Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebuju poradit. Už se mi to pomalu chýlí ke konci (30.týden) a chtěla bych se přihlásit na nějaký předporodní kurz. Můžete mi poradit nějaký předporodní kurz v Brně? Na Netu jsem jich našla asi 6, ale nemůžu se rozhodnout, který zvolit. Máte nějaké zkušenosti? Doporučily byste mi některý na základě vlastní zkušenosti? Děkuju.
Ahoj, gratuluji k těhotnství a já ze své zkušenosti bych ti doporučilas kurz s Majkou (ani nevím příjmení, ale tuhle je odkaz na její stránky).
Je to taková milá holka, co to nebere jen čistě medicínsky, dokáže moc dobře podpořit, prostě mi sedla a díky ní si myslím, že jsem porod zvládla dobře.
Je to dula, není to porodní asistentka. Já jsem chodila na dlouhodobý kurz, ale vím že má i víkendovky, to už si najdeš kdyžtak sama. ![]()
taky se chystám k Majce nejspíš, jsem 22tt a pořád to ještě nemám rozhodnuté úplně, ale do Sedmikrásky chodím už na cviko a Majka se mi zdá pohodová.
Já chodila sem: http://www.agenturavetrnik.cz/ a byla jsem spokojená. Blanka je i PA se smlouvou ve všech 3 porodnicích v Brně, takže když si ji domluvíš „na soukromo“, tak tě odrodí v porodnici, kterou si vybereš, a nikdo jiný do toho nebude kecat či zasahovat (službu konající doktor asi ano, bude dělat min. šití).
Já s ní domluvená byla, ale nakonec odrodila bez ní (shodou okolností, ne záměrně). ![]()
Ahoj holky,
jsem 35tt a nikam jsem nechodila a ani to nemám v plánu… myslíte si, že bych měla? Je to tak nutný před porodem?
majinka69 píše:
Ahoj holky,
jsem 35tt a nikam jsem nechodila a ani to nemám v plánu… myslíte si, že bych měla? Je to tak nutný před porodem?
Záleží na tom, jaká jsi povaha. Já ráda vím předem, co se bude dít, jak je na to „manuál“ či „skripta“, tak se snažím mít aspoň teorii zmáknutou. Když na „to“ došlo, tak mě uklidňovalo, že tak nějak vím/tuším, co se bude dít a co bych tak přibližně měla dělat.
Nejvíc mi pomohlo „psí dýchání“ (když ještě nesmíš tlačit) a natrénovaný způsob tlačení (do klubíčka, zavřenou pusu, neřvat, tlačit při kontrakci dostatečně dlouho - počítat si u toho v duchu do 10-ti…). Na 5 zatlačení byl malej venku, sestřičky mě chválily, že jsem šikovná… ![]()
Přidám k tématu aktuální poznatek:) Za mě teď jednoznačně KRISTÝNA BERÁNKOVÁ s Hypnoporodem (byli jsme v Bráně ke zdraví v místnosti pro kurzy pod obchůdkem). Když jsem vybírala, měla jsem v tom dost zmatek a hromadu obav: dozvím se všechno, nebude to jen o relaxacích, nebude ten kurz krátký, nebude probíhat mezi regály?:D
Obavy byly liché. Byl fakt super!
Kristýna je neuvěřitelná: milá, autentická a otevřená. Informace, jak je podává jsou přehledné, srozumitelné a dokáže dokonale uklidnit. Každý z přítomných párů měl trochu jiné nastavení, ale měla jsem pocit, že Kristýnu bereme všichni za přítelkyni, že její sdělení přijímáme jako možnosti vhodné pro tu kterou z nás, že jsme se s ní cítily (a i muži cítili) v bezpečí. Při výběru kurzu jsem si nevšimla dalších 2-3 osobních setkání v ceně (takže ve výsledku to byl KURZ NA 3 CELÉ DNY OD RÁNA AŽ DO VEČERA, třetí setkání nás ještě čeká), k tomu mají Kristýna s Adélou Magdou Lančovou skvěle zpracovaný online kurz, ke kterému jsme získali přístup (relaxace, skripta + 20h videí s komplexně, ale přitom přehledně zpracovanými jednotlivými TÉMATY: doby porodní, techniky hypnoporodu, cvičení pro optimalizace polohy miminka, dýchání, afirmace, o překonání strachu, design našich těl, příprava na porod, prohlubující techniky hypnoporodu, polohování, masáže, porodní přání, práva v porodnici, postupy v porodnici jednotlivě velmi přehledně, komunikace s personálem, šestinedělí, kojení…). OBA S MUŽEM KURZ HODNOTÍME JAKO OBROVSKY PŘÍNOSNÝ, jsme rádi, že jsme se mohli zúčastnit, děkujeme!
A ještě k místnosti pro kurzy v Bráně ke zdraví:) V obchodě je designový kruhový regál vprostřed, ten ukrývá prostorné spirálové schodiště, jež vede do tajného sálu s kuchyňkou, wc a dalšími místnostmi pod obchodem. Příjemné místo, polštáře, deky, bio čaj:)