Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak je vcelku logicke, ze ted uz ji pohadky vic bavi, tak prece u nich nebude jist, nebo se oblekat. Proste ji pohadku pust jindy. Ale premyslim, jestli je tohle vazne mineny dotaz, opravdu nekdo hleda reseni tak trivialniho problemu na netu? Delas si z nas srandu, ne?
U sledovani televize deti i mnozi dospeli nejsou schopni konat cokoliv jineho. Prijde mi smesne, ze se ctyrleteho ditete ptas, jestli bude papat, kdyz pustis pohadku. Doma veli rodic, takze pokud vidim, ze dite je rozptylovano od nežádoucí cinnosti, tak proste upozornim a vypinam. Tecka. Podle me jsi moc mekka a dite te ma na haku. Stejne kdyz nechci, aby koukali, tak proste nebudou a je mi jedno, ze oni chteji.
Příspěvek upraven 12.09.19 v 18:29
Beznaděj si představuji úplně jinak
Pohádka bude po obědě a je to.
Pohádka bude, až se oblékneš…a je to
Při jídle se má jíst a ne koukat na televizi. To samé oblékání. Jen to děti rozptyluje.
Tohle dělá i můj 14letý, když nemá dobře vyspano
.
Neřeste blbosti, nemějte na děti přehnané nároky, všechno půjde časem samo, jsou jí 4, má nárok stávkovat. ![]()
Když potřebuji, aby syn jedl, nebo se oblékal, tak musí být televize vypnutá. Jak zapnu televizi, tak se mi vypne dítě a kouká a nereaguje na nic. Nemusí to být ani pohádky.
Mám 2 syny. Jeden se u televize nají a druhý ne. Takže my jíme v kuchyni a povídáme si. Tv má jen ten, kdo je najedeny, převlečený a vykoupaný.
U TV by se neprevlekl ani jeden.
Takže TV u jídla a oblékání nepouštět a bude po problému.
PS: Asi se bude vztekat a protestovat, protože je zvyklá, ale zvykne si i na jiný režim.
Kdyz syn nevnima, proste na tvrdo vypiname, dokud neni hotova cinnost. Nekdy se uz nezapina-je obleceny; odchazi se.
Syn to dělá taky, když kouká na telku tak ji 2 hodiny a musim ho popohanet, což mě nebaví takže jak ztrácí zájem k jídlu a jen civi, tak telku vypínám a má smůlu.
Tak tomu se říká beznadej
Změn strategii, pohádka bude za odměnu po snědeném obědu ![]()
Buď je to nějaký vtip nebo nechápu, kde je problém. Prostě TV vypni a je to, ne? Myslím, že tohle dělá většina dětí. A většina rodičů to řeší vypnutím televize. Funguje to, osobně vyzkouseno ![]()
Takže dcera je živá? zdravá? v pořádku? hele tohle je jen o zmáčknutí čudlíku to není beznaděj
To je nějaký vtip nebo jsem to blbě pochopila? Ty jí pustíš pohádku, ona na to konto blbě jí nebo pomalu dělá cokoli jiného a ty propadáš beznaději aniž bys zkusila tv nezapnout?
Dobrý den milé maminky. Budu velice ráda za podněty, nápady, Vaše zkušenosti. Dceři budou 4 roky. Dcera se ráda dívá na pohádky. Zřídka puštění TV navrhuji já, většinou dcery. Zpočátku jsme si zavedly u oběda pouštění písniček od M. Jaroše. Dcerka si vybírala, takže její pozornost na TV byla trhaná a oběh pěkně jedla sama. Později se stalo to, že chtěla pustit pohádku delší a pozornost jídlu moc nevěnovala. Snažím se na ni mluvit, popohánět ji v jídle, moje beznaděj končí i u otázky: Mám tu televizi Elinko vypnout? Vidím, že nejíš. Oběd bude studený. Atd. Bez odezvy. Oběd chládne, nakonec chce nakrmit. Jsem opravdu už zoufalá. Nepomáhá ani to, když se před touto činností zeptám: Když pohádku pustím, budeš pěkně sama papat? Vím, že je každé dítě jiné, ale nezažila jste některá podobný problém? Obdoba je také ranní oblékání. Celkem chápu, že se dítě musí probudit, rozkoukat,… a k tomu je pohádka dobrá, ale když potom dojde na oblékání, je opět stejný problém. Popoháním, samozřejmě pomáhám, ale stále při tom kouká na TV a neví, co dělá ruka-noha. Berou mne
Děkuji Děkuji Děkuji