový čaj. Lipový a černý bez je takový základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
17.9.19 11:27

@terien Tak znovu - kvůli zmiňovanému kofeinu (teinu)? Že pro děti není kofein košér se asi shodneme - ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.9.19 11:39

Černý čaj dávám dětem (7 a 4) jen k snídani když jsme někde na horách, jinak k tomu nevidím důvod. Beru to jako kávu nebo Coca-colu. Když je nachlazení, udělám nějaký bylinkový k tomu určený, nebo třeba bezový s medem, případně svařenou cibuli. Ale pokud zrovna doma nemáš jiný čaj, tak proč ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí