Čerstvý absolvent - nástupní mzda

3
13.4.22 20:52

Čerstvý absolvent - nástupní mzda

Hezký večer,
zajímalo by mě, jaká je taková normální nástupní mzda na pozici účetní pro čerstvě vystudovaného absolventa VŠ. Nejedná se o velké město, ale co vidím nabídky na internetu, tak se dost liší nabízená mzda. O kolik si říct na pohovoru, aby to nebylo přehnaně moc, ale ani nepodceněné? Lokalita Moravskoslezský kraj.
Ještě jeden dotaz. Stalo se někomu, že jste na pohovoru řekli očekávanou mzdu, zaměstnavatel vám ji pro začátek dal, s tím že po zaučení dostanete přidáno a dostali jste nakonec více časem nebo jen nalákají? :)

Příspěvek upraven 13.04.22 v 20:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8302
13.4.22 20:53

:D zaměstnanec ti mzdu fakt nedá.
Ale počítej tak dvacku čistého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.4.22 20:57
@Zeoli píše: :D zaměstnanec ti mzdu fakt nedá.
Ale počítej tak dvacku čistého.

Opraveno. Díky za upozornění. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
13.4.22 20:58

Já nastupovala za 15 hrubyho, ale to uz jsou léta páně. Teď nevím jak se to pohybuje.
A k druhýmu dotazu když sme se dohodli, že po zkusebce dostanu přidáno, když se mnou bude zamestnavatel spokojený tak sem to vždy dostala a časem pak i víc, ale to bylo samozřejmě taky podmíněný objemem práce, snahou se učit, postupovat dál atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
13.4.22 21:32

Zkus platy. cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3538
14.4.22 08:39

Řekla bych si o 25-30 hrubého. Jinak hodně štěstí :kytka:, v kraji jsem hledala místo jako účetní bez praxe a nepodařilo se (ale já nemám VŠ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
14.4.22 08:52

Účetní nejsem, tak jen ke druhé otázce :) Nastupovala jsem s tím, že po zkušebce mi po domluvě s nadřízeným (podle toho, jak mi to půjde, jak zapadnu do týmu a tak) navýší plat o domluvenou částku. Po zkušebce jsem si se šéfkou sedla, byla spokojená, já taky, dostala jsem přidáno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
14.4.22 09:11

Asi si zkus zjistit, jak se u vas pohybuji prumerne platy, na netu to bude..pokud ti zamestnavatel slibi po zkusebce zvyseni platu, nech si to zapsat do pracovni smlouvy, my to tak v praci delame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
14.4.22 11:22

Zkusila bych si říct o 28 hrubého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.22 04:06
@Anett.taa píše: