Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, asi před dvěmi lety se mi na noze objevila taková červená boulička, je tvrdší ale myslím že teď už není tak vypouklá jak na začátku, tenkrát jsem s tím byla u doktorky a ta mi na to dala jen mastičku ale nezmizela, vypadá to trošku jako jizva ale nevím že by se mi něco stalo prostě se jen tak objevila, nebolí nebo tak jen mi tam překáží třeba při holení a vadí mi jak jde vidět. Neví někdo z vás co to je a jestli někdy zmizí?
Zajdete primo na chirurgii, toto se musi vyriznout, poslat na vysetreni. Bohuzel z pameti zdimam nazev, ale mam uplne okno ( neco ze skupiny aterom, lipom…)
Obnovuji diskuzi.
Mám něco podobného na noze.
Zakladatelko, jak jste dopadla?
@korast Zdravím, jelikož se bojím vyříznutí tak jsem se ještě neodhodlala zajít na chirurgii.
Až na to že to vzhledově nevypadá dobře mi nijak nevadí a nepřekáží takže ji zatím stále mám.
Prosím můžu se zeptat jak jste dopadly? Mám něco hodně podobneho už asi 3 roky,
@Aanica na noze to mám stále, ale jak začalo léto začíná mi to více a více vzhledově vadit, je to až moc nápadné takže budu řešit s obvoďákem co by mi doporučil
@Zuza446 právě mám úplně stejný pocit, i mi přijde že je to víc vidět,
@Aanica Dobrý večer, také to mám už asi 2 roky.. je to lipom (benigní- nezhoubnej) nadurek.. moje mamka měla asi 4 na nohách tenkrát a byla na vyříznutí. Posílá se to na histologii, kdyby náhodou.. je to prý dědičné, ale nikdo neví proč se dělají.. také jsem na vyříznutí nebyla. Ale uz mi to vadí.. tak se odhodlavam, ze půjdu..
Tak otvírám znovu diskuzi a podávám hlášení, že jsem se odhodlala a šla na vyříznutí. Po několika letech jsem konečně šťastná v kraťáskách či šatech. Kolikrát jsem tu červenou bouličku i přelepovala náplastí jen abych mohla ukázat nohy a konečně už nemusím! ![]()