Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký den všem,
jelikož je víkend, tak bych chtěla poprosit o radu touto cestou. Včera se dceři (3měsíce) začaly dělat červené fleky, uvnitř bílé pupínky jako po popálení od kopřiv,na obličeji i na těle, jsou teplejší než jiná místa, ale teplotu nemá, asi ji to ani nesvědí, nepláče, nic… Zajímavé je, že se to dělá jen ihned po kojení a po nějaké chvíli opět úplně zmizí. Nejdřív jsem si myslela, že se osypala z jahody, kterou jsem snědla ve čtvrtek, ale jelikož to stále přetrvává a jahoda byla jen jedna, tak mi to přijde jako nesmysl. Slyšela jsem něco o šesté nemoci, ale nevím, jestli se to projevuje tímto způsobem.
Budu vděčná za jakoukoliv reakci, pokud máte někdo zkušennosti, prosím napište, budu moc vděčná ![]()
Neporadím čím by to mohlo být,ale šestou nemoc předcházejí tak 2-3dny teploty a až pak osypání.....pokud je bez teplot tak to nevypadá
také neporadím čím by to mohlo být ale kamarádka měla to samé.Jakmile dceru nakojila osypala se až sem si myslela že má alergii na mateřské mléko nicméně ji kojila do dvou let.U někoho je to asi normální po chvíli to vždy zmizelo,po kojení se vyrážka opět objevila ale co vím nijak se to neřešilo.
Něco jsem si o této nemoci přečetla a taky myslím, že to ono nebude, i tak děkuji ![]()
mamina44 píše:
také neporadím čím by to mohlo být ale kamarádka měla to samé.Jakmile dceru nakojila osypala se až sem si myslela že má alergii na mateřské mléko nicméně ji kojila do dvou let.U někoho je to asi normální po chvíli to vždy zmizelo,po kojení se vyrážka opět objevila ale co vím nijak se to neřešilo.
Tak to máme stejné příznaky, taky mě napadlo, že může být alergická na mléko, snad to tak nebude. Je zvláštní, že se to začalo objevovat až teď, po třech měsících…
mě se takhle osypávala v porodnici, chvíli před porodem sem jedla hrozny (a byly docela kyselé), řekli mi, že je to alergie z toho a trvalo to asi 3 dny, takže to možná může trvat dlouho i po té jahodě:)
Jé, tak to jsem ráda, že to není nic horšího, už to ustupuje, takž za to může asi opravdu ta jahoda ![]()