Čerpání ppm u 3.dítěte

5
1.7.18 23:00

Čerpání ppm u 3.dítěte

Ahoj. :) Mám takový krkolomný problém, poradíte? :D
Neplánovaně jsem potřetí otěhotněla a s manželem jsme se dohodli, ze si mimi nechame. Takze ja ted mimo jiné řeším mateřskou dovolenou.Na mateřskou s druhým dítětem jsem nastoupila ještě za Rd na první. Ale ted bych mela nastoupit 8.8.2018 do zaměstnání. Planovany termín porodu mam 30.1.2019 Jelikož pracuji jako účetní, šéfovi se moc nechce dávat mi nové firmy a za chvili to zase měnit. Jde mi o to jak to chodi…Z čeho se mi bude počítat mateřská, když nastoupil na par měsíců. Nekde jak četla, ze pokud by byl VZ menší než při předchozích dětech, tak bych čerpala z původního vyměřovacího základu (tedy z předchozích dvou deti)pak by mi nevadilo jit jen na částečný úvazek. Nevite jestli to tak je? A pak nevíte jak to je s ukončením otcovské dovolené? Otec má byt min.7 dni na OD apak muže zase nastoupit matka…Nevíte jestli zůstávají peníze z otcovské dovolené? Nebo se to přepočítává z VZ matky?
Snad je to srozumitelné a předem dekuji za rady a postřehy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9793
1.7.18 23:07

Pokud nastoupíš na další PPM do 4 let dítěte za trvání stejného zaměstnání, tak je to jak píšeš, porovnají se vyměřovací základy a použije se vyšší. Otcovská dávka s tím nemá vůbec nic společného. Ten týden otcovské může chlap čerpat současné s tím, co budeš ty čerpat PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.7.18 00:40

@Lendeš Děkuji, to by mi výrazně ulehčilo situaci…:)a omlouvám se za chybné vyjádření ohledně otce…myslela jsem, kdyby nastoupil na mateřskou otec… :oops: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
2.7.18 10:26

@Cageová Každému rodiči se počítá PPM z jeho vyměřovacího základu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí