Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. Prosim zde o nejakou radu. Můj syn, necele tří letý má po pobytu na Slunci cervene tvare a upocene vlasy. Prikryvku nosí. Prodyšný klobouk nebo jen kšilt a je to ve výsledku jedno.
Doma to po chvíli zmizí.
Venku mu v tech vedrech čas od času obličej otřu vodou, aby se schladil.
Je typ svetlejsi pleti, takze je to opravdu hodne videt. Jako, kdyz pustite dite behat maraton a vrati se uřícené. Ale jemu stačí si jen tak hrát a procházet se na zahradě. K tomu je s prvnim slunickem osypaný, ale né výrazně a ani ho to nesvědí. To měl i loni a má na to Xyzal od pediatra.
Docela me to znervoznuje, tak me zajima zdali to mate nektera s detmi stejne, zkusenosti, tipy… nebo se mam raději poradit s lekarem? Dekuji. On ma ted dovolenou, tak se poradim aspon tady ![]()
S cim chceš radit? Prostě je mu teplo, tak je červenej..
Dávej mu často napít, pobyt ve stínu, kšiltovku.
Je mu teplo, celkem běžná věc
použij opalovak, dej mu slamak. Bude hůř.
No a mažeš ho pořádně, když se ti ze slunka osypává? Jinak se nic moc dělat nedá, nosit klobouk, nepouštět o poledni ven a jinak ve stínu. Jsou holt i lidi kteří slunce nesnesou ![]()
@Dandie22 Také to tak máme. Není se čeho bát. Hlavně dodržovat pitný režim
a nosit pokrývku hlavy.
@debra.morgan mažu ho padesátkou a prodyšný klobouk má taky, dnes běhal jen v triku a stejně vypadal hrozně. A aby se malé dítě takhle přehřívalo už teď mě docela děsí. ![]()
Taky mi je vedro, ale teda nemám u toho tváře jak cirkusový klaun.
Je mi jasný, že je mu vedro. Jen mi to přišlo zvláštní.
@Dandie22 já to mám taky i jako dospělá, fakt od jara do podzimu trpím. Neustále je mi horko, stačí trochu sluníčka a hned jdu do ruda, dělá se mi fyzicky špatně. Musím u sebe pořád nosit láhev s vodou a kdybych neměla děti, tak snad přes den ani nevychazim z domu. Prostě to chce krém s vysokým faktorem, hodně pít, klobouk, nelezt na sluníčko, přes poledne zůstávat radši doma a chodit ven spíš dřív ráno nebo až později k večeru. Nebo jít někam do lesa, kde to tak nepeče nebo k vodě a pořád se cachtat.