Češi a úspory

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5943
21.3.25 11:09
@Moringa píše: Více

Nemá čas, přepočítává korunky. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
21.3.25 11:12
@Anonymní píše: Více

Mohla bys být konkrétní? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
svejk441
21.3.25 11:54

@Kipa22
Mladé „samoživitelky“ že se mají špatně? Ani omylem, jen vymetají hospody a neumí šetřit…

https://medium.seznam.cz/…spody-115651

• Citovat
  • Upravit
4043
21.3.25 11:56
@Kipa22 píše: Více

Nebo zase shání nějakou dominu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
svejk441
21.3.25 11:57

@Kipa22
„Jsem na sociálních dávkách a je mi dobře, pracovat se mi nevyplatí. Peníze přijdou každý měsíc bez starosti“, říkají naše „samoživitelky“…

https://medium.seznam.cz/…rosti-104584

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.25 12:13
@zrcadlo píše: Více

neboj to nehrozí, když čtu ty příspěvky, tak sem něco psát je jak házet černé perly sviním :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.25 12:18

Po letech na mateřské jsem konečně nastoupila do práce. Nicméně rezervy máme v tuhle chvíli nulové, takže se nesmí nic pokazit. Partner má nadprůměrný příjem, já těžce podprůměrný, ale dohromady dáme bez pár tisíc dvě průměrné mzdy.

Bydlení máme na hypotéku – kupovali jsme brzy, takže nám zbývá doplatit milion (12 let), ale nemovitost má hodnotu 5,5 milionu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.25 13:25

Momentálně mám mnohem víc peněz, než potřebuju. Když jsem ty peníze potřebovala, tak jsem je neměla. Ale tak je to asi vždycky.

• Citovat
  • Upravit
svejk441
21.3.25 13:36

Lidé mají enormní množství peněz. Když stát rozhazuje již 4. rokem o stovky miliard navíc než před tím, ty peníze jsou mezi lidmi a lidé je utrácí a toho využívají podnikatelé ke zvyšování cen a to roztáčí inflační spirálu v Česku…

Za současný růst cen všeho může především to, že lidé nemají potřebu šetřit a akceptují zvyšující se ceny, tak je podnikatelé pořád zkouší zvyšovat. Stát rozdává, lidé pořád utrácí, tak je zase zvýší a to je naše inflace.

• Citovat
  • Upravit
5943
21.3.25 14:00
@svejk441 píše: Více

A když něco řekne nějaký deb.il, co pracuje, tak jsou deb. ilové všichni, co pracují? Nebo, když ti nějaká prodavačka řekne nějakou bejkárnu, tak všechny prodavačky jsou kr. ávy? Negenaralizuj, je to nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.25 14:09

Úspory=hotovost(?) je nesmysl porovnávat. Nejjednodušší metodou je čistý kapitál, tj. všechna aktiva minus dluhy. My máme například pár provozních desítek tisíc na účtu a vyšší jednotky milionů závazků, a přesto jsme na poměry ČR v cca 40 letech dávno za vodou. Jinak řečeno diskuze nemá smysl a je postavená špatně, protože zůstatek na spořících účtech neříkají vůbec nic ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
svejk441
21.3.25 14:16

@Kipa22
Nikdy jsem netvrdil, že všechny, ale bohužel většina.

Většina „samoživitelek“ jsou samoživitelky jen na oko. Ve skutečnosti mají přítele a jen cucají státní peníze a příspěvky. Holt dnes se vyplatí být samoživitelka než se vdávat. :-)

https://medium.seznam.cz/…avkach-46701

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.25 14:38

@Yasmen
Můžu být konkrétní. Část peněz máme v ETF, což je dlouhodobá investice s nízkými náklady a stabilním výnosem. Tato část je flexibilní, takže ji v případě potřeby můžeme rychle vybrat. Další část máme přímo v akciích, konkrétně ve firmách, které jsou stabilní a mají růstový potenciál…i to lze v případě nouze zlikvidnit. Peníze, které máme uložené dlouhodobě a neplánujeme s nimi manipulovat, máme v komoditách jako zlato, které je bezpečným přístavem v dobách ekonomické nejistoty. A nakonec máme investici do pozemků (a z toho nájemné).
Takže aby nám třeba půl mega jen tak leželo neúročeno na účtu, protože „povinná rezerva“, kde by jejich hodnota postupně klesala, to je docela šílenství :think:

• Citovat
  • Upravit
svejk441
21.3.25 14:41
@Anonymní píše: Více

Stát, který občanům ukradl za ty 4 roky inflace většinu úspor. To je inflace s nízkými sazbami. Ten samý stát, který nutil své občany k šetření na penzi a pak jim tyto úspory zničil nízkým sazbami a inflací!!!

https://echo24.cz/…ky-michl-cnb

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.25 14:52

Ja aktualne nemam financni rezervu ani 10000, ale kupovala jsem minuly mesic byt. Takze mam 2 nemovitosti, plne splacene. Tu mensi pronajimam a pujde tam cca za 3 roky dcera az dostuduje.
Penzijni pojisteni, ale tam sporim malo, neni tam zavratna castka.
Je mi 38. Nepochazim z bohatych pomeru, spis naopak. Ale nejak se to povedlo vlivem blbych okolnosti. Prvni byt 1+1 jsem si koupila na hypo v 19 hned po skole, tenkrat ale byli byty za uplne jine ceny nez ted. Druhy byt ted, protoze doslo k majetkovemu vyporadani po rozvodu+ penize z dedictvi po mamince a neco jsem mela nasetreno. Tam budeme bydlet se 3 detma. A neco nasetrit se mi snad zase povede. Docela me to stresuje ze nemam nic.
Prosim anonym

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat