Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to naprosto normální a holt ho nedávejte někam, kam ho chcete dát vy a dovolte mu dělat to co chce, dokud může.
Na ničem nepracuj, nech ho bejt malým klukem.
@Ou píše:
Je to naprosto normální a holt ho nedávejte někam, kam ho chcete dát vy a dovolte mu dělat to co chce, dokud může.Na ničem nepracuj, nech ho bejt malým klukem.
Hasice si vybral sam. Chodi se na ne koukat od dvou let. Libi se mu to. Docela dost tim zije. Kdyz uz konecne pobere, co ma delat, dela to s nadsenim.
@lolink píše:
Hasice si vybral sam. Chodi se na ne koukat od dvou let. Libi se mu to. Docela dost tim zije. Kdyz uz konecne pobere, co ma delat, dela to s nadsenim.
To mozna ano, ale v tomhle veku nejspis proste neudrzi tak dlouho pozornost. Pokud je krouzek od tri let, tak s tim tam snad musi pocitat.
@lolink tak ho tam nech a on se chytí. Nech to na vedoucích, nebo instruktorech, ať si s ním poradí.
@mroe píše:
To mozna ano, ale v tomhle veku nejspis proste neudrzi tak dlouho pozornost. Pokud je krouzek od tri let, tak s tim tam snad musi pocitat.
To mne na tom zarazi. Kdyby napsali od peti, tak to neresim a necham to byt. Vloni jsme o prihlaseni ani neuvazovali, nastoupil do skolky, noveho bylo dost. Dnes jsme se domluvili s vedoucim, ze budeme chodit teda s nim, ze budeme tak nejak „dozorovat“ jeho cinnost. A pomahat mu s ukoly. Je tam tedy nejmladsi. On je z toho uplne nadseny, takze ho zatim nechceme stahovat z krouzku, ale zase ho nechci zbytecne hrotit, kdyz na to treba vekove nema. ![]()
Tak jestli je nadšený a ten vedoucí naznal, že to budete řešit takto, tak bych ho tam nechala.
Co tam tak maly hasic dela? Vzdyt i ty detske veci jsou tezke a to nebehaji s rozdely a tak…vedoucim velkou poklonu teda ![]()
Můj syn neudrží pozornost ani v šesti. Prostě má spoustu jiných věcí na práci. Pak se ptá, co má dělat. Vytáčí mě to, ale snad z toho vyroste. Podle mě je ten váš ještě malej.
@lolink mám kluky 5 a 7 let a taky jsou na tom s pozorností špatně. Chodí na skauta. Vedoucí s nimi umí pracovat, ale často to opakuje několikrát, dovysvětluje a tak. Kolikrát ho prostě praktikant chytne za ruku a dělá to s ním.
Starší si ve škole loni zničil penál. Mladší si kouše nehty. Problém je se vším. Oblékání, jídlo…
A on chtel na hasice? Treba by mu stacilo jit si kopat s micem pred barak
a byl by 1000× radsi
@ProfZav píše:
Můj syn neudrží pozornost ani v šesti. Prostě má spoustu jiných věcí na práci. Pak se ptá, co má dělat. Vytáčí mě to, ale snad z toho vyroste. Podle mě je ten váš ještě malej.
Vyroste.
obcas je to vytaceci. Neco mu rikam, vypada, ze posloucha a pak se me zepta na to, zda housenka ma zadek tady nebo tady.
jsem rada, ze to je vsude stejny. ![]()
@Micaella22 píše:
A on chtel na hasice? Treba by mu stacilo jit si kopat s micem pred baraka byl by 1000× radsi
Ano, psala jsem to uz vyse. Ctete. Dekuji. ![]()
@Anonymní píše:
@lolink mám kluky 5 a 7 let a taky jsou na tom s pozorností špatně. Chodí na skauta. Vedoucí s nimi umí pracovat, ale často to opakuje několikrát, dovysvětluje a tak. Kolikrát ho prostě praktikant chytne za ruku a dělá to s ním.
Starší si ve škole loni zničil penál. Mladší si kouše nehty. Problém je se vším. Oblékání, jídlo…
Ja zapominala i tasku ve skole. Kazdy den sesit nebo minimalne pravitko zase doma. Taky jsem byla hodne ve svem svete. Vyrostla jsem z toho.
Takze toho svyho v hodne vecech chapu, ale nerada bych ho nejak zbytecne hrotila.
Holky, jak jsou na tom s pozornosti vase ctyrlete deti? Ja, co sleduju naseho mladyho, tak bida.
Zkusili jsme ho prihlasit na hasice, je to od tri let. Nas mladej mistotoho, aby poslouchal, co ma delat, leze po ctyrech, stoura klackem v zemi a u toho vydava divny zvuky.
pak samozrejme nevi, co ma delat. Jinak se jevi vcelku normalne.
ted nevim, zda ho tam nechat a pracovat na tom nebo je na tyhle veci fakt malej?