Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Salmonelóza ne, to spíše kampylobakterióza. Nebo virová gastroenteritida, kterých je nyní více než hodně.
Jestli ti bude ještě zítra blbě, dojdi si raději k doktorovi. Ten průjem ještě může přijít. Já to měla podobně a byla to kampylobakterie. Taky z kuřete. Špatně mi bylo týden a to tak, že velmi, měla jsem i teploty. Tak držím palce, ať jsi brzo fit.
@Lucie_Sx píše:
To neni salmonela, tam je prujem a horecky.
Muze byt a nemusi, jednou nam proběhla na táboře a bylo tam hodně siroke spektrum od bezpriznakovych pres vse možné az po horecky a prujem.
@j.a.n.i1 píše:
Muze byt a nemusi, jednou nam proběhla na táboře a bylo tam hodně siroke spektrum od bezpriznakovych pres vse možné az po horecky a prujem.
Vidis, me prave upozornovali na tu 40 st horecku, ze je to typicky znak.
Tak mozna se to u tech malopriznakovych nemusi uplne resit, co presne je puvodce.
@Lucie_Sx píše:
Tak mozna se to u tech malopriznakovych nemusi uplne resit, co presne je puvodce.
To nemusí, protože u lidí s normální imunitou je léčba stejně jen symptomatická, tedy dieta, tekutiny a např. nějaká smecta. A je jedno jestli to je virové, salmonela nebo campylobacter. Já dělám výtěr jen lidem, kde má smysl toho jedince vyřadit z práce, takže např. potravináři.
@Lucie_Sx píše:
Tak u nas cca 25 potvrzenych a horečky meli 3. A nebyt toho, ze jedno dite skoncilo v nemocnici, tak se neprijde na to, ze salmonela. Takže ano, u zbytku se na to neprijde ![]()
Zdravim vsechny. Dnes odpoledne mi zacalo byt spatne, nemela jsem chut k jidlu a navalovalo se mi. Myslela jsem, ze to mam ze stresu, coz nekdy bolesti bricha mam. Krece ale zacaly byt intenzivnejsi a pocit bliti taky. Hlavne to odchazi a zase se vraci. Jsem treba hodinu v klidu a pak se mi zase navali. Prujem nemam coz me odrazi od toho abych mela salmonellu. Akorat jsem vcera kousla do nedodelaneho kurete. Je mozne mit salmonellu bez prujmu? Protoze se naopak citim nafoukla a ucpana.