Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ráda bych se zeptala, jestli ma někdo podobný problém. Před asi 3 měsíci se mi udělala červená skrvna na kotniku, ale byl spíš výsev červených teček do kruhu. Pak to zesvětlá, ale zase se objeví po čase. Teď mám tečky na obou nohách v oblasti kotníku. Některé zmizí a objeví se v jine části (pořád jen v oblasti kolem kotníků). Nevíte, co by to mohlo být? K obvodní se dostanu až za týden. Nebolí, nepálí, nesvedi to.
@Luccie01 píše:
Ráda bych se zeptala, jestli ma někdo podobný problém. Před asi 3 měsíci se mi udělala červená skrvna na kotniku, ale byl spíš výsev červených teček do kruhu. Pak to zesvětlá, ale zase se objeví po čase. Teď mám tečky na obou nohách v oblasti kotníku. Některé zmizí a objeví se v jine části (pořád jen v oblasti kolem kotníků). Nevíte, co by to mohlo být? K obvodní se dostanu až za týden. Nebolí, nepálí, nesvedi to.
Neměla jsi za poslední měsíc silnější virozu?
Souhlasím s @hanka.br., zřejmě petechie. Pro klid duše bych si na tvém místě nechala udělat základní krevní rozbor (bílé a červené krvinky).
Může se jednat o petechie – malé krevní výronky v důsledky snížení odolnosti kapilární stěny. Ty mají mnoho příčin. Roli i hraje, jestli se společně s tím objevili nějaké další problémy - únava? zvýšené krvácení? (např. při čištění zubů), prodělaná infekce v poslední době, … Doktorka vám toho řekne více ![]()
@Luccie01 jak jste dopadla? Mám to kolem vnitřních kotníků také..
@Adush92 neřešila jsem to nakonec. Postupně se mi to rozlezlo po celých lýtkách, na přední straně jak je kost. Už se mi nedělají kolečka, ale ej to rozlezlé. Vypadá to jako pihy, jen je to červené. Nesvědí to, nic to nedělá.
@Luccie01 a nevadí vám to vzhledově, esteticky? Tohohle jsem se bála, že to nezastavím..
@Luccie01 chápu, já se samozřejmě zkoumám. Př. týden jdu náhodou na kožní, kvůli znaménkům, tak to chci ukázat. Pak mohu napsat. Neposlala byste mi soukromě foto? Jak to vypadá? Já jen ať se připravuju, mám teď stresové období, tak si představuju bůh ví co:(
@Adush92 určitě pošlu. A dejte evdet jak, jste dopadla, jsem zvedava