Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je vrtaná s pitnou vodou, hloubka 4-5 m, vody tam je 1-1,5 m a vzdálenost potrubí (hadice) cca 20 m. Děkuji
Nevím, zda je vhodné kalové, samonasávací nebo nějaké jiné ponorné. Zajímaly by mě zkušenosti a nerad bych kupoval nejdražší, ale spíš nějaké zkušenosti s nějakou třeba i značkou. Na heuréku jsem koukal, ale to jsou jen marketingové kecy. Zkrátka bych chtěl nějaký zlatý střed
A ta studna s pitnou vodou (máte rozbor vody? víte že jej musíte pravidelně dělat znova?) je určená k čemu? Ta hadice je jaká? Vede kam? (to jen že píšete, že je pitná). Potřebujete tlak?
Kalové nepotřebujete, ty jsou pro čerpání vod s příměsí pevných látek. Koukejte si o tom ASPON něco přečíst.
Mne tedy zaujala vrtana studna s hloubkou 5 m. Jaky ma prumer?
@Cuddy popravdě teda nevím, zda je vrtaná. Není to u nás doma, ale mám to jen z telefonu od mé mamky a všechny info taky jen od ní.
Důležitý taky je, jestli to bude zapojený do domu na rozvody vody nebo jen ze studny ven. Hele, pokud tomu nerozumíš, tak se obrať na odbornou firmu, aby ti poradili nebo ještě lépe i zapojili.
Podle mě je nejlepší vědro, lano a koleso… 5m vrtana asi nebude…
@BukvickaMalicka jj, je to málo, asi to je klasika, ale nic nemění na tom, že tam jsou udělaný testy a voda je čistá a pitná
@kastus píše:
@BukvickaMalicka jj, je to málo, asi to je klasika, ale nic nemění na tom, že tam jsou udělaný testy a voda je čistá a pitná
No a?
Do studny můžete dát jak ponorné, tak samonasávací čerpadlo. Musí být tlakové a také záleží jaký máte proud, takže buď jednofázové nebo třífázové. Čerpadlo se vybírá dle průměru studny a co s ním budete obsluhovat. Např. dům, rekreační objekt, zalejvání zahrady. A jsou různé druhy čerpadel - vřetenová, odstředivá a pouze čerpadlo Vám stačit nebude. Potřebujete tzv. domácí vodárnu nebo čerpadlo automatické.
Zdravím, můj dotaz se týká čerpadla do studny kde hloubka k hladině je 15 metrů voda cca 1,5 metrů. Chci vodu dopravovat pouze do sudů, které jsou od studny vzdálené cca.50 metrů s převýšením 1 metr. Protože mám dvě studny chci čerpadlo přenášet, Tudiž jsem měl v plánu koupit hloubkové čerpadlo, konkrétně Elpumps VP 300,nepotřebuji žádnou pojistku proti přehřátí plovák taktéž ne.kdo poradí, popřípadě doporučí jiné, dík Jirka.