Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ja mam za sebou dva, ale deti tri
vnitrni jizvy mi nechali, ale rezali to zase na jinem miste, jizvu v podbrisku mi vyrizli a nahradila ji nova
Mám přes třicet let starou informaci
- mojí mamce dělali 3× císaře (malá vnitřní pánev pro spont. porod). Mezi prvním a druhým odstup 1,5 r a mezi druhým a třetím 5,5 r. Vždycky dělali řez na děloze na novém místě a řez na kůži vedli předchozí jizvou a po zašití byla zase jen jedna. Takže stejné, jako u Jizvíkové.
mám za sebou 4 a jak píše jizviková, vnitřní ponechané vnější odstraněná a udělaná nová, která se pokaždé nádherně zahojila
Ptám se proto, že já mám v podbřišku sice vnější jizvu jednu, ale nad ní asi půl cm pod kůží jizvu z předchozího CŘ a dělá mi to tam takový nehezký dolík…neumím si tedy představit jak to vypadá po více císařích
Zakladatelka.
Ahoj
Mám za sebou 3 císaře.
Průběh třetího těhotenství byl bez problémů.
Průběh při císaři nic moc.Zase mi bylo špatně a zvracela jsem.Taky jsem víc cítila hejbání s břichem.
Sterilizaci jsem si nechala udělat.
Vzhled břicha nic moc,což ale není následek císaře.Jizvu mám celkem pěknou.Mám jen jednu.
O stavech vnitřních jizev nic nevím.
Ahoj, taky se připojuji se svou troškou „do mlýna“. Mám za sebou dva císaře:92a 01. Teď jsem ve 21týdnu. Zatím se cítím výborně, dokonce chodím dvakrát týdně cvičit aerobic.
Jizvy mám dvě, těsně pod sebou. Narkozu jsem při obou dětech měla plnou, u prvního mi jinou nenabídli a u druhého asi jiná nešla, protože jsem měla rupturu dělohy. Teď uvažuju o epiduralu, ale trošku se bojím. Sterilizaci taky zvažuju, ale ještě jsem se nerozhodla. ![]()
Ahojky, tak jsem ráda za příspěvek VerunkyBerunky, do teď jsem si přišla jako blázen, když mi všechny maminy po císaři tvrdily, že mají jizvu jen jednu a já jediná 2 ![]()
ahojky, mám zatím po 2 císařích, a za chvíli mě po roce a půl nejspíš čeká další, jinak všechna těhotenství v pohodě, žádné problémy, u obou dětí jsem měla spinál, první byl kp, u druhého mi i vyvolávali porod, ale malá nepostupovala, tak nakonec sekce…ted jsem ještě v porodce na kontrole nebyla, ale předpokládám, že mě přirozeně asi rodit nenechají ![]()
terka007 píše:
ahojky, mám zatím po 2 císařích, a za chvíli mě po roce a půl nejspíš čeká další, jinak všechna těhotenství v pohodě, žádné problémy, u obou dětí jsem měla spinál, první byl kp, u druhého mi i vyvolávali porod, ale malá nepostupovala, tak nakonec sekce…ted jsem ještě v porodce na kontrole nebyla, ale předpokládám, že mě přirozeně asi rodit nenechají
to asi ne, ikdyž je pár případů, kdy mamina rodila přirozeně, ale většinou třetí a další dělají tak čtrnáct dnů před termínem
evi: no oni mě v podolí objednali poprvé do ambulance právě těch 14dní před termínem, tak jsem zvědavá, kdy mi to jako naplánují…
Zdravím všechny maminky co jsou po dvou císařích opět těhotné, nebo čerstvě po 3 císařském řezu. Ráda bych shromáždila všechny info. Pište např. průběh 3 těhu, průběh porodu, co Vy a sterilizace, co na to Vaše břísko(vzhled jizvy)…co Vás k tématu napadne. Mě by osobně třeba zajímalo jak se řeší ty původní jizvy po předchozích porodech, myslím ty vnitřní…nechávají je tam, nebo při porodu odstraní a udělají jednu