Certifikát B2 z angličtiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Certifikát B2 z angličtiny
Ahoj, studuji třetím rokem gymnázium, příští rok mě bude čekat maturita. Máme možnost si udělat anglický certifikát B2 a mít tak ochuzenou maturitu, jenže si nejsem úplně jistá, jestli na tu úroveň dosáhnu a pokud by se mi to nepovedlo, peníze se mi nevrátí. Co jsem se koukala, tak stojí kolem 5000. Nedávno jsem se ale dozvěděla, že když někdo dělá certifikát na B1 (cca 3000) a dosáhne určitého počtu bodů, je mu vystaven certifikát B2. Zároveň znám i lidi, kteří dělali B2 a dostali C1. Tak uvažuji, že zkusím B1 a kdyžtak bych dostala B2 za stejnou cenu. Jaké s tím máte vy zkušenosti? Nebo je lepší rovnou zkusit B2? Prosím poraďte. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Annie Lennon Pokud chodíš na gympl, tak bys angličtinu měla umět, ne? To mi přijde škoda jít na B1, zkusila bych rovnou B2. Syn šel na B2 a získal C1.
Jestli si nevěříš (to si kluk taky nevěřil), zkus se nejdřív přihlásit na MOCK test, to je taková kratší verze bez certifikátu, platila jsem za něj něco přes 600. U syna na průmce to organizovala škola, ale dá se objednat i individuálně. Ta mu docela zvedla sebevědomí a test naostro pak dal bez přípravy. Je pravda, že tím se to celé prodraží, ale zase uvidíš, co tě čeká, získáš lepší náhled, jak na tom jsi, v jaké oblasti máš zabrat a jestli jsi zvolila správnou úroveň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli to je zkouška FCE, tak pokud bys měla body na B1, tak ti vydají certifikát B1
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klkakla Nám říkala učitelka, že nám vydají jen nějaké prohlášení, ne certifikát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annie Lennon ještě si zjisti, jestli vaše škola PET uzná, i když v ní bodově dosáhneš na B2. Synova škola uznává pouze certifikáty FCE, CAE, CPE.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annie Lennon píše: Více
Syn dostal certifikát. Nejdřív si přes net stáhnul bodové honocení jak v které části zkoušky uspěl, později si na jazykovce vyzvednul certifikát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky doporučuju mock test na vyzkoušení, my jsme za děcka vloni platili 480 Kč (měly to povinně přes školu, takže se slevou), jinak stojí nějakých 600-800 Kč. Uvidíš jak na tom jsi, plus ti dají doporučení, v čem se zlepšit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera je ve třeťáku na průmyslovce. Vloni v létě si udělala certifikát CAE, což je úroveň C1, takže už má maturitu z AJ hotovou. Ani nechodí na hodiny angličtiny. Ona se teda připravovala, měla i online učitelku, která s ní procházela testy a pracovala na doladění detailů a na tréninku. Dcera je velký nervák, takže tu přípravu pro získání sebevědomí potřebovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, a abych poradila, tak běž rovnou na test B2. Když budeš dobrá, můžeš dostat i certifikát C1. Ten finanční rozdíl není nijak zásadní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedávno nám říkala učitelka ve škole, že většina letošních maturantů si certifikát dělala, ale našli se i tací, kterým se to nepovedlo. Úrovně C1 jistě nedosáhnu, myslela jsem spíš zkusit tu B1 a v lepším případě dostat B2.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše: Více
Státní bude muset psát, pokud se od loňska nic nezměnilo. Člověk úplně nechápe proč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Přeci nepřijdou ty úžasné cermat testy vniveč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše: Více
Jasně, ještě by z toho byla ta děcka smutná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
No ona říkala, že má maturitu hotovou
tak uvidíme. Až bude nějaké vhodné období, tak se jí zeptám znova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše: Více
Dcera si taky nechávala uznat certifikát. A bylo to i na Cermatu. Ale na ten test se ani nepřipravovala.
https://maturita.cermat.cz/…filove-casti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit