Jméno Adolf

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
104
9.8.14 10:50

Jméno Adolf

Ahoj holky, potřebuji nějak uklidnit. Čekáme s přítelem chlapečka a on si dal do hlavy, že chce, aby byl Adolf. Že se mu to jméno prostě líbí a hotovo, víc se mnou o tom diskutovat nebude. Já proti tomu jménu jako takovému nic nemám, to v žádném případě, i třeba zkratka jako Dolfi, Áda apod se mi líbí, ale samozřejmě myslím i do budoucna jak s tím kluk půjde životem. Já vím, že ke každému jménu jde něco najít, ale logicky, když se řekne Adolf, vybavim si hnedka Hitler a nevim, aby pak ve škole to nedostával „vyžrat“. :nevim: Asi moc hormonů v těhotenství, ale potřebuji nějak uklidnit, že to je ok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Meha
9.8.14 10:54

@Jani6 Já Tě neuklidním, pro mě to OK není.
Jméno si většinou vybavím s někým konkrétním a tady ta asociace je tedy hodně zřejmá.

I kdybych se od toho oprostila, tak mi to jméno prostě přijde i tak hrozné.
Ale to je samozřejmě jen subjektivní pocit.

• Citovat
  • Upravit
30627
9.8.14 10:54

Co Adolf Born? Ale chápu Tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
9.8.14 10:55

Nedala bych. A mohl by se přítel stavět na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
9.8.14 10:57

Ahoj, mám názor jako ty, pokusila bych se s přítelem domluvit. Jméno se musí líbit oboum. A bohužel jméno Adolf bude už vždycky asi poznamenáno a spojováno s Hitlerem, aspoň pro mě. Nemohla bych ho dítěti dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261
9.8.14 10:59

Taky bych teda rozhodně nedala… :roll:

Jednak se TY budeš setkávat s „divnými“ pohledy když řekneš, že syn se jmenuje Adolf.
A o základce ani nemluvim… tam je to bohužel 100% a děti jsou strašně zlý :roll:

Za mě teda určitě ani omylem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
9.8.14 10:59

Především vysvětli příteli, že společně diskutovat o jméně vašeho dítěte prostě budete, ať se mu to líbí nebo nelíbí. Adolf bych taky nepřenesla přes srdce, představa, že na něj děti ve škole pokřikují Hitlere, je děsná. Co Arnošt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.8.14 11:00

@laducha Ten mě také napadl - taková slabá útěcha pro mne.

Jinak právě souhlasím s ostatními, ač jméno za to nemůže, že jo :( Jenže s ním se nedá mluvit, nějak si to vzal do hlavy, že jeho strejda (myslím, že to je strejda už nevim přesně) se tak taky jmenuje, tak jako co je na tom špatného a tak a že se mnou víc teda diskutovat nebude, když nechci dát tohle, tak proč se vůbec ptám apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826

V žádném případě, nelíbí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka

Mě se nelíbí ani jako jméno samotné ani ve samozřejmé spojitosti s Hitlerem..
Jméno se musí líbit oboum ne jen jednomu, že si dupne a basta… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8176

Nejakou podobnou diskuzi na tohle jmeno jsem tu uz videla… Me se teda taky vybavi ten Hitler… Ale je to kazdeho vec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.8.14 11:01
@Jani6 píše:
@laducha Ten mě také napadl - taková slabá útěcha pro mne.Jinak právě souhlasím s ostatními, ač jméno za to nemůže, že jo :( Jenže s ním se nedá mluvit, nějak si to vzal do hlavy, že jeho strejda (myslím, že to je strejda už nevim přesně) se tak taky jmenuje, tak jako co je na tom špatného a tak a že se mnou víc teda diskutovat nebude, když nechci dát tohle, tak proč se vůbec ptám apod.

v tom případě se ho neptej a dej si jaké se líbí tobě :jazyk:, když tě on tlačí do toho co se líbí mu :zed:

• Citovat
  • Upravit
3172
9.8.14 11:02

Adolfa bych nedala a myslim, ze krom tveho pritele by ho nechtel asi nikdo :mrgreen: hele a tak rekni tchyni nebo sve mamince aby se pokusily to priteli rozmluvit s tebou..mozna, ze kdyby bylo vice lidi kteri reknou ne, treba by ustoupil :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
@Krčka píše:
Nejakou podobnou diskuzi na tohle jmeno jsem tu uz videla… Me se teda taky vybavi ten Hitler… Ale je to kazdeho vec…

jj to byl deníček..pojmenovli malého Adolfa a v příspěvcích to trošku schytala no.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8

Snad je to společné dítě a jméno by se mělo líbit oběma rodičům… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat