Průběh salmonely

Anonymní
19.8.23 22:02

prubeh salmonelly

Zdravim vsechny. Dnes odpoledne mi zacalo byt spatne, nemela jsem chut k jidlu a navalovalo se mi. Myslela jsem, ze to mam ze stresu, coz nekdy bolesti bricha mam. Krece ale zacaly byt intenzivnejsi a pocit bliti taky. Hlavne to odchazi a zase se vraci. Jsem treba hodinu v klidu a pak se mi zase navali. Prujem nemam coz me odrazi od toho abych mela salmonellu. Akorat jsem vcera kousla do nedodelaneho kurete. Je mozne mit salmonellu bez prujmu? Protoze se naopak citim nafoukla a ucpana.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9741
19.8.23 22:34

Salmonelóza ne, to spíše kampylobakterióza. Nebo virová gastroenteritida, kterých je nyní více než hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
19.8.23 23:32

Jestli ti bude ještě zítra blbě, dojdi si raději k doktorovi. Ten průjem ještě může přijít. Já to měla podobně a byla to kampylobakterie. Taky z kuřete. Špatně mi bylo týden a to tak, že velmi, měla jsem i teploty. Tak držím palce, ať jsi brzo fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.8.23 03:08

To neni salmonela, tam je prujem a horecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
20.8.23 08:22
@Lucie_Sx píše:
To neni salmonela, tam je prujem a horecky.

Muze byt a nemusi, jednou nam proběhla na táboře a bylo tam hodně siroke spektrum od bezpriznakovych pres vse možné az po horecky a prujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.8.23 11:17
@j.a.n.i1 píše:
Muze byt a nemusi, jednou nam proběhla na táboře a bylo tam hodně siroke spektrum od bezpriznakovych pres vse možné az po horecky a prujem.

Vidis, me prave upozornovali na tu 40 st horecku, ze je to typicky znak.
Tak mozna se to u tech malopriznakovych nemusi uplne resit, co presne je puvodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
20.8.23 16:45
@Lucie_Sx píše:
Tak mozna se to u tech malopriznakovych nemusi uplne resit, co presne je puvodce.

To nemusí, protože u lidí s normální imunitou je léčba stejně jen symptomatická, tedy dieta, tekutiny a např. nějaká smecta. A je jedno jestli to je virové, salmonela nebo campylobacter. Já dělám výtěr jen lidem, kde má smysl toho jedince vyřadit z práce, takže např. potravináři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
20.8.23 21:06
@Lucie_Sx píše:

Tak u nas cca 25 potvrzenych a horečky meli 3. A nebyt toho, ze jedno dite skoncilo v nemocnici, tak se neprijde na to, ze salmonela. Takže ano, u zbytku se na to neprijde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí