Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj!
Jsem tady nova a doufam, ze mi pomuzete s hledanim jmena pro nasi holcicku.
Manzel je Nemec a bydlime v Nemecku, tak bych chtela jmeno, ktere funguje jak v Cestine tak i v Nemcine.
Ohodnotte prosim:
Ktere se vam libi nejvic? A jak byste je zrobnovali?
Diky moc za pomoc a omlouvam se, ze pisu bez hacku a carek - nemam ceskou klavesnici.
Hezlý jsou všechny tři a v češtině lze dát všem třem krásné podoby. Lucia je vlastně Lucinka, Lucka, Luciášek, Lůca, Erika pak Erička, Era, Fionu kromě té z pohádky teda žádnou neznám, ale Fionka… můj hlas ale jednoznačně patří Lucii. ![]()
Lucia, ale jen protože musím volit mezi těmi třemi.
Zdrobnělin je spousta, ty ti nebudou dělat problém.
@Toja27 všechna jsou pěkná, zdrobněliny u Lucie jsou jasné, na Eriku jsem už slyšela volat Riki, to se mi líbí, u Fiony asi Fio, Fionko nebo jen Fi? možná bych navrhovala místo fiony Florianu, Flo, Flori, Florianka, Florinka…
Za mě teda jednoznačně Erika, ale pro zdrobněliny je asi lepší Lucia, hlavně jí můžete oslovovat jako tady v česku - Lucie ![]()
Mně se neuvěřitelně libí jméno Erika, což je divné protože jméno Erik, se mi nelíbí
Zdrobněliny - Eričko, Erišáku,, Eruško, Erinko ![]()
@kačkač1404 píše:
@Toja27 všechna jsou pěkná, zdrobněliny u Lucie jsou jasné, na Eriku jsem už slyšela volat Riki, to se mi líbí, u Fiony asi Fio, Fionko nebo jen Fi? možná bych navrhovala místo fiony Florianu, Flo, Flori, Florianka, Florinka…
také jsem pro Florianku…mně se líbí chlapecké jméno Florian.
Tak me se taky nejvic libi Erika, jednu jsem znala a manzel ji rikal Risanku ![]()
Z techto tri bych dala Lucia, ale kdybych mela volit jmeno ja, tak bych dala Ella ![]()
Erika:) Je to hezké a zajímavé jméno.
Ale ve finále bych asi volila Elenu ![]()
@Toja27 ja jsem Erika
. Se jménem jsem nikdy neměla problém, ani v dětství ani teď v dospělosti.
Nejvíc se mi říká Eri. Když zdrobneliny tak Erinko, Erčo, Eríku, Eris atd, je toho spousty. Jen ségra mi říká Erino
. To je jak na psa.
Jinak mé se líbí i Lucia.
Ja jsem taky Erika
Se jmenem jsem tez nikdy nemela problem a klidne bych ho dala i diteti, takze za me Erika
![]()