Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, kdo nakupujete také v Německu jako my, pojďte probrat, na jaké dobroty jste narazily. Co se potravin týče, tak já miluju chuť jejich šunky a másla, je to hrozný rozdíl. A naposledy jsem jen tak šáhla po aviváži a jedna várka prádla mi provoněla celý byt. Ručník, který už mi visí v koupelně týden pořád voní. ![]()
Ahoj, my také nakpujume v Německu. Chutnají mi jejich uzeniny, je to opravdu rozdíl a mají to i pěkně balené. Aviváže také kupuji pouze tam a krásně mi voní prádlo. Jogurty to samé, mají je za pár korun a chutnají výborně. A teď jsem si koupila směs do pekárny, super. Nedá se to srovnat jak chuťově, ale hlavně cenově
.
My kupujeme ty jejich bagetky na dopečení za 35 centů. A nevíš jak je to s tekutými prášky? Jestli jsou také tak kvalitní?
Německá vánočka s německým máslem a německou marmeládou
Jedli jsme to každou snídani a nemohli se toho nabažit. Nemůžu se dočkat, až tam zas pojedeme ![]()
Kupuji tam hlavně aviváže, prací prostředky a směsy do pekárny. Kdybych bydlela blíž tak tam jezdím pro všechno. Takhle si to nechávám dovážet ![]()
Já hlavně prášky na praní, jogurty, pečivo - obzvlášť koblihy
a ono i ta zelenina a ovoce se nedá s ČR srovnávat ![]()
Ahoj, také jezdíme do Němec. Souhlas, uzeniny jsou tam mnohem lepší, v Aldi kupujeme výborné čokolády - takové na způsob Kinder čokolády - lepší jsem fakt nejedla. Jo a také bavorskou hořčici - mňam. Taky hodně nakupujeme v německé DM a Rossmannovi - masozeleninové i ovocné skleničky Hipp pro prcky a i koj. mléka - vyjdou tak o třetinu levněji a navíc jsou vyrobené v Německu, tedy ty skleničky (oproti těm u nás, ty se dováží z Maďarska). No a úpně nejvíc mi chutnají ty jejich preclíky - dají se tam koupit mražené a pak se v troubě dopéct.
@Anabellkaa píše:
My kupujeme ty jejich bagetky na dopečení za 35 centů. A nevíš jak je to s tekutými prášky? Jestli jsou také tak kvalitní?
kupujeme gel na praní a je naprosto bezkonkurenční
dokonce voní tak krásně, že někdy ani nepřidávám aviváž ![]()
My tam byli minulý týden poprvé a dobrý.
Vzala jsem si velký Ariel, doma jsem ho rozdělala a zkoumala, jestli je jinej než ten, co mám doma. Už jen v tý vůni byl velkej rozdíl.
Pak jsme tam nakoupili hromadu jogurtů, ty tam stojej pár centů, ty marmelády, to je taky rozdíl proti těm našim, levný směsi do pekárny (chleba vyšel na 12 korun) a v Kauflandu jsem narazila na krabici Mléčných řezů, bylo jich tam 11 a vyšlo to na 44 Kč. Což je teda fakt rozdíl, protože u nás jsou tak třikrát dražší. Jo a pak Milky za 14 korun a levný mandle a ořechy na vánoce a máslo.
Teď jsme to tam zkoukli a příště už budeme vědět, pro co tam přesně jet.
Nechám si vozit Persil z Německa, naprostej rozdíl od našeho. Máme to tedy 85 km, ale od novýho roku jsme se dohodli, že při každké návštěvě blešáku si uděláme velkej nákup.
Rozdhodně se tam vyplalí kosmetika, sprchové gely, gely na holení, šampony, čistící prostředky do kuchyně.
Všera mi přišel zrovna list z nabídkou na předplatné časopisu Dtest a tam jako ukázka bylo zrovna srovnání německých výrobků. Je to bohužel nesrovnatelný a u nás je to ještě drahý nestojí to zato.
Tak teď, po přečtení diskuze a všechny té chvály vám upřímně závidím, že to máte do Německa kousek!:)
Omlouvám se mimo téma, já zase do Německa z Ćech vozím kafe, klasický rum z Božkova, český rohlíky, anglickou slaninu(libovou), a léky, když potřebujun doplnit lekárničku, tvrdý tvaroh, který v Německu se nedá koupit
![]()
Ještě jsem si vzpomněla na vynikající mražené dorty, hlavně Schwarzwald.
A na léto jsem kupovala opalovací krémy, byly v akci, takže stály do 100,–
Chystáme se tam za týden, snad už budou prodávat vánoční stromky. Nejsem si 100 % jistá cenou, ale zahlídla jsem loni něco kolem 12 Euro za jedli.
@romype píše:
Omlouvám se mimo téma, já zase do Německa z Ćech vozím kafe, klasický rum z Božkova, český rohlíky, anglickou slaninu(libovou), a léky, když potřebujun doplnit lekárničku, tvrdý tvaroh, který v Německu se nedá koupit![]()
Tvrdý tvaroh jsem tam taky neviděla, ale do jejich anglický slaniny jsem se zamilovala na první ochutnání. A marmelády s kouskama jahod… ![]()