Červené vidění u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4496
9.9.23 21:26

Červené vidění u dítěte

Dobrý večer,

potřebuju uklidnit a zjistit, jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Dneska za mnou přišla dcera (5 let), že občas vidí červeně. Jako že když kouká, tak některé věci jsou dočervena, ale měla to jen dnes odpoledne, pak ji to přešlo, pak zase viděla červeně a teď večer je zase všechno normální. Nejdřív jsem nad tím v duchu mávla rukou, ale pak mi to nedalo a zkusila jsem googlit (já kráva). Pořádně mi to nic nenašlo, až v jedné oční poradně řešili něco podobného s tím, že se to vidění vyskytlo u někoho s karcinomem :oops: jinak nikde nic moc nemůžu najít, tak jsem přišla poprosit o uklidnění a třeba se najde někdo, kdo bude vědět víc.

Děkuju a přeji hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4496
9.9.23 21:27

Ještě doplním, že se jí to poprvé stalo, když vyšla ven na sluníčko, ale není to tím, že by se třeba podívala do slunce, protože to přetrvavalo několik hodin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76159
9.9.23 21:28
@darekp píše:
Dobrý večer,

potřebuju uklidnit a zjistit, jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Dneska za mnou přišla dcera (5 let), že občas vidí červeně. Jako že když kouká, tak některé věci jsou dočervena, ale měla to jen dnes odpoledne, pak ji to přešlo, pak zase viděla červeně a teď večer je zase všechno normální. Nejdřív jsem nad tím v duchu mávla rukou, ale pak mi to nedalo a zkusila jsem googlit (já kráva). Pořádně mi to nic nenašlo, až v jedné oční poradně řešili něco podobného s tím, že se to vidění vyskytlo u někoho s karcinomem :oops: jinak nikde nic moc nemůžu najít, tak jsem přišla poprosit o uklidnění a třeba se najde někdo, kdo bude vědět víc.

když googlíš jakékoli příznaky, tak ti vyjede rakovina,
když dceru objednáš na oční, tak se nic nestane, pro jistotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
9.9.23 21:30
@stinga píše:
když googlíš jakékoli příznaky, tak ti vyjede rakovina,
když dceru objednáš na oční, tak se nic nestane, pro jistotu

Hned v pondělí budu volat doktorce, aby mě aspoň uklidnila… jasný, s tím asi musí každý počítat, ale jelikož jsem tam vlastně nic jiného nenašla, tak jsem z toho dost vykolejená… holt strach o děti no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22369
9.9.23 21:52
@darekp píše:
Ještě doplním, že se jí to poprvé stalo, když vyšla ven na sluníčko, ale není to tím, že by se třeba podívala do slunce, protože to přetrvavalo několik hodin…

A jak vis, ze to bylo nekolik hodin? Petilete dite nema zrovna moc odhad, kolik casu uplynulo. Pak taky bych tomu zas tak celkove neverila. Deti si ruzne hraji a berou to jako realitu. Nekoukala pres neco cerveneho pruhledneho-treba pravitko, slunecni bryle s cervenymi sklicky apod. Spis bych hledala takove vysvetleni, nez zdravotni problem, pokud nic nenaznacuje, ze by to mel zdravotni problem byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76159
9.9.23 21:54
@darekp píše:
Hned v pondělí budu volat doktorce, aby mě aspoň uklidnila… jasný, s tím asi musí každý počítat, ale jelikož jsem tam vlastně nic jiného nenašla, tak jsem z toho dost vykolejená… holt strach o děti no :?

jo to ti věřím, že se obáváš, když holčičku prohlídnou na očním a dětská ti řekne, jestli to něco může znamenat, tak to bude jedině dobře, také bych to raději řešila,
akorát že s tím googlením mám špatné zkušenosti, napiš si tam jakoukoli zdravotní potíž a vyjde ti rakovina, nejlíp asi nezjišťovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva.asdfghjkl
9.9.23 22:07

A nemysli treba pres vicka? Kdyz sviti slunce a ona privre oci? No asi bych ji hlasila, at mi tekne vzdy, kdyz si mysli, ze vidi cervene a pak ji ukazivala barvy, aby je popsala. Ocni fajn, ale cekacka je dlouha. To bide nejaka hloupost si myslim.

• Citovat
  • Upravit
4496
9.9.23 22:08
@Oriseka píše:
A jak vis, ze to bylo nekolik hodin? Petilete dite nema zrovna moc odhad, kolik casu uplynulo. Pak taky bych tomu zas tak celkove neverila. Deti si ruzne hraji a berou to jako realitu. Nekoukala pres neco cerveneho pruhledneho-treba pravitko, slunecni bryle s cervenymi sklicky apod. Spis bych hledala takove vysvetleni, nez zdravotni problem, pokud nic nenaznacuje, ze by to mel zdravotni problem byt.

Vím to, protože jsem se jí průběžně ptala. Ještě jsem se ujišťovala, že to není jen nějaký výmysl, vyptávala jsem se jí… Znám svoji dceru a vím, že si to nevymyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva.asdfghjkl
9.9.23 22:10

No a kdyz ji ukazes neco bileho, ona odpovi, ze je to cervene?

• Citovat
  • Upravit
4496
9.9.23 22:15
@Eva.asdfghjkl píše:
No a kdyz ji ukazes neco bileho, ona odpovi, ze je to cervene?

Takhle jsem to ještě vyzkoušet nestihla, byla mezitím pryč a ještě mám mladší batole nemocný, takže zítra to kdyžtak zkusím… Já jsem se hlavně u dcery ujišťovala, že si nevymýšlí, že to není nějaká hra nebo srandička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
10.9.23 00:34
@darekp píše:
Dobrý večer,

Červeně vidíš za světla. Jako dítě mě to kdysi taky překvapilo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí