čerstvé kravské mléko a kojení

9044
25.11.09 22:58

čerstvé kravské mléko a kojení

Myslite,ze pri kojeni muzu pit cerstve kravske mleko a vyrobky z nej??
Na netu jsem o tom moc nenasla,a kdyz uz,tak pisou ze by se nemelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10482
25.11.09 23:12

myslíš čerstvé pasterované mléko? a proč ne?
při kojení by člověk měl jíst všechno! (kromě konzumace alkoholu a podobných věcí), jediné, co má podle studií prokazatelný vliv na vývoj alergií jsou ořechy, konkrétně arašídy.

vím, že tradují věci jako nejez zelí- bude mít prdy. musím říct, že jsme o tom hodně m oc uvažovali (manžel je dr., já potravinářský chemik) a nepřišli jsme na mechanismus, jakým by dítě mělo prdy z toho, že já sním zelí… třeba mi někdo napoví… jsou bohužel dětí, které koliky a prdy mají, i přes přísné diety obětavých matek, a jsou ty, co je nemají, i když se matka v šestinedělí cpe kaprem na česneku, což druhý den završí kachnou se zelím…

u dětí se nekdy objevuje řidší stolice s příměsí krve. často se pak matce doporučí bezmléčná dieta. jenže opět, dle studíí, je jen velice malé procento dětí, které na to prokazatelně reagovalo a u kterých se prokázala získaná alergie na BKM. u většiny dětí tento problém odezní samovolně.

moje rada? jez všechno, vyváženě, vždyť kojení je zápřah a tělo potřebuje živiny. kupuj si kvalitní mléko, kvalitní mléčné výrobky, kvalitní potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
26.11.09 06:32

Mám na mysli uplne cerstve mleko,primo od kravy :) a vyrobky z nej,jako jogurty,zákys,syry.
Na netu jsem se toho moc nedocetla,tak se prave ptam na vas nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.11.09 06:44

Ahoj.Vlastní zkušenost nemám,mléko od mala nepiju.
Nedoporučuje se to.K vůli možnosti alergie a nákazy z případného špatného zpracování.To ale určitě víš.

Pokud ale na čerstvém mléku lpíš,musíš to vyzkoušet v malém množství a sledovat dítě,jestli nemá průjem a vyrážky.Jsou různé děti a reakci Ti dopředu nikdo neřekne.

Taky bych vzala v úvahu,odkud mléko máš,jestli ho chovatel správně skladuje a jestli jste alergici.

Já bych ho nepila,zvlášť kdybych kojila tak malé miminko.Ale rozhodnutí je na Tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
26.11.09 08:25

tak ja teda nevim

mleko jsem nejdriv pila, mel prujmy, tak jsem 14 dni nepila a nezlepsilo se to, pak jsem ho nepila (KVULI KOLIKAM) ALE JEDLA JSEM HOJNE KYSANE VEci jako jogurty a pod - az do 3m, kdy mel atop a krev ve stolici - A TEDKA uz nekolik ztydnu bojujeme s ruznejma expozicnima eliminacnima testama a prechodem na UM, ani jedno se nam nedari, takze zadnej spolehlivej zaver nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
26.11.09 08:40

Četla jsem, že z čerstvého nepasterizovaného mléka se dá chytit třeba encefalitida… Ale já obecně nejsem příznivce mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
26.11.09 09:04

ja teda priznivcem dycky byla a budu, ale tedka si rikam, ze jsem alespon nemela tema mlůecnejma zadnvyrobkama tolik tlaskat. Chovala jsem se jinak rozumne,podle doporuceni, kojicim matkam se zadna dieta nedoporucuje. Ale kdo ma dispozice k alergii, ten ji stejne asi dostane a u nas byla dispozice silena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
26.11.09 09:18

no kazdej na to ma asi jinej nazor…ja teda mliko muzu od malicka ve velkym mnozstvi,a zadne alergie v rodine nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
26.11.09 10:07

Já teda vím o kojení prd, ale pít nepasterované mléko bych si netroufla ať už kojící nebo nekojící. Hlavně kvůli zmiňované encefalitidě, ale i dalším potvorám, co v něm můžou být (myslím i listerie apod). My jsme pro mléko chodili k soukromému zemědělci, který aby nedošlo k pochybnostem, dodržuje všechna pravidla a nařízení, takže žádné, že by měl někde jednu kravku a dojil ji do špinavého kýble (navíc je vystudovaný zootechnik). A vždycky jsme to mléko převařovali. Na chuť to, že se převařilo nemělo žáný vliv.

• Citovat
  • Upravit
9044
26.11.09 10:14

Vsak tenhle nedoji jednu kravu…dodava mleko i do mlekaren…
dekuju za vase prispevky,radsi se vratim k mleku z obchodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
26.11.09 10:15

Hrozí listerióza, salmonela, encefalitida… Stojí ti to za to? Pokud tobě jo, stojí ti za to ohrožovat dítě? :think: Počkala bych s tím až na ukončení kojení, páč já bych pak Matýska pořád pozorovala, a při každém ublinknutí bych omdlela hrůzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
26.11.09 10:41

Pajule, já jsem to nepsala proto, že bych si to myslela o tom „tvém“ zemědělci, ale aby bylo jasno, že i přesto že „ten náš“ má vše v pořádku (taky od něj berou mlékárny) tak jsme mléko převařovali. Jistota je jistota.
Jinak k těm alergiím. Mě byla pubertě zjištěná alergie na bílkovinu kravského mléka. Přitom můžu vypít litr mlíka na posezení a nic mi není, teda krom toho, že z toho budu běhat tak co 5 minut čůrat :mrgreen: Tak se v tom vyznejte :nevim:

• Citovat
  • Upravit
43034
26.11.09 11:05
Mufina píše:
Pajule, já jsem to nepsala proto, že bych si to myslela o tom „tvém“ zemědělci, ale aby bylo jasno, že i přesto že „ten náš“ má vše v pořádku (taky od něj berou mlékárny) tak jsme mléko převařovali. Jistota je jistota.
Jinak k těm alergiím. Mě byla pubertě zjištěná alergie na bílkovinu kravského mléka. Přitom můžu vypít litr mlíka na posezení a nic mi není, teda krom toho, že z toho budu běhat tak co 5 minut čůrat :mrgreen: Tak se v tom vyznejte :nevim:

zrovna jsem o tom četla knihu or prim. Fuchse. že máš pozitivní IgE ještě neznamená, že jsi alergik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.11.09 11:28

Já tedy miluju čerstvé kravské mléko. Musím se přiznat, že jsem ho ani nikdy nepřevařovala. Ale od té doby, co jsem zjistila, že jsem těhotná, jsem ho neměla. Ani převařené. Prostě už jsem měla strach o prcka. Pokud šlo jen o mě, tak já jsem v tomto směru hazardér, ale teď už mám odpovědnost za něčí život, takže se podle toho musím chovat. Myslím, že dostatečně převařené by vadit nemělo, ale dokud kojím, tak raději krabicové. A i pak už budu určitě převářet, protože Luky mě bude už pořád potřebovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
26.11.09 11:58

Pokud si na kravské mléko zvyklá, tak proč ne. Ale určitě převařovat.
My se chystáme přejít od kupovaného k místnímu dojenému. Z několika důvodů: chutná nám (vzpomínky z dětství), máme rádi české krávy a chceme aby tu zůstaly (v oklolí máme mléčnou farmu co čepuje do lahví a dva kravíny s automatama), je podle nás kvalitnější („výrobci mléka“ si seberou to nejlepší - smetanu, z čerstvě nadojeného si ji sebereš a zpracuješ ty). Hodlám u mých dětí podporovat vydatnou konzumaci (celoživotní, ještě mi není ani čtyřicet a poměrně dost bývalých spolužaček už si stěžuje na artrózy) a kravské mléko pavažuju za základní potravinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová