Beznaděj s dcerou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21680
12.9.19 19:55

Ja teda delam naprosto prav opak, jakmile je jidlo a nahodou bezi tv, okamzite vypinam. když se ji, nedela se nic jineho, tecka.
s prominutim nechapu ty moresy poustet tv, tablet, mobil, aby se dite najedlo :roll:
a ze takovych bohuzel je :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
12.9.19 19:55
@inkakřivák píše:
@warita A u babičky to nikdy nezkusila? Ani náznakem? Jestli ví, že nakonec vyměkneš a nakrmíš ji, tak to prostě dělá. Ale děti jsou chytré opičky, a většinou odhadnou, co jim u koho projde a co ne.

no asi to na matku zkousela. Ale vis co, vychovne metody moji mati jsou takove… ja ti nevim. Bych mohla vypravet.

A ano, asi to bude tim, ze ona vi, ze ji nakrmim, tak co by se obtezovala. Nicmene, mame za sebou obdobi, kdy mi odmitala jist, ale jako komplet. Ze jsem do ni dostala jenom 200ml mleka a po zbytek dne nechtela snist absolutne NIC, ani sladke ovoce ne. Tohle obdobi trvalo dele nez pul roku. Kdo nezazil nepochopi. Kdyz konecne zacala trochu jist, tak jedla jenom maso. Zadne prilohy, zadnou zeleninu, zadne ovoce.

Co tim chci rict, ze ja jsem tak stasna, ze to dite otvira pusu, kdyz ji nabizim neco k jidlu, nekrici a nehysterici, ze jsem to dosud ani moc neresila. Nicmene, jeji o rok a pul mladsi sestrenice papa sama a krasne. Staci pred ni postavit talir a uz se zivi. Jsem zelena zavisti a vyfrustrovana z vlastni dcery. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4640
12.9.19 20:13
@Havlova píše:
@welovefashion Co to znamená „aby jim zalezl pupíček“? 8o V životě jsem to neslyšela.

U nás se říká „vtahnout žlutko“ - no než se člověk po probuzení nastartuje. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42016
12.9.19 20:18

@stín katedrál Díky, oba názvy jsou prima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30945
12.9.19 20:41

@warita Kasli na beznadej. Zatim muzes krmit, tak proste krm. Az se vam narodi druhe dite, jiz tyto moznosti uplne mit nebudes, dite to pochopi, parkrat si pobreci, ty zakricis… Nase trilete dite ji samo, protoze proste „musi“. To rocni ji take samo, protoze krmit zasadne nechce. Tak se v klidu najim s nimi a pak pripadne dokrmim to trilete… Pak uklidim ten chliv pod tim rocnim… Pro me by bylo dulezite vedet, ze to dite technicky umi a nebude ztracene ve školce, doma to vzdy nejak poresime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
12.9.19 20:46
@Anonymní píše:
Dobrý den milé maminky. Budu velice ráda za podněty, nápady, Vaše zkušenosti. Dceři budou 4 roky. Dcera se ráda dívá na pohádky. Zřídka puštění TV navrhuji já, většinou dcery. Zpočátku jsme si zavedly u oběda pouštění písniček od M. Jaroše. Dcerka si vybírala, takže její pozornost na TV byla trhaná a oběh pěkně jedla sama. Později se stalo to, že chtěla pustit pohádku delší a pozornost jídlu moc nevěnovala. Snažím se na ni mluvit, popohánět ji v jídle, moje beznaděj končí i u otázky: Mám tu televizi Elinko vypnout? Vidím, že nejíš. Oběd bude studený. Atd. Bez odezvy. Oběd chládne, nakonec chce nakrmit. Jsem opravdu už zoufalá. Nepomáhá ani to, když se před touto činností zeptám: Když pohádku pustím, budeš pěkně sama papat? Vím, že je každé dítě jiné, ale nezažila jste některá podobný problém? Obdoba je také ranní oblékání. Celkem chápu, že se dítě musí probudit, rozkoukat,… a k tomu je pohádka dobrá, ale když potom dojde na oblékání, je opět stejný problém. Popoháním, samozřejmě pomáhám, ale stále při tom kouká na TV a neví, co dělá ruka-noha. Berou mne :cert: :( Děkuji Děkuji Děkuji

uplne normální díte… u nás pomohlo v tom veku okolo 4 let kdy už dfíte chape trochu čas že jsem řekla…pohadka se zapne až pote co bude taliřek prázdny, nebo pote až se oblečeš… samozřejme se třeba kluk vztekal ale musíš být tvrda :-) nekdy nedojedl tak pohadka nebyla. a nechala jsem ho vztekat klidne hodinu. četla jsem si knižku aby viděl že to se mnou ani nehne :-) ted mam dceru 3 a pomalu najiždim na stejny system..nejdriv povinnosti pak zabava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
12.9.19 21:09
@Cuddy píše:
@warita Kasli na beznadej. Zatim muzes krmit, tak proste krm. Az se vam narodi druhe dite, jiz tyto moznosti uplne mit nebudes, dite to pochopi, parkrat si pobreci, ty zakricis… Nase trilete dite ji samo, protoze proste „musi“. To rocni ji take samo, protoze krmit zasadne nechce. Tak se v klidu najim s nimi a pak pripadne dokrmim to trilete… Pak uklidim ten chliv pod tim rocnim… Pro me by bylo dulezite vedet, ze to dite technicky umi a nebude ztracene ve školce, doma to vzdy nejak poresime.

kdyz ja se prave bojim, ze v te skolce, jak na ni nikdo poradne nedohlidne, tak se nenaji. :(

No uvidime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
12.9.19 21:23

A uz jsi ji zkusila opravdu pekne poprosit? Treba si i kleknout a hladit ji u toho po nozicce. Treba by se smilovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
12.9.19 21:45
@Havlova píše:
@welovefashion Co to znamená „aby jim zalezl pupíček“? 8o V životě jsem to neslyšela.

No prostě aby nevstavali protivný, nevim, se u nás normálně říká, jsem myslela, že je to univerzální slovní spojení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
12.9.19 21:51
@warita píše:
kdyz ja se prave bojim, ze v te skolce, jak na ni nikdo poradne nedohlidne, tak se nenaji. :(No uvidime…

naše ve školce jí, protože vidí, že všechny děti jí - doma je to horší, jí sice, ale jen pár druhů jídel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
13.9.19 09:47

Já chápu, o čem zakladatelka mluví. Měli jsme ten samý problém. Když byl syn maličký, tak jedině kdy se najedl bylo u videa na mobilu nebo v kočárku když se díval na auta. Dospělo to až k tomu, kdy se ještě v cca 3 letech nenajedl bez pohádky. A já už toho měla dost! Styděla jsem se za to! A byl to jediný náš „problém“, jinak zlatý kluk. Řekla jsem, že pohádka bude za odměnu, až se nají. Ofnukal to jeden den, druhý, třetí a pak to pochopil. Máme tajemnou krabici plnou bonbónků (které jinak nesmí) a po obědě si může jeden za odměnu vybrat. Stále jí teplého jidla jen tak na zasyceni- no nepřejí se, ale s TV je u jídla nastal konec. No a teď jak dorostla mladší dcera sedí spolu u malého stolečku a to je baví. Kecaji u toho (nebo dělají blbiny :cert:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
20.9.19 05:52

Za se mi, že se snažíš brát na dceru maximální ohledy a nijak ji neomezovat. Jeví se to jako fajn způsob, ale první negativní dopady už poznáváte. Když budete dítěti ukazovat pravidla a nastavovat hranice, nebo na tom nic špatného. Důležité je, jakým způsobem to budete dělat a proč.
A ve Vámi popisované situaci se přikláním k tomu, co už ti je napsáno. Nezapínat televizi a pohádky a věnovat se jídlu. A u jídla si povídat. U nás doma to máme tak, že když se sejdeme u stolu u jídla(je jedno, jestli všichni nebo jen někdo), televizi vyplněné, i kdyby tam bylo cokoliv. Protože v dnešní uspechane době je to ideální příležitost si spolu popovídat, říct si, kdo měl jaký den a podobně. A je to zcela přirozené. Takže když budete s dcerou sedávat u jídla bez televize, je šance, že si tak vytvoří fajn nabyl. Teda aspoň podle mě :)
A pokud jde o ranní rozkoukavani, je to podobné. I když, nechat dítě chvíli sedět u televize, ať se probudí, ok. Ale pak by měl následovat ranní režim - hygiena, snídaně, oblékání, odchod do školy nebo jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5407
20.9.19 06:53

@warita Ha, dost mozna se naji ve skolce. Syn neni vubec mlsnej, ale doma to do nej taky musim tlacit. Sam si da max par lzicek, tri kousky chleba do pusy… Kdyz mu reknu, ze co nesni, ma smulu, je klidne bez snidane / obeda / vecere a netrapi ho to. Jak ten pooomaluuu kouse. Moje nervy… Jeho mladsi segra zacina ted s prikrmama a to je v tomhle uplne jiny dite! No a ted sel do skolky a - ejhle - sni polivku, prida si, sni i kus druhyho… Doma samozrejme zas spatny, ale uz je mi tak nejak lehceji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí