Červená vyrážka na loktě

Anonymní
20.12.21 22:57

Červená vyrážka na loktě

Ahoj,
chci se zeptat - co to může být? Objevilo se to asi 2-3 dny zpátky, svědí to, ale ne nějak moc, jen když si to poškrábu, ale jinak bych o tom nevěděla, jen je to takové nepříjemné. Je to pouze ma jednom loktu, nikde jinde. Jako na internetu jsem našla jen lupénka, ale nic se neloupe, nic extra nesvedi a nejsou to žádné bílé šupinky, spíše jako kdyby mě něco poštípalo nebo nějaký ekzém. Trpím dermatitidou ve vlasech a na obličeji, někdy je ho horší, někdy úplně v pohodě, ale ekzémy a tak se na loktech neobjevují, tak nevím. Jako nikdy jsem to neměla v zivote, kdyžtak se objednam k doktorovi, spíše zda někoho něco nenapadá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21.12.21 02:44

Ahoj, co to je to neporadim, ale v těhotenství se mi presne tohle delalo na obou loktech. Jen jsem promazavala niveou a vzdy to za cca dva tydny zmizelo :nevim: kazdopadne od porodu uz to nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.12.21 07:12

Začínající lupenka. Ona má víc forem než jen klasický šupinky. To, co máš ve vlasech, je s velkou pravděpodobností taky lupenka. Zajdi co nejdřív na kožní, dostaneš kortikoidy a během chvíle to zmizí. Nejhorší jsou pokusy o domácí léčbu a rozjetá lupenka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.21 09:58

@edna.krabappel no uvidím, co to bude, jsem objednána k doktorovi, ale až po novém roce, dříve nemá volno…

@Janli právě s tím ve vlasech a na obličeji jsem u kožní už byla nekolikrat a lupénku vždy vyvrátila, šla jsem i za jiným lékařem kožním, abych získala jiný pohled a taky lupenku vyvrátil - respektive diagnóza ohledně obliceje a těch vlasů zní seboreická dermatitida a už s tím bojují pár roků a u lékaře jsem byla kvuli tomu už hodněkrát, takze to by podle mě odhalil, kdyby se jednalo o lupénku, ne? :nevim: Ale s tím loktem je to právě poprvé v zivote, co něco takového mám, proto mě to trochu vyděsilo, co by to mohlo být, ale jako zavolám si k doktorce a dojdu k ni

• Citovat
  • Upravit
Janli
21.12.21 20:23
@Anonymní píše:
@edna.krabappel no uvidím, co to bude, jsem objednána k doktorovi, ale až po novém roce, dříve nemá volno…@Janli právě s tím ve vlasech a na obličeji jsem u kožní už byla nekolikrat a lupénku vždy vyvrátila, šla jsem i za jiným lékařem kožním, abych získala jiný pohled a taky lupenku vyvrátil - respektive diagnóza ohledně obliceje a těch vlasů zní seboreická dermatitida a už s tím bojují pár roků a u lékaře jsem byla kvuli tomu už hodněkrát, takze to by podle mě odhalil, kdyby se jednalo o lupénku, ne? :nevim: Ale s tím loktem je to právě poprvé v zivote, co něco takového mám, proto mě to trochu vyděsilo, co by to mohlo být, ale jako zavolám si k doktorce a dojdu k ni

Abych ti řekla pravdu, tak mě lékař šest let léčil exém než padla diagnóza lupenky. Pak jsem dostala cílenou léčbu a lupenka byla po letech pryč. Někdy jsou ty kožní problémy dost nespecifický….. Uvidíš, co ti lékař řekne. Kup si zinek, selen a vitamínC. To celkem pomáhá k hojení.

• Citovat
  • Upravit
23864
21.12.21 20:33

Mě se to objevovalo vždycky po antibiotikách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.21 20:48

@Janli dobře, děkuji! Právě na tom obličeji a v těch vlasech to vypadá přesně jako seborea, takže tam bych i rekla, že to asi fakt ono bude, protože ty přípravky na to i zabírají a tak, ale s tímto loktem nevím - volala jsem kožní a příští týden v pondělí mě hned vezme, do té doby prý nemůže, má plno - ale co jsem ji to tak popsala a poslala i fotku, tak řekla, že spíše mysli, že to bude nějaká jiná reakce, asi alergická nebo nějaké podráždění, než primo lupenka, ale ze se na to tedy podívá zblízka a uvidíme no, co by to mohlo byt - ach, další zdravotní problem mi fakt ve 20 letech chyběl :?

• Citovat
  • Upravit
596
21.12.21 20:49

@anoli30 jako z antibiotik jsem měla taky neco podobného, uvidis zakladatelko, já třeba měla něco podobného na lokti po nemoci a pak najednou nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek