Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,mám dotaz dnes jsem si volala na výsledky a sestřička mi řekla že mám na hranici červené krvinky a musí mi nasadit železo.Jsem 33tt.Chci se zeptat máte někdo s tím zkušenosti?Srovnalo se vám to po porodu nebo co se z toho může dál vyklubat?Děkuji
Mam to taky tak. Myslim, ze je to uplne normalni, pry se krev vic naredi a proto je zeleza mene. Ja snad ani neznam tehuli, co by zelezo nedostala. ![]()
Myslím, že je to dynamický proces. Protože z tvého těla vzniká nový človíček, bere si část tvých živin. Nově vznikající červené krvinky mají tím pádem menší procentuální obsah železa, resp. červeného krevního barviva (transportuje kyslík v těle). Červená krvinka žije odhadem tak 8-12 týdnů (nevím, nejsem doktor). Neboj, nejsi v tom sama. Když jsem začínal s dárcovstvím krve, taky jsem musel využívat dvě balení FERRONATU v tabletkách, než jsem se dostal do normy…
Ještě taková „babská“ rada
Zkus zvýšit konzumaci hovězího a vepřového masa, teda pokud tit o zažívání dovolí (chápu, ne vždycky to jde…
)
Taky jsem ho brala,já tedy i po porodu,kvůli špatným hodnotám,ale všechno se upraví.Neboj
No tak mě i když zjistili špatný krevní obraz, tak jsem se teď na kontrole domluvila s doktorkou, že železo není až tak nutný, způsobuje totiž zácpu a to by bylo nepříjemný asi HODNĚ! Takže jsu teď 35tt a bez železa
Nic špatně není, jen jsu unavená, ale to už teď asi každá, co má kousek před porodem… Takže u mě takovýto zkušenost ![]()
já to měla taky. Nevím jak to máte vy ale já kolabovala. Nic to neni..už při příští návštěvě jsem výsledky měla v pořádku po tom železe
Take jsem ho brala zrovna nedavno. Celkem me to prekvapilo a vim ze v prvnim tehotenstvi jsem nic takoveho nemela. Dostala jsem od sveho gynekologa tabletky a ty brala asi dvacet dni. Myslim ze je to ai dulezite to brat, zacpa nezacpa.
mě taky říkali, že po tom bývá zácpa a nakonec jsem měla stolici úplně normální a to, že normálně mívám zácpu trpím na to už od mala ![]()
Vykašlete se na všechny chemické „super“ přípravky, které se do nás doktoři v jednom kuse snaží cpát. Stačí pít při potížích denně půl litru kopřivového výluhu a doplnit to třeba čerstvou šťávou z mrkve a špenátu v této kombinaci nebo samostatnou šťávu z červené řepy(udělat v odšťavňovači). Maso je při tomto problému absolutně nevhodné. Bílkovina, která v něm je, je i v tuně jiných potravin.