Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda Vaše miminko nemělo náhodou po porodu červené skvrnky v obličeji. Moje malá je má na víčkách, vypadá to jako oheň. Myslela jsem, že to zmizí, už má 2 měsíce a pořád nic. Budu ráda za Vaše odpovědi.
No já zkušenost nemám,ale kamarádce se narodila holčička a ta je měla(podle fotek) Byla u nás na návštěvě v 5ti týdnech měla je malé. Pak nějak po druhém měsíci,je to teda lepší ale pořád sem tam tečička je,ale myslím, že se ji to vytratí.čím to je netuším.Ti Mudr nic neřekl???
My to mame na vnitrni strane vicek, mezi ocima a v hlave:) mizi to az kolem druheho roku zivota a muze se to pak jeste obcas obevovat kdyz se vztekne nebo breci!
Moje malá měla na jednom oku a zmizelo to
Mám pocit, že jsou to taky hemangiomy, už tu o nich pár diskusí je…
Příspěvek upraven 18.01.12 v 19:18
Ahoj, my jsme měli jedno víčko, mezi očima nad nosem a v zátylku. Teď je nám 8,5 m, na oku to téměř není vidět, nad nosem taky ne, v zátylku je to stále, ale asi ne tak červený jako po porodu. ![]()
naše malá měla jakoby popraskané žilky na očních víčkách, ale teď nevím přesně, kdy ji to zmizelo, ale zdá se mi že někdy v těch 2 měsících..možná dřív…pak měla oheň pod jedním nehtem a ten ji taky zmizel, ale až nějak v roce a půl..
naše malá má 3 měsíce a od porodu má taky červené víčka.flíček mezi obočím a taky na zátylku,Doktorka mi řekla že to má hemangiom od toho jak se tlačila ven a že to do roka zmizí.Je pravda že flíčky jsou bledší,ale když brečí,tak zase nabydou na intenzite a jsou hodně vidět.
Syn má červenou skrnku na víčku, mezi očima, na zátylku a pak těsně na rozhraní zad a zadečku. Bylo nám řečeno, že jsou to hemangiomy a že do roku, roka a půl zmizí. Teď je mu pět měsíců a pořád je to stejně červené. Na fotkách to vidět moc není, naživo ano, hlavně když se rozčílí a řve.
Mudra říkala, že vyjímečně se neztratí a pak se dají odstranit laserem.
taky máme…ale jen na jednom očíčku, takže když zatlačí nebo pláče, tak jí zrudne jenom to jedno…
časem to prý zmizí
Malá měla taky - na víčkách, u kořene nosu, u nosních dírek a nad rtem.
Nad rtem to mizelo rychle někdy kolem třetího měsíce, ten zbytek zesvětlal hodně, ale úplně nezmizel. I když cizí si toho většinou nevšimnou.
Jestli chceš, pošlu ti do SZ fotky.
Doktorka mi říkala, že neví, z čeho to je, ale že to často do dvou až třech let mizí.
Děkuji všem za odpovědi, aspoň už vím co to je, za měsíc jdu k doktorce, tak se jí na to zeptám.
Ahoj děvčata. V červnu se mi narodil synek a má hemangiom, který se táhne od kořene nosu přescelé čelo. Je docela velký. V tom nejširším místě má až 6 cm. říkají, že to do dvou let zmizí. Máte někdo zkušenosti s většími hemangiomy? Obrečela jsem to asi jako každá máma ![]()
@19Renýsek píše:
Ahoj děvčata. V červnu se mi narodil synek a má hemangiom, který se táhne od kořene nosu přescelé čelo. Je docela velký. V tom nejširším místě má až 6 cm. říkají, že to do dvou let zmizí. Máte někdo zkušenosti s většími hemangiomy? Obrečela jsem to asi jako každá máma
To je mi líto, že to mrňousek má tak velký ![]()
Vojtík to má také na obou horních víčkách. Prý to zmizí. Někdo tu psal, že je to jak prochází porodními cestami, ale malej je císařem a má to také.
No snad to zmizí a když ne tak se s tím snad bude moc něco dělat, no hlavně že jsou zdravý.
Přeji vám rychlé vymizení
My to taky máme na víčkách a nad nosánkem a dr hned při první návštěvě nám řekla že to zmizí, ale třeba až třeba 3rokem..a ted máme 3měsíce a je to světlejší, ale když řve tak je víc vidět…prostě některý miminka sou flekatý některý ne…