Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A tady chceš vyřešit co? Změň lékaře nebo nemocnici. Nech se léčit dal pokud mas dojem, ze ti něco je. Tady ti nikdo nepomůže.
@Alkata
Vyresit to, jestli nekdo kdo cerny kasel prodelal jake mel priznaky kdy mu vse odeznelo a fungoval normalne to bych rada zjistila nez udelam krok k tomu zmenit nemocnici.
Mela jsem cerny kasel v puberte a pomohlo mi brat kortikoidy ( Dychala jsem je asi mesic ci dva - jiz nevim, ale bylo to fakt dlouho) Tyto leky mi samozrejme dali na plicnim. Pokud nejsi uplne spokojena s lecbou, zkus zajit k jinemu lekari. V te akutni fazi nekolika tydnu bylo hlavne hrozne to davive duseni se, kdyz jsem se rozkaslala.
@Dominicenka
Dekuji za odpoved. No dali mi ted nejaky silny antibiotika ktery pry zbytek zabije. Kasel presel obcas zakaslu ale uz se diky bohu nedusim. Ale v plici mi chraati porad a neustava to. Jak dlouho ste se celkem lecila? Predstava, ze to potrva dlouho me desi uz jen proto, ze mam male dite a mrzi me, ze se ji nemuzu venovat jak bych si prala. ![]()
Ano, jsem s tím nemocná od října. Takže pět měsíců. Teď je mi tedy už o něco líp. Ale každé nachlazení, co chytím od dětí vždy přinese další zhoršení kašle. Energie se velmi pomalu vrací, ale furt nic moc. Taky mám od toho kašle prasklý žebro. To je teď po skoro třech měsících trochu lepší konečně. No řeknu ti, táhne se to. Snad do léta budu mít pokoj. To, že mám astma, tomu moc nepomáhá…
@lenochodka
No tak nastesti sem si zebro nezlomila pri poslednim zachvatu manzel volal zachranku kdyz nevedel co semnou a v nemocnici mi rekli, ze dobre udelal jinak bych si mohla zlomit zebro. Jinak dekuji za prispevek aspon vim, ze snad uz opravdu zjistili co mi je kdyz slysim jak to mate vy… Preji i vam at uz se citite lepe a je po nemoci.
Problém je, že se s tím nedá dělat nic, jen čekat, až to bude pryč. Leda inhalátor si nechat dočasně předepsat, to trochu pomůže zklidnit.
Oni ty bakterie naruší sliznici v dýchacích cestách, pak zmizí. To je během prvního měsíce. Ale pak to trvá strašně dlouho, než se sliznice zase zhojí. A to nutí k těm záchvatům kašle. Ten dráždivý kašel je strašný. Každý den jsem z něj několikrát zvracela. I teď se to občas při nachlazení povede… Fakt doporučuji inhalátor - s kortikoidy, jak už byl doporučen přede mnou. Já ho mám i normálně na astma a teď mám navýšenou dávku. Jinak kolegyně mého muže to taky měla a právě se jí tím rozjelo astma, které před tou nemoci vůbec neměla.
Oni me chteji ted testovat na astma kvuli poslednimu zachvatu si mysli, ze tam bude vic pricin. Nejhorsi je, ze sem pry cerny kasel prodelala nejspis v tom rijen/listopad a lecili me na zapal plic ale diky tomu ze muj stav se nepsil mi az po 3 mesicich udelali test na cerny kasel kde ty hodnoty pry byli vysoky a znaci to, ze sem ho prodelala. Ted tedy mi nasidili dalsi antibiotika pry uz ty spravny aby znicili ten vir ale i tak porad vnimam jak mi v plici chrasti tak sem si nebyla jista jak tato nemoc probiha snad tedy i ja do leta budu mit klid je to dost neprijemne a uz sem stoho vystavena. Jinak mi dali prozatim ventolin.
Prosím vás, je normální když má pediatr podezření na černý kašel, přesto neudělá žádný PCR test. Nasadila antibiotika Klacid a za 5 dní máme zavolat jaký je stav. Pravděpodobně pak napíše další balení antibiotik nebo se udělá test. Je to standartní postup? Děkuji 🤔
Dobry den, chci se zeptat je tu nekdo kdo toto onemocneni prodelal? V zari jsem mela bronchitidu dali mi antibiotika a vse ok. Po 14 dnech zapal plic antibiotika na 14 dni pote rekli, ze to zapal plic nebyl a nevi co to bylo. Postupne se pridavaji jine obtize plic. Ze zacatku ( listopad) sem pouze citila jak mi v plici,,chrci'' pote se pridalo bolest hrudniku, bolest pri nadechu a nakonec kasel. Vzdy do 2 dni vsechny problemi zmyzeli. Pres vanoce se zhorsilo a v lednu vyhledala doktora ktery nasadil dalsi antibiotika na konci ledna kdy se pridal i suchy davivy kasel opet antibiotika stim ze mam pneumonii. V pulce unora me odvezla zachranka s dusnosti a udelali testy na cerny kasel. Rekli ze me hodnoty jsou 180 a nejsem infekcni ale ze jsem cerny kasel prodelala nejspis v tom rijnu a ta bakterie je stale v plici proto my ted nasadili dalsi antibiotika (od zari do brezna jiz 6 antibiotika) muj stav se stale nelepsi v plici mi chrasti jak nikdy jindy akorad kasel ustal a teploty klesly. Kdyz si chci jen udelat piti dojit do kuchyne vysili me to. Tak se ptam jestli nekdo neprodelal cerny kasel a jestli to,,chrasteni'' ste meli taky mam strach ze me opet leci na neco co nemam (nez zjistili cerny kasel meli podezreni na astma, pneumonii, zanet pohrudnice…) na to vse mi dali antibiotika a pak prisli z novou diagnozou.