Učitelka v MŠ - neustálá změna třídy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Učitelka v MŠ -neustálá změna třídy.
Jsem učitelka v MŠ, na půl úvazku, mám svoji třídu napůl s další učitelkou. Jen od října chodím neustale na zástup do jiné třídy. Jednou jsem čtyři měsíce u největších děti (6let), pak se jejich třídní učitelka vrátí a většinou onemocní další a jsem tam na zástup další měsíc, či dva. Už jsem z toho unavená a znechucena, mám pocit, že už nemá cenu něco dal plánovat, protože nevím nikdy kam a na jak dlouho půjdu. Svoji práci dělám ale dobře a s chuti. Děti mám rada a i ony mě. Vždy když mě potkají t jiných tříd, tak mě objimaji a ptají se, kdy přijdu, že se jim stýská. Jinak vedení jsem to už říkala, chápou mě, ale to je tak všechno. Teď po měsíci zástupu si zase musím všechno sbalit a jít zase jinam. Za další chybějící učitelku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@mababa232 píše:
Jsem učitelka v MŠ, na půl úvazku, mám svoji třídu napůl s další učitelkou. Jen od října chodím neustale na zástup do jiné třídy. Jednou jsem čtyři měsíce u největších děti (6let), pak se jejich třídní učitelka vrátí a většinou onemocní další a jsem tam na zástup další měsíc, či dva. Už jsem z toho unavená a znechucena, mám pocit, že už nemá cenu něco dal plánovat, protože nevím nikdy kam a na jak dlouho půjdu. Svoji práci dělám ale dobře a s chuti. Děti mám rada a i ony mě. Vždy když mě potkají t jiných tříd, tak mě objimaji a ptají se, kdy přijdu, že se jim stýská. Jinak vedení jsem to už říkala, chápou mě, ale to je tak všechno. Teď po měsíci zástupu si zase musím všechno sbalit a jít zase jinam. Za další chybějící učitelku.
To bude asi dan za ten pul uvazek, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám v práci to samé. Výsledek je, že si nedělám přípravy nebaví mě to, nějaká déledobá koncepce nemožná. A taky že měním pracoviště, nemám na tenhle chaos.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sakota já už se jen těším na prázdniny, at už je konec. A doufam, že příští rok už buď lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedině snad hledat místo jinde. Ať si najdou jinou vránu, která bude přelétat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně naopak přijde fajn, že školka má takového stálého plně kvalifikovaného zaměstnance, který zastupuje v případě nemoci učitelek a nejsou tam samy u dětí asistentky pedagoga, chůvy a neloví se přestárlá učitelka v důchodu, to je běžná praxe většiny institucí.
Opravdu moc fajn a sama bych jako matka byla nadšená dát dítě do takové školky, kde jsou schopni i dlouhodobější výpadek učitelky sami kvalifikovaně a kvalitně pokrýt.
Co se týče pozice zaměstnance, mělo by to být řečeno už při pohovoru. Ne každému toto musí vyhovovat. Ale věřím, že jsou lidi, co si rádi vyzkouší v poměrně krátké době více typů tříd, než se najdou. Pokud se jedná o dlouhodobější zástup v řádu týdnů až měsíců a zaměstnanec zná ŠVP dané školky, připravovat se jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme v práci takové asistenty pedagoga, kteří jsou za běžné situace každý den v jiné třídě a v případě nemoci kryjí výpadky tam, kde je to potřeba. Jedná se o dva nebo tři lidi na každé budově. Je to trochu jiná pozice, ale v podstatě to samé. Nemají stálé místo, ale potřebujeme je. Pokud máme s dětmi akce, jsou posilou na přesuny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 ale já mám svoji třídu, nebyla jsem prijmuta na zaskoky. Na zaskok měla nastoupit jedna důchodkyně, ale ta to na poslední chvíli zrušila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 ano byla jsem AP tři roky, z toho jeden rok jsem tam taky dělala úplně všechno a všude, kde to hořelo. I proto jsem si šla dodělat školu, abych mohla učit. Abych byla svou paní, měla svoji třídu, nemusela všude litat, abych neměla smlouvu vždy jen na rok a nemusela se bát, že nebude žádné dítě na asistenci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 nejhorší je, že já nikdy nevím, na jak dlouho a kde budu. Naplánovala jsem si cely týden, nakoupila věci, v pondělí s dětmi rozdělala práci - a v úterý jsem šla jinam. Najednou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mababa232 píše:
@Pears206 nejhorší je, že já nikdy nevím, na jak dlouho a kde budu. Naplánovala jsem si cely týden, nakoupila věci, v pondělí s dětmi rozdělala práci - a v úterý jsem šla jinam. Najednou…
No a řekla jste o tom vedení, že se vám to nelíbí, že toto ve smlouvě nemáte? Ono je jedna věc občas někde zaskočit, to děláme jako učitelé sem tam všichni, ale čeho je moc, toho je příliš. Mně by taková rozlítaná, chaotická práce taky dlouho nebavila. Jenže když se neozvete… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 při každé takovéto změně jsem to říkala zástupkyni i vedoucí ucitelek. Chápou mě, ale to je tak všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mababa232 píše:
@lucad77 při každé takovéto změně jsem to říkala zástupkyni i vedoucí ucitelek. Chápou mě, ale to je tak všechno.
No a kdybyste odmítla jít do té jiné třídy, udělají co? Jednou máte nějakou smlouvu, takže bych si klidně postěžovala výš. Nebo to aspoň naznačila. Z hlediska vztahů na pracovišti to není ideální, vím, ale na druhou stranu, proč s sebou má pořád nechat orat jenom jeden člověk? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás ve školce to tak také je, ale je to přičítáno covidovemu období. Teď se již situace ustaluje a učitelky se netoči.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mababa232 píše:
A co na toto říkají rodiče? Dodělání děti tu práci s někým jiným?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit