Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Necekam, ze za me nekdo rozhodne, ale zatim to mam tak 50:50, libi se mi obe, tak si chci jen utridit myslenky… K prijmeni se nam hodi oba.
Vam se libi vic Roman nebo Robin? Pripadne vas napada jine jmeno na R? /Radima a Richarda uz mame
/ A jak tyhle klucici jmena zdrobnovat?
Diky za tipy!
Radek?
Kdyz uz na vyber z techto jmen, tak Roman.
Jeste me napadl Robert, ale nelibi se mi.
Tak Roman mi od mala přijde trošku zženštilé jméno, ale nic proti
Vlastně v okolí znám jen jednoho Romana. Robin je normální jméno. Ale já mám obecně problém, že se mi žádné klučičí jméno nelíbí tak, že bych si řekla „to je ale krásné jméno“, a to bez ohledu na příjmení. Neuměla bych vybrat, kdybych měla syna. A to jsem pročetla celou Knappovou. Klučičí jména dělím na „nelíbí“ a „nevadí“. Robin je ze soudku „nevadí“.
Další jména na R mě napadají Robert, Radek/Radovan, Roland.
@Apaji ja to vnimam naopak - Robin strasne zzenstily, Roman v pohode ![]()
Jeste me napadl Rostislav, Rostik
@jessikka
No vidíš, na každého působí jména různě, ale taky bych volila raději Robert než Robin jak píše @Bejbyy . Rostislav je zajímavé a ne časté jméno (u nás ve třídě byl jediný) a dá se dobře zdrobňovat.
Rostislav, Radovan, Radoslav, Roland, Ronald, Rene, Radomir, Rafael..
Roman. Je to hezké. Dle mě zvučné a pro dospělého chlapa můžné. A podle me se k Richardovi a Radimovi hodí víc. A nevím jak u vás, ale u nas se Robin teď dává celkem často, takže Roman bude i víc originální.
No a oslovovat Romane, Romčo, Románku, Romíku… ale moc bych to nekombinovala. V cizině se jména taky nezdrobňuji.
Za mě Robin ![]()
Máte krásná jména, jen jsem se tomu podpisu zasmála
, je to jak označení „rychlostních silnic“, u nás vede R7 ![]()