Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ty jo to může být spousta věcí - např. alergie. Zašla bych s tím nejspíš na kožní - nebo ke své obvoďačce a ta Tě když tak nasměruje dále.
Nedělá se Ti to třeba při změně teploty? Z horka do zimy a naopak?
Nevím, jestli bych s tím někam šla, je mi to celkem trapné. Dělá se mi to i při změně teploty, to taky, když dojdu ze zimy do tepla a nebo když je doma teplo, tak že by alergie na teplo?
to asi ne, dělá se mi to i když je mi zima.No už jsem z toho někdy zoufalá, nikdo v naší rodině to nemá.
@Anonymní píše:
Nevím, jestli bych s tím někam šla, je mi to celkem trapné. Dělá se mi to i při změně teploty, to taky, když dojdu ze zimy do tepla a nebo když je doma teplo, tak že by alergie na teplo?to asi ne, dělá se mi to i když je mi zima.No už jsem z toho někdy zoufalá, nikdo v naší rodině to nemá.
Proč trapné? Vždyť na tom nic není..jj i alergie na teplo existuje, alergie na chlad, na léky.. no vlastně na všechno
. Já bych si k doktorce zašla - může to být příznak i něčeho jiného než alergie.. ![]()
@Kallkapa píše:
Proč trapné? Vždyť na tom nic není..jj i alergie na teplo existuje, alergie na chlad, na léky.. no vlastně na všechno. Já bych si k doktorce zašla - může to být příznak i něčeho jiného než alergie..
Přijde mi to trapné, nevím o nikom, kdo by to měl. Někdy je to skoro až fialový a pálí to šíleně. Mám to 1× za den, někdy odpoledne, někdy až večer, no fakt mě nenapadá, co by to mohlo být. Ale jsou i dny, kdy to nemám vůbec. Je to pro mě záhada.
A když jdu někam do společnosti, musím použít make-up, když se něčeho napiju, jsem rudá skoro jak rak, make-up to ale naštěstí kryje.
@Anonymní píše:
Přijde mi to trapné, nevím o nikom, kdo by to měl. Někdy je to skoro až fialový a pálí to šíleně. Mám to 1× za den, někdy odpoledne, někdy až večer, no fakt mě nenapadá, co by to mohlo být. Ale jsou i dny, kdy to nemám vůbec. Je to pro mě záhada.A když jdu někam do společnosti, musím použít make-up, když se něčeho napiju, jsem rudá skoro jak rak, make-up to ale naštěstí kryje.
Neznáš? To já znám lidí dost. Na VŠ se mnou chodila holčina, která byla u každé zkoušky flekatá jak dalmatin - dělalo se jí to zřejmě při stresu - z čeho to má jsem se jí nikdy neptala. Chlap od sestřenky je flekatý kdykoliv se napije alkoholu - stačí vypít půl piva, tchyně to zase měla způsobené nějakou hormonální poruchou. Nejvíce lidí znám, kteří to mají právě při přeházení z chladu do tepla. Nicméně ať je to tak nebo tak, myslím, že to prostě signalizuje nějaký problém a měla by sis to pořešit (už pro svůj pocit).
Příspěvek upraven 10.04.13 v 16:06
No tak něco podobnýho zrovna řeším u svýho syna - 3,5 roku. Minule jsem měla podezření na prací prášek ve školce, měl to po spaní. Jenže to se nepotvrdilo, příště se neosypal. Spíš to vidím na reakci na chlad a vítr. No a pro sichr jsem mu zakázala na pár dní čokoládu, poslední dny po velikonocích dost tláskal, tak uvidíme.
Mimochodem se šíleně osypal teď v pondělí a dneska se měli fotit. Namazala jsem bepanthenem a na noc sudocreamem a docela dobrý ![]()
@Kallkapa píše:
Neznáš? To já znám lidí dost. Na VŠ se mnou chodila holčina, která byla u každé zkoušky flekatá jak dalmatin - dělalo se jí to zřejmě při stresu - z čeho to má jsem se jí nikdy neptala. Chlap od sestřenky je flekatý kdykoliv se napije alkoholu - stačí vypít půl piva, tchyně to zase měla způsobené nějakou hormonální poruchou. Nejvíce lidí znám, kteří to mají právě při přeházení z chladu do tepla. Nicméně ať je to tak nebo tak, myslím, že to prostě signalizuje nějaký problém a měla by sis to pořešit (už pro svůj pocit).No tak pokud je to ze stresu,s tím asi nic dělat nejde.A když se někdo napije a je hned červený,s tím asi taky nic dělat nejde.Můj názor.Alergie nebo hormonální porucha,s tím snad něco dělat jde.Jen mi prostě hlava nebere to,že to mám fakt jen někdy,už teda dlouho,několik let,ale napadlo mě i,jestli to nemůže být z vysokého krevního tlaku.I když to nejsem jediná,co má vyšší tlak,v rodině to mají taky a takové problémy nemají.Je to nepříjemné,ale člověk za to nemůže.
Příspěvek upraven 10.04.13 v 16:06
@Anonymní píše:
No tak pokud je to ze stresu,s tím asi nic dělat nejde.A když se někdo napije a je hned červený,s tím asi taky nic dělat nejde.Můj názor.Alergie nebo hormonální porucha,s tím snad něco dělat jde.Jen mi prostě hlava nebere to,že to mám fakt jen někdy,už teda dlouho,několik let,ale napadlo mě i,jestli to nemůže být z vysokého krevního tlaku.I když to nejsem jediná,co má vyšší tlak,v rodině to mají taky a takové problémy nemají.Je to nepříjemné,ale člověk za to nemůže.
No tak ten chlap od sestřenky má od dr. zakázané pít alkohol..
(alkoholik to není, fakt si dal na oslavě vždy tak max. dvě piva nebo dvě sklenky vína). Tchyňa dostala prášky a též je ok.
.
Dobrý den, taky mám problem začalo mi to dělat v unoru, když jsem jel domu ze školy, utíkal jsem na autobus a pak jsme zjistil že jsem z ničeho nic osypany nevypada to na kopřivku jsou to flekate skrvny pod kuži nesvědi to. Byl jsem s tim u alrgologa a ten mi dal Xados, je to nějaka protilatka ktera by měla zabrat. Udělal mi testy ze tkanin zjistil že jsem mirně alergicky na nylon. Ted v červnu to začalo nabírat na hodnotě. Když ponahlam někam třeba do školy tak se osypu v oblasti ruky pokračuje to na ramena, záda a na břicho a pocituji často, že si mi špatně dycha ztěží se zhluboka nadechnu. Jezdim na kole občas a když ujedu 100 m dam si přestavku tak se začinaji objevovat fleky pod tou kuži nwm co s tim dělat někde psali že to je problem imunologicky, je pravda že jsem myval hodně velke stresy, to tělo se muže z toho vzpamatovavat
Poradně čim více to vidim, že mi to oleze, tim se stresuji ještě více poradně děkuji vam moc nevim co s tim dělat. Jestli existuji nějake leky nebo bylinky na pročištěni organismu to nevím a mimochodem.Jsem muž a Je mi 20 let začalo to dělat před pulrokem takže tak no! Asi 3 roky necvičim nedělam žadny sport muže to byt spojene s tim, že tělo přibira na váze, atak upozornuje tělo že něco neni v pořadku, že bych s tim měl něco dělat
Jsem z toho zoufaly, máte s tím nějake zkušenosti jak se s tím vypořadat, nějake autovakcíny atd děkuji
kdyby byl někdo ochoten a poradil mi
Ahoj, nevím si rady s červenýmu fleky v obličeji, co by to mohlo být
Udělá se mi to zničehonic, první jedna strana obličeje, a pak někdy i druhá, cítím v tom takové teplo, jakoby to pálí, nevím si s tím rady. Když to chladím studenou vodou, většinou to tak za půl hodiny, za hodinu zmizí, je to dost nepříjemné, někdy mi to jde až do uší to teplo.Co by to mohlo být? Nemá s tím někdo zkušenosti?