Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, chci se zeptat (ze zvědavosti), jaká jste vybrali jména? Pro holčičku máme, ale na chlapečkovi se nemůžeme shodnout
Třeba zde načerpám inspiraci.
Doma máme Jirku, teď čekáme holku, ale kdyby to měl být kluk, tak bych dala Jonáše nebo Jáchyma. ![]()
Holku máme Sofii a pokud budeme mít kluka, tak to bude Tobias.. bez Š!
Holku máme Veroniku a když se zadaří kluk, tak to bude Daniel
@chs.jasmin Taky záleží jaké máte příjmení. My máme cizí i když je přítel čech (má příbuzný v cizině), takže si můžeme dovolit i neobvyklá nebo cizí jména. Na příjmení zkrátka taky dost záleží..
Tak my meli jasno po tatinkovi Pavel, rikame mu Pavlicku, Pajo a diky 20 m synovci i Pajiku
Kdyz vybiram jmena tak si je spojim s prijmenim, aby to nebylo moc dlouhe, nebo mi mame v prijmeni š tak aby to nebylo moc sislave. Taky si jmeno komolim abych vedela jestli se mu deti nebudou moc smat.
Jo a bracha ma Josefa, rikame mu Josifku nebo chosito
Nikdy by me nenapadlo, ze se mi to jmeno bude libit. Pepik je osklivy ale Josifek je super
U prvního jsme měli vybráno Lucie x Štěpán u druhého řešíme zda bude Anna(Julie) x Jan nebo jiné mužské jméno
Hlavně vybíráme krátké, české bez r, ř - pokud by dítě mělo problémy s výslovností.
Hlavne kratka
a tak, abychom meli cela rodina stejny monogram.
Příspěvek upraven 19.08.14 v 09:42
Kluk je Šimon. Tak moc jsme se tím jménem vyčerpali, že jsme teď prostě nebyli schopní přijít na žádné, které by mu sahalo aspoň po kotníky. nNakonec jsme se shodli na Tomášovi.
No, ale my už víme, že to bude holka. A to bude Josefína ![]()
Máme Alexandru, brala bych ještě Taťánu či Magdalenu. Kluka nevím, asi Teodor… Muž by chtěl Valdemara. Jelikož se mi klučičí jména nelíbí, tak bych mu asi kývla, zvykla bych si a Valda není špatný.